Welke kabels voor verlichting Ford super dexta?

Ik heb een Ford super dexta in de schuur staan zonder verlichting( lampen zitten er wel op maar moet aangesloten worden). Wat voor soort kabels moet ik gebruiken?
En ik wil aan de achterkant een contrastekker opbouwen heb ik hier nog speciale kabel voor nodig?
Weet iemand waar ik een elektrisch schema kan vinden?

Deel dit topic

Arian02

Reacties

+1
Mdbm
Je hebt er geen speciale kabel voor nodig. Gewoon vobst (h07v-kt) 1,5mm2 gebruiken. De nieuwe kabelboom wel intapen zodat je zeker dubbel geïsoleerd werkt tov het plaatwerk van de trekker. Vanzelfsprekend ook een zekering gebruiken voor het circuit.
DB780
Ik gebruik oliebestendige kabel. Is prijzig, maar dan ben je wel van af dat de kabel hard wordt als deze in aanraking komt met olie of diesel. (elektramat.nl/jobarco-pur-tpe-5x2-5-job-pur-tpe-5x…). Alles uiteraard 2,5mm en afgezekerd.
Daar naast plaats ik 2 13Polige aanhangerstekkers in of buiten het dashboard. Heb je een probleem met de elektra, koppel je hem los, en neem je hem mee naar binnen. Dat is beter dan op je kop hangen om het probleem te vinden in de kou. Ik heb daar al zoveel plezier van gehad.
De laatste heb ik het zo gemaakt dat in de stopcontacten aan de trekker ook los kan maken, hier door is het mogelijk de trekker te splitsen (bv koppeling vervangen) zonder dat er een kabel losgeschroeft hoeft te worden.
Succes.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden elektrisch schema , opbouwen , ford super dexta , verlichting , schema , schuur , super dexta , kabels , lampen en elektrisch geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!