Evers Garron - Iemand ervaring met de evers garron woeler

Ik vroeg mij af of iemand ervaring heeft met de evers garron woeler? Kom deze woeler vaak tegen maar weet niet of deze geschikt is om nu mee te gaan woelen.

Deel dit topic

deutz661

Reacties

MRdeere
Ik heb ervaring met een Evers Garron.
We hebben een tijd een 7 tandarts geleend zonder rol. Dit werkte goed maar omdat hier geen rol aan zat ging hij rechts dieper trekken dan links of omgedraaid.
We hebben later een 9 tands gekocht met rol deze loopt veel rustiger. Maar ik denk wel dat je hier lichte grond voor nodig hebt.
Want anders heb je toch flink vermogen voor nodig.
spotmelker
Hier in de buurt lopen er verscheidene die op lichte zavelgrond gebruikt worden i.c.m. zaaibak/zaaimachine om na de oogst in 1 werkgang groenbemester te zaaien. Voor enkel woelen op zware grond lijkt me de tandafstand te nauw.
Fast Eddy
@spotmelker

Dat valt bij de 3 balks variant mee. En daar staan de tanden precies op 75 cm. Ideaal om aardappelland te woelen voor de winter.
+1
spotmelker
@Fast Eddy ik heb zelf een 2 balks Haflinger met 55 cm tandafstand en 60 cm V-rol. Bij dieper werken op zwaardere grond (grotere brokken) en veel stoppelresten loopt deze soms vol. 3 balks modellen gaat idd beter.
+1
Fast Eddy
@spotmelker

Dat was ook de reden waarom de akkerbouwer ook een 3 balks versie heeft gekocht. De oude Cappon trok ook brokken omhoog op het kopeind. En werd krom van het vermogen wat er voorstond.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Evers Garron en hebben de trefwoorden Woelen , Evers , werking en ervaring geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!