Illustratie van:

International 423 - International 423 zekeringen knappen

Ik heb een International 423, maar de laatste 2 zekeringen knappen elke keer (van de knipperlichten en het remlicht). Zou het aan de aantal ampère kunnen liggen?

Deel dit topic

Reacties

1046
Sluiting
roscho
"Zou het aan de aantal ampère kunnen liggen?"

2 knipperlampjes en 2 remlichten samen (zonder aanhanger) trekken 4x21=84 Watt. Op een 12-volts installatie is dat 84/12=7 ampere. Een zekering van 10 ampere zou dus ruim voldoende moeten zijn. Koppel je er een aanhanger achter, dan komt er nog 3x21 Watt bij. Daarmee zit je op minder dan 9 ampere, waarmee een zekering van 10 ampere nog steeds voldoende is.
Kennelijk zit ergens een kortsluiting, zoals @1046 al opmerkt.
Zoek eerst eens uit wat precies de zekering laat doorbranden: de remlichten of het knipperlicht, dan kun je gerichter zoeken.

Druk er in geen geval een (veel) zwaardere zekering in dan 10 A., daarmee verhoog je de kans op doorbranden van de kabels en zelfs op brand.
Teun423
@roscho Bedankt voor de reactie ik zal het eens proberen.
Teun423
@roscho Hoe zou ik dat kunnen uitzoeken?
roscho
@Teun423 Trekker op contact, geen richting of remlicht aan.
Nu test je die een voor een en kijk je wanneer de zekering doorbrandt.
Vermoedelijk is de kabel doorgeschuurd op een scherpe metaalrand, loop de kambel maar eens na. Omdat er 2 zekeringen knappen, vermoed ik dat ergens een kabel flink klem heeft gezeten.
Klein Rot
@Teun423
Kijk ook eens en de stekkerdoos voor de aanhanger daar kan ook rommel in en achter zitten wat sluiting veroorzaakt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 423 en hebben de trefwoorden zekeringen en international 423 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0