Illustratie van:

MTD Zitmaaier - Start probleem accu vol start niet . Tikkend geluid aan de achterkant .

Motor doet niks . Bij het starten maakt hij een tikkend geluid aan de achterkant . Iemand een idee ?

Deel dit topic

Reacties

SAMBAS
De mast kabel eens nazien en zuiver maken kan soms helpen. Moet vast zitten op metaal
Abctje
Zelfde probleem. Mijn versnelling kan niet in zijn vrijloop. Dus wil denk ik daardoor niet starten. Zou goed kunnen dat je relais of startmotor niet wil. Kan spanning meten met een multimeter. Eventueel via het relais starten door beide Polen te verbinden. Zie internet, zijn wel wat duidelijke video’s
Abctje
@Abctje vergeten , eerst je accu checken. Te weinig stroom is je relais wat tikt. Als je de accu er uit haalt kan je bij je relais. Dus volgorde accu/ relais / startmotor/ contact (puntjes ontroesten)
bartjuh
Wij hadden ook een grasmaaier die niet wou. Zat 12,6 volt in de accu. Toen aan de accu tester en bleek accu stuk. Nog maar 70 ah van de 195 ah die hij hoorde te hebben. Dus toch met accu beginnen denk ik
fendt2
Motorkap open en de motor zo draaien dat hij net compressie heeft gehad. Dan starten soms nog een beetje helpen. Dan slaat hij meestal wel aan.
bluepower12
Zwakke accu
roscho
Mogelijkheden:
- Startrelais zit vast. Startrelais is dat busvormige ding naast/aan de startmotor. Klop er eens een paar keer licht met een hamertje op en probeer weer te starten.
- Probleem zit bij de accukabels. Draai de accuklemmen goed vast en ook de verbinding van de massakabel met het chassis en de dikke pluspool op de startmotor. Vaak kun je dat al controleren door de kabels bij de einden wat te bewegen en tegelijk te starten.
- Probleem ligt bij de accu. Probeer eens te starten met behulp van een extra accu (auto) en startkabels. Laat wel de motor van de auto draaien (om de accu van de auto te blijven opladen) en doe het licht aan (om kwetsbare elektronica van de auto te sparen).
- Startmotor is aan zijn vuil of aan zijn eind. Kijk het filmpje uit de link hoe je dat zelf kunt controleren of verhelpen. Master Milo is wel een irritant mannetje, maar hij laat het goed zien. Filmpje:

Lukt het nu nog niet, dan wordt het tijd om een échte deskundige in te schakelen.
roscho
Ik zie dat we hebben gereageerd op een posting die al 7 jaar oud is. Nu ben ik toch wel erg benieuwd of @Murron die maaier weer aan de praat heeft gekregen. Terugkoppeling is altijd fijn.
+1
Van-Epscheuten
@roscho ik denk dat hij verdwaald is in metershoog gras van het gazon, zal wel niet gelukt zijn dus 😅
+1
roscho
Quote Reactie van @Van-Epscheuten:
metershoog gras

Zou hij er olifantsgras mee willen maaien? 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier en hebben de trefwoorden accu , motor , zitmaaier , mtd , tikkend , geluid , starten en start niet geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0