Protest met luid toeterende tractoren langs Vuelta-parcours in Den Bosch

Boeren hebben zaterdagmiddag langs de route van de Vuelta geprotesteerd tegen de stikstofplannen van het kabinet. Met zo'n dertig tractoren werd het peloton opgewacht in het weiland langs de Engelseweg bij Engelen, Den Bosch. Op het moment dat de renners passeerden, werd er luid geclaxonneerd.

Het protest verliep vreedzaam en vrolijk, vertelt Carolien van Gestel uit Vlijmen, een van de demonstranten. "Er werd volop gezwaaid en terug getoeterd. En ook van andere mensen die voorbij reden, kregen we bijval."

"We hebben het idee dat er langzamerhand een kanteling begint te komen bij het kabinet, maar we zijn er nog lang niet", aldus Carolien. "Er is nog steeds veel onzekerheid en dat is frustrerend. We willen laten zien dat het nog lang niet over is zolang er nog geen definitieve oplossing is."De Vlijmense werkt bij een melkveehouder en een varkenshouder. Haar man is actief in de tuinbouw en ook de kinderen zijn agrarisch onderlegd. "We zien van dichtbij hoeveel spanningen de situatie met zich meebrengt", zegt ze.

Er zijn nog geen concrete andere acties, maar die komen er wel. "Meestal zijn die binnen een paar dagen opgezet. En dan maken we een statement waarbij we andere mensen niet tot last zijn. Of het iets oplevert, is de vraag maar als we niets doen, dan bereiken we zeker niks."

Deel dit topic

Reacties

+1
Grasbaal
Mooi gedaan!. video: nos.nl/l/2441385/
Frans Z.
Was gezellig in Engelen.
zandhapper
30 ? Volgens mij eerder 150,samen met vrachtauto`s
Frans Z.
@zandhapper 2 verschillende protesten.
josje
De video van grasbaal is in woudenberg.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractoren , tuinbouw , brabant , protest , weiland , melkveehouder , Agrarisch , bosch , acties , boerenprotest en stikstofplannen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0