Dodelijk ongeval met quad: 'Stuurt heel anders dan je zou verwachten'

Hoe gevaarlijk zijn quads? Die vraag rijst nadat er gisteravond een 25-jarige man om het leven kwam bij een eenzijdig ongeluk in Rosmalen. De man was met een quad tegen een boom gereden. Het is zeker niet de eerste keer dat een bestuurder van een quad om het leven komt. "Het is een voertuig waar je verstand van moet hebben, je slaat zo over de kop."

Deel dit topic

Reacties

+2
radium45
Op festivalterreinen wordt tijdens de op- en afbouw veel met die dingen gereden omdat je soms nogal over afstanden praat, maar het zal mijn favoriete voertuig nooit worden. Vind ze maar eng sturen als de snelheid omhoog gaat.
RobVolvo
@radium45 Je moet eigenlijk sturen met de kont, achterkant omgooien, als t ware. Die grote zware 4x4's hebben vaak wel differentiëlen en sturen dan ook veel makkelijker. 😉
+3
Johndeere5020v8
@RobVolvo ik denk dat het gewoon onkunde is deze machines zijn veel sneller dan ze er vaak uitzien maar het is wel diep triest
RobVolvo
@Johndeere5020v8 Ja je moet er wel gevoel bij hebben en een beetje weten wat je doet en hoe het ding reageert, maarja achteraf weten we het allemaal vaak wel.. Het is inderdaad een trieste bedoening en mijn medeleven gaat dan ook uit naar de nabestaanden.
+1
radium45
@RobVolvo Heb alleen ervaring met de Yamaha Grizzly en dan vaak met een kar erachter.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden ongeluk , quad , gevaarlijk , ongeval , vastgereden , kop en man geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4.883