John Deere 2130 - HiLo van trekker werkt niet

Hallo,
Ik heb vorig jaar een John Deere 2130 LS gekocht. De motor liep niet meer en deze heb ik gereviseerd. Nu ik er mee rijden kan ben ik er achter gekomen dat de HiLo het niet doet. Als ik hiermee schakel hoor ik wat pompen, maar er gebeurt niets. Ik merk dus geen verschil in snelheid o.I.d. Wat is er aan kapot en kan dit probleem verholpen worden?

Deel dit topic

ThijsSnippert

Reacties

aad3040
Op de achterbrug waar je de olie op giet deze dop losmaken, 1 persoon de trekker starten en een 2e persoon met een zaklamp in de versnellingsbak schijnen.
Zie je een mist damp is er een leiding kapot.
Dit betekent trekker door de midden, en de opvoerpomp en hilo meteen reviseren.
jim353
Ik zal eerst de druk meten. Rechts voor op de versnellingsbakdeksel zit een stopje, daar een meetnippel aan bevestigen. Als je motor draait moet je daar ca 10 bar meten. Bij het bedienen van je Hilo moet je druk heel even wegvallen. Maar moet daarna ook direct weer op druk zijn. Als je druk veelste laag is, kun je een lek hebben. Of je vul/lagedrukpomp heeft zijn beste tijd gehad.

Kun je merken dat hij slipt in de hi of lo? Als je schakelt en dan direct gas geeft? Dan is het zeker verstandig om je spulletje er uit te halen. Als je alles aan wilt pakken moet je er niet op bezuinigen, en meteen je aftakaspakket bekijken. Die valt er al bijna uit als je hem uit elkaar schuift.

Succes!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 2130 en hebben de trefwoorden trekker , john deere , kapot , motor , pompen , snelheid , merk en john deere 2130 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!