Kubota KX41-2 - L/M van de aux leiding opkrikken.

Hey Iedereen,

Ik heb me een klepelmaaier voor aan mijn minigraver aangeschaft. 80cm .
deze vraagt 18L/M. Mijn kraantje levert een 30L/M.
Echter als de maaier draait dan lukt het rijden niet meer zo goed.
Is er een mogelijkheid om een grotere pomp te plaatsen ipv de pomp die er nu inzit?
Is het een optie om een pomp bij te plaatsen? En zo de aux op een apart circuit te zetten?
Weet er iemand welke functie's bij elkaar zitten op welke pomp?
Kan de aux bvb op een andere pomp geplaatst worden dan het rijwerk?
Veel vragen maar ik ben maar aan het denk aan een eventuele oplossing en ik sta open voor veel .
Nieuwe grotere kraan is nu niet direkt een optie natuurlijk. Ik gebruik het gravertje enkel thuis op het erf en niet beroepsmatig.
Alvast bedankt om mee te denken.

Deel dit topic

Johnnyput

Reacties

+1
deutzisthebest
Mijn ervaring is dat een klepelmaaier aan de kraan het mooist werkt als je hem over de zwenk gebruikt. Heb ook 25tonners het slecht zien doen met maaien en rupsen tegelijk.
Johnnyput
@deutzisthebest Dat begrijp ik, maar het is voor slootkanten en dan is zwenken niet zo eenvoudig als de maaier onder hoek hangt.
2850Johndeere6R
Ik dacht dat @wim-same ook zoiets in gebruik heeft/had. Misschien kan Wim je vertellen hoe hij dat heeft.
wim-same
@2850Johndeere6R ik heb zo,n klepelmaaier aan een Kubota KX 027, en zelfs dan kan je niet rijden en maaien. Maaien moet met de zwenk. Meer olie geven lijkt mij ook geen optie, want de motor, en ook de hydrauliek worden knap warm.
Johnnyput
@wim-same nog steeds niet aangenaam werken dan? Mijn schoonbroer heeft ook een nieuwe 2,7ton minigraver en dacht het daar ook eens aan te proberen.Volgens de papieren zou die toch wel meer dan genoeg olie moeten leveren. 🤔
dennisbouter
Je zou misschien eens kunnen kijken of je bakcilinder op dezelfde pomp zit als je rijmotors dan zou je je bakcilinder en je extra functie misschien kunnen wisselen, weet alleen niet hoe het met je drukloze retour zit
wim-same
@dennisbouter zo,n klepelmaaier moet ook een drukloze retour hebben.
dennisbouter
@wim-same pers retour en lekleiding? Of pers en drukloze retour
+1
Johnnyput
@dennisbouter pers, retour en drukloze retour rechtstreeks naar de olietank. Heb de maaier net nog binnengedaan om een terugslag klep te laten plaatsen tussen de 2 leidingen net achter de oliemotor zodat deze een vrijloop heeft als ik de olietoevoer stop. Het klapte nogal hard als ik de auxpedaal loste. Ik zal bij hun de vraag ook eens stellen ivm de extra pomp. Maar ik ben graag ook al een beetje slimmer voordat ik de vraag daar stel.
wim-same
@dennisbouter ik heb de lekolie leiding met een t stuk verbonden op de drukloze retour, die ik ook voor de prikker gebruik.
dennisbouter
@wim-same 🤔 zo was het niet bedoeld, maar jij hebt geen 3 of 5 leidingen op de giek?
wim-same
@dennisbouter Nee, ik heb maar 2 leidingen op de giek, waarvan de retour drukloos is
Tom VB
Ik zou deze vraag even bij je dealer stellen.
Een separate voeding is het beste, dat zou een extra pomp betekenen maar ik denk dat het gezien het formaat machine lastig is.
+2
deufi
Volgens Verkooijen moet je met een klepelmaaier en tegelijkertijd rijden een extra pomp bij plaatsen. Dat schijnt mogelijk te zijn. Als wij rijden en tegelijkertijd de maaikorf aanzetten zien we ook dat de olie stroom naar de maaikorf een stuk minder wordt.
wim-same
@deufi maar dan moet de motor wel die extra pomp kunnen trekken. Bij mij word de motor nu al warmer als met normaal graafwerk.
+1
deufi
@wim-same wij hebben een 57-4 maar die heeft geen last van temperatuur stijgingen. Ook bij die 36 graden van de week bleef die goed op temperatuur.
Onze vorige waren ihi, daar moesten bij een temperatuur boven de 20 graden altijd de motor kappen open omdat ze warm liepen.
wim-same
@deufi Kubota's boven de 4,5 ton schijnen daar geen last meer van te hebben
deufi
@wim-same dan hebben we daar een keer geluk meer gehad. Zijn er wel tevreden over. Fijne machine.
mdoornekamp
@deufi
Quote:
57-4

En de airco er ook nog bij aan zeker. Hier ook geen last van warme motor. En ook geen warme machinist
+1
deufi
@mdoornekamp jazeker. Blijft lekker fris binnen met 36 graden buiten.
brauheist
Kleine kraantjes hebben 1 pomp en er gaat nu eenmaal veel olie naar het rijwerk. Extra pomp zou een oplossing zijn als je ook tegelijk wil rijden
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota KX41-2 en hebben de trefwoorden kraan , minigraver , kubota , oliepomp , pomp , erf , klepelmaaier en maaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!