Illustratie van:

Fordson Dexta - Na starten werkt de hefinrichting niet .

Hallo dit is effe nieuw voor mij . Als ik mijn dexta gestart heb ,duurt het zeker 3 á 4 minuten eer de hef reageert ! Ik heb het oliepeil gecontroleerd bij de peilbout aan de zijkant en dat is allemaal goed . De hef werkt ook goed na een aantal minuten ,alleen moet ik mijn schuif van de bediening wel ver omhoog halen eer ik een reactie krijg kan iemand mij vertellen wat de oorzaak is en wat er aan te doen ?

Deel dit topic

Reacties

ingmar-fisser
Met de peilbout aan de zijkant bedoel je die bij de motor of die op de achteras?
Bendexta
Hallo Ingmar fisser. het vierkante boutje aan de linkerkant ter hoogte van het koppelingspedaal en de handel v/d aftakas ! Als ik die opendraai komt de olie er uit ,dat zou de peikdop moeten zijn is mij verteld ! Vanmorgen starte ik de trekker en draaide gelijk gas open en toen duurde het veel korter voor de hef werkte ! het gaat eigenlijk in dit geval over een /mijn Dexta uit 1958 . gtz.
Hanomag22
Kan zuigfilter aan de pomp verstopt zijn, er zit een ventiel in het hydraulisch systeem die een restdruk vasthoudt, die kan lekken.

Qua bedieningshandle, een bekend dexta probleem is slijtage van het pinnetje dat de nok volgt op de hefas en daarmee de positie meer. En check dat de trekker wel in positie regeling staat en niet in diepteregeling.
Bendexta
Bedankt, ik ga er mee aan de slag !!
ingmar-fisser
Zelf als ik mijn dexta start doet de hef het ook niet gelijk duurt het een minuut ongeveer. Als ik vol gas doe dan doet hij het meteen.
ingmar-fisser
Zelf als ik mijn dexta start doet de hef het ook niet gelijk duurt het een minuut ongeveer. Als ik vol gas doe dan doet hij het meteen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden schuif , hefinrichting , hef , starten , fordson , dexta , bediening , hef werkt , fordson dexta en Oliepeil geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!