Illustratie van:

Same Saturno 80 - Los maken hefarmen niet mogelijk

Na vele uren hard werken aan het opknappen van mijn Same Saturno 80 2WD, kom ik nu tegen een probleem aan te lopen. De hefarmen lekken aan beide kanten. Dit wil ik oplossen door de O-ringen te vervangen.

Het probleem is nu dat ik de hefarmen er niet af krijg. Ik heb al veel uren er aan besteed om het eraf te halen. Er is ondertussen veel kruipolie erdoor gevlogen, maar nog komt hij geen milimeter los. Ik was benieuwd of anderen nog ideeën hebben om dit los te krijgen. Zelf heb ik dus al veel kruipolie gebruikt, veel geslaan op zowel de as als de hefarm, ik heb de hefarm verhit en verschillende poelietrekkers gebruikt. Maar geen van deze dingen heeft mogen baten.

Zelf had ik nog 2 dingen in gedachten, namelijk verhitten todat het helemaal rood wordt en/of iets in vijlen, zodat de poelietrekker erachter kan blijven klemmen.

Dus heeft iemand hier ervaring mee?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

bart-spies
Ik heb dit bij de zf hefarmen op mijn eicher ook gehad. De ene arm zat los, maar wou niet over de laatste 5 mm heen. Alle tanden bleken een kantje te hebben naar binnen toe, dus ik heb een half uurtje met de vijl alle tanden weer "scherp" gevijld, en toen kwam de hefarm er zo vanaf. De andere zat ook vastgeroest, maar bij die heb ik de o-ring in heet water gelegd, en die voorzichtig over de hefarm gekregen en kon hij blijven zitten.
+1
joop-same
Er zit toch niet al een kop voor op de tanden van de as ?? anders proberen of je één hefarm er iets verder op kunt slaan, zoniet dan zit er niets anders op dan de arm goed heet te stoken.
En een smeed hamer gebruiken niet zo'n hamertje uit de greedschapkist.
Deze hef heeft dan ook jaren niets gedaan.
Jan mf6465
De armen van een poulietrekker vast lassen en lostrekken. Daarna voorzichtig losslijpen en klaar.
Busclub
Er zal waarschijnlijk een rand ingesleten zijn waardoor de hefarm er niet af gaat. Deze rand moet eerst vlakgeveild/geslepen worden, anders trek je alles kapot.
Er zal ook wel flink speling op de hefas zitten waardoor de lekkage niet helemaal oplost zal zijn met nieuwe o-ringen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Saturno 80 en hebben de trefwoorden same , hydrauliek , Opknappen , ervaring , vervangen , hefarm , lekken en 2wd geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!