Diepwoelen kostprijs per ha

Vraagje aan de loonwerkers onder ons: ik moet morgen een paar percelen diepwoelen voor een collega landbouwer die niet in de droge grond geraakt met zijn klasssieke tandcultivator. Daarna rekenen we natuurlijk netjes af. Omdat ik zelf nooit in loonwerk laten diepwoelen heb, en ook mijn vaste loonwerker geen diepwoeler heeft vroeg ik me af wat de gangbare prijs per ha is voor dit soort werk? Ik heb zelf ook helemaal geen full time loonwerk ambities, blijft meer een okkazionele dienst tussen collega’s, maar ik wil dus geen prijs op tafel gooien die van de pot gerukt is, of totaal onder de prijs is. Want eens je hier een getalletje uitspreekt gaat dat snel rond 🙂
Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+1
YaMaGa
Schiet mij niet dood maar volgens mij heeft dit dit voorjaar met een 5 tands steeno op kooirol 60 euro per hecare gekost. Ik weet wel zeker dat het vorige keer (2j geleden denkik) 50 euro per ha was met dezelfde loonwerker.
+1
2850Johndeere6R
@YaMaGa hier ook €60/ha betaald ja. Dat was Rabe Combidigger 6 tands met pakkerwals.
+5
labella
@2850Johndeere6R sommige loonwerkers willen ook niets verdienen lijkt het wel.
+1
GerbertXL
Diepwoeler, een meter of 2 breed? Kilometer of 6 per uur, dat is 1,2 ha per uur bruto. Dus zeg maar een bunder per uur. Euro of 60 per uur?
Ik zeg niet dat het klopt zo maar op deze manier schat ik het een beetje in.
+3
goeiedag eem
@GerbertXL dan ben je 60 eur aan diesel al bijna kwijt
+4
JohnDeere5085
@goeiedag eem vol beginnen tanken bij collega boer en dan afrekenen voor trekker en wat voor eigen tijd
goeiedag eem
@JohnDeere5085 ja zoiets zou ik ook doen dan,
+1
GerbertXL
@goeiedag eem ik zou die trekker maar inruilen
+1
goeiedag eem
@GerbertXL een beetje dikke trekker slurpt nog wel wat en met de huidige dieselprijs gaat het wel hard, maar 60 eur aan diesel in het uur is misschien wel veel, maar ga je met een 3 tand bezig en dik 80 cm diep, (wat voor mij diepwoelen is) moet je flink door rijden wil je 1 hectare per uur doen lijkt me
jehan
Heb laatst 5 ha hier thuis met zon 3 poot gedaan was anderhalf uur bezig reed 5km per uur ongeveer. En was 22 liter diesel kwijt per ha.
Valtra man
@GerbertXL 3 meter breed, ik doe ongeveer 1,5ha/h.
mf 6150
@GerbertXL
20 25 liter int uur zit je zo aan denk op zware grond? Wij wel tenminste, zwaardere trekkers gaan zo over de 30 35 heen als je ze vast zet
+3
PieterA
Erg afhankelijk hoe diep je werkt. Een cm of 20 kost eerder meer dan 60 euro per uur. Ik zou 75 rekenen. Vooral lichte zandgrond laat je machine snel verslijten.
+2
angelo-nabben
Je bent al snel €45,- aan diesel per uur kwijt.
Chauffeur €30,- en de traktor €20,- per uur.
+1
Mdbm
@angelo-nabben Ik vind 70 eur per uur correct op rode mazout, maar op witte diesel volg ik jouw berekening.
PieterA
@Mdbm Hij komt nu aan 105 per uur. 70 euro per uur x 1,5 hectare.
Mdbm
@PieterA Dat is zeker genoeg op rode mazout. Diepwoelen doe je volgens mij geen 1,5ha per uur.
trean
@Mdbm ligt eraan hoe diep je gaat, ik heb wel eens 3 hectare per uur gedaan op 30 cm diepte, dan woel ik 6 meter breed met 6 km/h
+2
jehan
@trean 30 cm noem ik geen woelen ..dat doe ik met vastetand .
PieterA
@jehan ploegen doe je vaak 28-30 cm. Ga je dan met de vaste tand net zo diep als de ploeg?
+1
Pieter Buren
@PieterA wij ploegen 25 cm diep.
PieterA
@Pieter Buren Dat is met de meeste moderne ploegen al een beste uitdaging om het dan vlak te houden.
Pieter Buren
@PieterA waarom zou dat een uitdaging zijn? Je kijkt toch gewoon of de eerste bult evenhoog wordt als de laatste bult van de vorige baan. Ik heb meer problemen met dat de ploegvoor weer in elkaar valt, maar tot nu toe nog geen tijd ervoor genomen om dat af te stellen.
@Pieter Buren
Quote:
Ik heb meer problemen met dat de ploegvoor weer in elkaar valt, maar tot nu toe nog geen tijd ervoor genomen om dat af te stellen.

Heb je een schijf op de achterste schaar? Zo ja, kijk even naar de afstand tussen schijf en rister. Daar moet een paar cm tussen zitten. Hoeveel precies weet ik niet, ik doe altijd maar wat😅 maar strak tegen het rister werkt niet
+1
PieterA
@PieterA dank! 👌🏻
Valtra man
@ronald-deutz-fahr of de voorscharen niet diep genoeg. Dat heb ik ook al een keertje aan de hand gehad.
+1
@Valtra man ik heb geen voorscharen, scheelt weer 😅
+1
Pieter Buren
@ronald-deutz-fahr ik heb het vorig jaar rond kerst al eens in een topic gevraagd en toen zei iemand precies hetzelfde over die afstand tussen schijf en rister. Maar toen heb ik niet meer geploegd. 2 weken terug wel 10 ha geploegd, maar dat werd direct gekilverd. Daar maakte het niet zoveel uit en het moest weer eens snel. Zoals gezegd, ik moet er even tijd voor nemen.
+2
Pieter Buren
Ik heb vorige week een perceel van 5.5 ha gewoeld op 35-40cm diepte (kleigrond). Kon net geen ha per uur doen en had ongeveer 120 liter diesel nodig op het hele stuk. Woeler is 3 meter breed.

Ik zou het doen zoals @JohnDeere5085 zegt, mocht je niet weten hoeveel je trekker verbruikt.
+4
Valtra man
Bedankt voor alle raad iedereen, we gaan het op 70€/ha houden denk ik. Lijkt me een mooi compromis tussen wat ik hier lees.
Pieter Buren
@Valtra man als jij 1.5 ha per uur doet word je er niet minder van denk ik. Is het trouwens normaal dat in België per ha gerekend wordt ipv per uur?
Valtra man
@Pieter Buren vaak wel ja, behalve gras hakselen is soms per uur. En messtof strooien per kg. Maar ik sluit niet uit dat er hier of daar een andere formule wordt toegepast.
jehan
Hoe diep ga je er door heen trekken met de woeler ??@Valtra man
PieterA
@Mdbm Dat postte hij wel. Ik denk met zo'n 8950 dat je met een 7 km per uur een 22 cm diep kunt woelen en dan 22 liter liter per hectare kwijt bent.
+1
jehan
Ik ploeg nooit dieper dan 22 a 25 cm.. en het land winterklaar te leggen ga ik altijd dieper dan de ploeg zool
+1
Valtra man
Klus is achter de rug. Gewoeld op zo’n 30 a 35 cm diep op tarwestoppel. Grondsoort klei-leem. Verbruik zat op zo’n 25l/ha, 3 meter breed en 6km/h aan 1500 à 1600 motortoeren. Met kantwerk erbij red ik het in 1,5hr/ha.
Pieter Buren
@Valtra man bedoel je niet 1.5ha/uur zoals in een eerdere reactie?
+1
Valtra man
@Pieter Buren euhm ja, inderdaad. Goed gespot 👍
Pieter Buren
@Valtra man ik begin nu trouwens wel te twijfelen aan mijn eerder opgegeven dieselverbruik...
Jij verbruikt meer diesel per ha met minder diep woelen, lichtere grond en minder motortoeren.
+1
Valtra man
@Pieter Buren mja, er zat een ritje van 40 minuten enkel ook bij. Ik gok dat ik daar een litertje 20 op kwijt was, maar dat kan evengoed minder of meer zijn ook. 🤷‍♂️
Valtra man
@Pieter Buren en de Valtra is 20 jaar oud, heeft een dikke 7,4liter die best wel een slokje diesel lust. De zuinigste is ie zeker niet.
+1
joris-ziengs
Dan ga je toch per uur rekenen, dat is ook makkelijker verklaren. Met een volle tank heen en met een volle tank terug, of de verstookte diesel door factureren. Afschrijving van de trekker €15,- a €20,- per uur, €5,- voor de diepwoeler en dan nog €20,- tot €30,- voor jezelf. Dat zijn naar mijn idee een beetje de normale huidige tarieven.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden netjes , diepwoelen , loonwerk , grond , loonwerker en kostprijs geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
42
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0