Illustratie van:

Onbekend heftruck - Koeien voeren met de heftruck

Is het mogelijk de koeien te gemengd te voeren met een heftruck ?

En zo ja hoe ?

En mag je zo heftruck zonder trekkerrijbewijs besturen ?

Ben je dan een heftruck certificaat nodig ?

Is het dan ook nog mogelijk de heftruck voor gewoonebwerkzaamheden met de lepels te gebruiken ?

Deel dit topic

Reacties

rickboer blija
Jazeker @GerbertXL en ik zijn daar voorbeelden van

@GerbertXL kan zijn systeem beter uitleggen, maar volgensmij heeft hij een voerbak (krabbak) aan de voorkant die er standaard aan zit. Ik vermoed dat deze er ook wel af kan

Wij gebruiken onze heftruck meer zoals je een verreiker of voorlader gebruikt, zoals bijvoorbeeld een schepbak en een kuilsnijder. Wij hebben ook een aantal dingen die zo op de vorken kunnen, maar ook een paar apparaten die rechtstreek op het vorkenbord moeten

Ik weet ook een schapenboer hier uit de buurt meng het voer met de mengwagen en rijdt het vervolgens met een verdeelbakje door zn stallen heen
rickboer blija
Als je ingedekt wildt zijn kwa verzekering zou het goed zijn on je heftruckcertificaat te behalen. De meeste heftruckt mogen de weg ook niet uit vanwege missende verlichting
GerbertXL
Heftruck certificaat heeft iets te maken met de arbo geloof ik, dus je hoeft het alleen te hebben als je werknemer bent of werknemers hebt. Maar ik geef geen garantie.
Het is maar net wat je aan je heftruck hangt. Ik heb dus een voerbak met snijbord (geen krabbak) eraan maar die kan niet mengen. VDW maakt compacte bakken met mengvijzels en een arm om te laden, maar dan moet je al een aardige heftruck hebben lijkt mij.
Mijn bak hangt met een adapter aan het vorkenbord. Als ik zou willen kunnen de lepels er weer aan maar ik heb nog een heftruck dus hij komt er alleen af als ie kapot is.
Als je mijn foto's bekijkt kom je wel wat tegen ervan.
mklok
@GerbertXL Heftruck certificaat is enkel voor de werknemers of voor zelfstandige die voor een opdrachtgever werken nodig. Heb je een eigen agrarisch bedrijf hoeft het niet.
@GerbertXL
Quote:
VDW maakt compacte bakken met mengvijzels en een arm om te laden, maar dan moet je al een aardige heftruck hebben lijkt mij.

heb ze even bekeken maar denk dat het nog redelijk mee valt, ap heeft ook een vdc 2000 vzux die kan ook iets mengen lijkt het.
Schluterfan
@Jelle Boerkamp6110
Je moet rekening houden bij een mengbak aan de heftruck, dat de bak een eind van de hefmast komt, omdat je met het kantelsysteem zit. Ook moet je minstens 55l/min hebben, beetje afhankelijk van het type heftruck is dat meestal nog in orde, wat je niet zou verwachten. Ook de krachten bij een heftruck om de bak in de silo te drukken zijn anders, omdat de aansluiting meestal hoger zit.
varken
@dx11 zn broer heeft toch ook een heftruck met bak?
dx11
@varken gewoon met een kuilsnijder
Deutz fahr 5206
Kun je daar 120 koeien mee voeren
Deutz fahr 5206
?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend heftruck en hebben de trefwoorden voeren , koeien en heftruck geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN