Illustratie van:

Massey Ferguson 65 - Stuurspeling op huis bij de grill

Hallo,

Weet iemand toevallig hoe het zit met stuurspeling in het soort stuurhuis wat voor de radiateur zit? Stuurhuis is strak, kogels ook. Alleen die pot voorin zit wat speling in.

Het gaat om een mf 65.

Weet iemand misschien hoe dit opgelost kan worden?

Alvast bedankt!

Mvg,

Deel dit topic

Reacties

Pauls
@Sjors135 Wat bedoel je met 'pot' voorin, is het van de stuurbekrachtiging ? deze modellen hebben voorin een olieventiel en cilinder zitten, het ventiel wordt aangestuurd als je het stuur wat verdraaid, en zo bedien je het ventiel, en dus zal de cilinder olie krijgen. Deze aansturing moet een beetje speling hebben anders kan het niet werken. Deze speling is te regelen via het tapse schroefje ( vast gezet met een moer, zodat het niet kan verplaatsen). Deze tapsheid kan wel eens ovaal worden, en zo kan het dan best vervangen worden. Ik weet niet of ze nog te koop zijn. Ik heb bij mijn 175 (1ste generatie, dus stuurstang boven over olie vuldop) ook dat probleem gehad. Ook zat er speling op de kleien andere asjes die het ventieltje bediende. Deze draadstang combinatie kan je door de lange moer te verdraaien van lengte doen veranderen, een kant is groffe draad, andere kant gewone (maar ook linkse en rechtse natuurlijk). Alles (stuurhuis, stuurstang en ventielbediening) vervangen door danfoss systeem. Natuurlijk is dan wel de authenticiteit van de trekker weg.
Pauls
Heb de tapse penschroef nog gevonden, webshop.pattechniek.nl/borgpen-trekkertype-mf-165-… of bij kramp kramp.com/shop-be/nl/… en deze zouden moeten passen, de hoge toren van de 65 ( en eerste 165/175) zijn later vervangen door een lager torentje, maar ongeveer zelfde aansturing, ook met dit tapse asje (borgpen). Je kan natuurlijk altijd bij een MF dealer binnenstappen om dit onderdeel te bestellen.
basia
@Pauls
En als het gaat om een MF 65 zonder stuurbekrachteging ? (zoals de meesten , denk ik )
Dan is het een as met 2 stuurarmen , gelagerd in 2 bronzen bussen dacht ik , met 2 nieuwe bussen zal de speling vast wel weg zijn , mits de as nog goed is
+1
kramer
Hier de situatie van 41 tot 43.
annatefka.nl/mf_ond_boek/trekkers/…
basia
@kramer
Pagina 96 bedoel je ?
kramer
@basia Nee, het zijn 69 pagina`s en scrollen naar blz. 41.
basia
Nou OK dan snap ik het even niet meer , ik kom totaalop 152 pagina ,s (page )
en op page 102 staat de versie met bekrachteging en het onderdeel dat @Pauls aangeeft
kramer
@basia Jij gaat uit van de pagina`s van het boek zelf, ik van de fax afdruk waar 69 staat.
basia
Aha ; op zo een voet , dank voor je uitleg .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 65 en hebben de trefwoorden massey ferguson , ferguson , grill , massey , stuurhuis , speling en radiateur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0