Fordson Super Dexta - Stuurbekrachtiging plaatsen Is dit mogelijk?

Ik heb een super Dexta die ik gebruik veel op de weg in kleine ruimtes. Weet iemand ( of heeft dit bedacht) hoe je zonder veel spierballen kan sturen in deze situatie. Stuurbekrachtiging, Ik wordt een dagje ouder maar wil hem nog niet kwijt!!

Deel dit topic

Beach-Master

Reacties

+2
Fendt926Driver
Dat is mogelijk.
Je kunt een kit kopen die op jou dexta gebouwd kan worden.
Volgens dit systeem

(klik om te vergroten)

Een hydrauliek cylinder wordt vast gemonteerd bij het koppelingshuis aan de trekker.
De andere kant aan jou stuurfusee.
De mechanische stuurstang komt aan het ingekorte eind aan de stuurschuiv van de stuurcylinder.
Met draaien verzet jij de stuurschuif en gaat de trekker hydraulisch sturen
Fendt926Driver
Zo n setje krijg je dan.
Deze is voor de iets nieuwere ford series.
Maar misschien past het op een dexta

ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/…
+1
Hanomag22
@Fendt926Driver dat lukt niet met de pomp op de distributie. De rest moet pas te maken zijn. Pomp met een poelie bij op de v-snaar Evt
Beach-Master
Oké dat ziet er gelikt uit, ik ga dit verder uitwerken/ zoeken. Mij nog niet helemaal duidelijk waar de oliepomp gemonteerd wordt. Zou dit ook met hydraulica van de trekker zelf kunnen?
Fendt926Driver
@Beach-Master de hydrauliek kan ook van de trekker hydrauliek pomp gehaald worden. Maar dan moet er een prioriteits ventiel tussen dat de stuurbekrachtiging altijd voor gaat.

(klik om te vergroten)

Het grijze potje onder de dynamo
Met de slangen terug naar het koppelings huis
Hanomag22
@Fendt926Driver dat is idd een goede. Moet je wel doordraaiende aftakas hebben bij een dexta. Anders staat de hydrauliekpomp stil bij ingetrapte koppeling.
Fendt926Driver
@Beach-Master op foto 3 van 5 van de e bay advertentie zie je uiterst rechts de olie pomp.
En links boven het hydrauliek tankje
+1
Fred4130
Is er wel speciaal voor de dexta met aparte pomp door de ventilatorriem aangedreven : tractorsteering.com/dexta.htm/
Hanomag22
@Fred4130 dat is mooi werk.
Fred4130
@Hanomag22 je zult dus iets op deze manier moeten verzinnen zoals op de afbeelding m.b.v. een hulpstuk , poelie i.p.v. het tandwiel en een langere v snaar , de pomp op de distributie zetten lukt niet bij een Dexta. Heb zo'n set wel eens te koop gezien, maar kan het niet meer vinden, dus dat kan nog wel eens een uitdaging worden. Of je zou eentje van een Fordson Major o.i.d. pas moeten maken. Die zijn er o.a. bij Agriline wel te koop : agrilineproducts.com/ford-fordson-fordson-major-po… .
Heb hier de set voor de 5600 ook weg, was oorspronkelijk voor een 5000, maar met wat kleine aanpassingen er op gezet. Wil hem niet meer kwijt , wat een genot.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Dexta en hebben de trefwoorden super , sturen , stuurbekrachtiging , fordson , dexta en super dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!