Illustratie van:

Holder E12 - Holder E12 : komt geen diesel uit de injector

Hallo,
Na een 15 jaar stil gestaan te hebben heb ik mijn HOLDER E12 gerestaureerd.
Het starten ervan lukt echter niet.
De diesel komt wel beneden in de dieselpomp maar er komt geen uit. Deze moet dus naar de injector bovenaan de motor lopen.
De pomp probeer ik los te vijzen (3 vijzen) maar krijg er die niet volledig uit. HeEb ook geprobeerd terwijl ik aan de motor draai. Is dit normaal ?

mvg,
Ludwig.

Deel dit topic

Reacties

Luvem
Foto met brandstofpomp

(klik om te vergroten)

Bovenste invoer lijn is ok... uit de onderste komt quasi niks uit bij het rondslingeren van de motor
Luvem
Dus dat stuk (met 3 vijzen) krijg ik niet uit het blok. beweegt wel mee als ik aan de motor rondslinger.
Klein Rot
@Luvem
Wat bedoelt u met vijzen
Luvem
3 vijzen (moeren) die die pomp vasthouden (2 boven de in en uitlaat van de diesel en 1 onder)
AG35
Het regelschuifje van de pomp, moet in een bepaalde stand staan, wil de pomp eruit gaan. Als je een beetje, met gashendel, aan de andere kant speelt merk je het punt, waar de pomp eruit kan.
joop-same
De regelstang van de pomp moet in de midden staan dan kan de kogelkop van deze stang door een uitsparing in het blok omhoog, kijk dan of de plunger niet vastzit ( hij wil dan ook moeilijk in de midden) en of je persklepje wat er boven zit onder de wartel sl.19 of 22 niet vastzit.
Luvem
Ok thx... ik probeer het uit (als het wat koeler is, want voor de moment ist PFFFF 😄
AG35
Uit elkaar halen gaat meestal nog wel zo, maar in elkaar is wat lastiger zo, het pinnetje van de regelschuif, moet weer precies in het gaffeltje van de regulateur vallen... kan er ook langs gaan, kan je zo niet zien. Eigenlijk om het zeker goed te hebben, moet het ventilatorhuis eraf, om te kunnen zien wat je doet....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder E12 en hebben de trefwoorden motor , Holder , pomp , starten , diesel , gerestaureerd en dieselpomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
413