Illustratie van:

Ford 6640 - Hydrauliek valve doet niets

Wij hebben een ford 6640 sle met load sensing hydrauliek pomp. Nu hebben wij sinds kort het probleem dat 1 van de hydrauliek ventielen het niet doet. Hij geeft nog minder als een second druk en dan stopt hij met druk geven alle andere ventielen doen het voor de rest perfect. Weet iemand van jullie hier raad mee?

Deel dit topic

Reacties

+1
Fordje4600
@nhmonteur weet er vast wel iets over te vertellen.
Ik weet wel dat er een wisselklepje zit bij de ls pomp.
nhmonteur
Is dit een enkel ventiel of één ventiel in een blok van 2?
Kijk eens of het ventiel wel olie geeft als je tijdens het bedienen ervan de remmen indrukt. Ik ga er dan wel van uit dat de trekker een aanhangwagen remventiel heeft.
Als het ventiel tijdens het remmen wel olie gaat geven dan is er een probleem in het LS circuit. Meestal is er dan een wisselklep wat vast zit de oorzaak.
Deze zijn de T-stukken die in de dunne leidingen gemonteerd zitten. Deze leidingen zitten achterop je ventielenblok en gaan naar de pomp toe.
ford6640sle
Dankjewel ik ga dit eens proberen en zal dan iets laten weten.
ford6640sle
En dit is een ventiel in een blok van 2.
nhmonteur
@ford6640sle dan kan het goed zijn dat het wisselklepje in het ventielenblok loopt te vervelen. Zou alleen even moeten zoeken waar die zit
BuvaM
@nhmonteur In dit geval heeft dit ventiel wel oliedruk als een ander ventiel bediend wordt zonder aangesloten snelkoppeling.
Correct @ford6640sle ?
ford6640sle
@BuvaM ja hij had even druk maar daarna stopten hij met druk krijgen.
ford6640sle
@nhmonteur we hebben het geprobeert met de hendel vooruit te zetten en op de rem te duwen en nu werkt hij weer. Dus dankjewel voor je hulp.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6640 en hebben de trefwoorden ford , perfect , hydrauliek , hydrauliek pomp , druk , load sensing , pomp en ventielen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0