Illustratie van:

Ford 3000 - Wat is het verschil tussen een pottenmaaier en een schijvenmaaier

Zou graag lang gras maaien.

Deel dit topic

Reacties

roscho
Misschien bedoel je een trommelmaaier i.p.v. een pottenmaaier? Van een pottenmaaier heb ik nog nooit gehoord.
Een trommelmaaier heeft een aantal trommels die aan de bovenkant zijn opgehangen aan een balk. In die balk zitten de tandwielen voor de overbrenging om ze te laten draaien. Onderaan zit een schuin lopende plaat waaraan de maaimessen zitten. Tussen die platen is de onderkant open.
Een schijvenmaaier heeft een aandrijfbalk aan de onderzijde. De messenschijven staan er dus bovenop. Aan de bovenzijde zit alleen een frame om het doek vast te houden.

Sommigen vinden een trommelmaaier zwaarder trekken, anderen willen juist geen schijvenmaaier omdat die zwakker zou zijn, de balk met tandwielen moet zo plat mogelijk worden gehouden worden, anders wil het gras er niet overheen.
Wat uiteindelijk het best maait, kan ik je niet vertellen. Ik heb met beide gemaaid. Er waren verschillen, maar die zouden even goed door de grootte en het verschil per merk kunnen komen.
Met een schijvenmaaier kun je vaak wel onder een draad door maaien, als die niet al te laag hangt.
Krikke 3
Oké bedankt , iemand had me gezegd dat zo een schijvenmaaier beter was .
steven-akker
@Krikke 3 ikzelf ben nogal weg van een trommelmaaier die maait ook bij heel kort gras nog mooi,zoals de laatse zomers zijn in Nederland,(erg droog)wil een schijvenmaaier dat nog wel eens laten staan en mijn mening is ook dat een trommelmaaier kort gras mooier maait dan schijvenmaaier. Ik maai overigens met beide wel

(klik om te vergroten)

Krikke 3
Bedankt, nu nog eentje vinden die in redelijke staat verkeert ik dacht aan een pz 165

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 3000 en hebben de trefwoorden gras , ford , gras maaien , maaien en schijvenmaaier geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0