Illustratie van:

International 523 - Handkoppeling aftakas gaat zwaar en.los onderdeel in drukgroep.

De handkoppeling van de aftakas gaat erg zwaar. Moet er met twee handen aan trekken. Heb de drie 'vingers' in de bak voorzichtig gesmeerd maar het helpt niet. Weet iemand oorzaak danwel oplossing?
En vraag 2 is , er ligt een los onderdeeltje in de drukgroep, koppeling werkt er gewoon prima om. Kan dit kwaad ?

Deel dit topic

Reacties

mestyle
Foto van het onderdeeltje wat los ligt?
chieltandwiel
@mestyle Nee, ik hoor het wel vallen bij het uitzetten van de trekker en als je de koppelingsplaten handmatig ronddraait maar kan het helaas niet zien.
donkey63
Een koppeling die "zwaar" gaat is meestal een teken dat ze bijna "op ". Je kunt geen slip merken bij werkzaamheden?? Moet eerlijk zeggen dat ik het een K- koppeling vind.
Suc6
Janfendt1958
Als je geluk hebt kun je het er uit vissen met een flexibele magnetische schroevendraaier.
Corne S
In m'n 624 een aantal jaren geleden een nieuwe drukgroep met organische plaat (geen sinter) erin gezet als rijplaat. Grijpt lekker geleidelijk aan.

Aan het hendel van handkoppeling nieuwe (zelfgemaakte?) busjes ingedrukt en er een vetnippel opgemaakt.
chieltandwiel
Heb er een nieuwe koppeling in laten zetten en het probleem is opgelost. Dank voor de reacties.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 523 en hebben de trefwoorden onderdeel , aftakas , koppeling , drukgroep en bak geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!