In welke maand verkoop je de meeste hooi

Wij vroegen ons af wanneer verkoop je het meeste hooi in welke maand?
Wanneer is dus een beetje het hoogte punt.
Zodat we toch een beetje kunnen schatten of we wel genoeg hebben om te verkopen.

Deel dit topic

Reacties

+2
langeslagdiesel
Sterk afhankelijk van wat het weer doet in jou verkoopgebied in de tijd dat het hooi gewonnen moet woorden. Denk dat er hooi zat gewonnen is met deze warme en vooral droge periode. Van de andere kant. Er wordt hier en daar al flink aan de wintervoorraad geknabbeld door de aanhoudende droogte. Aan het begin van het nieuwe jaar weet iedereen waar hij of zij in het oude jaar financieel terecht is gekomen, en wat er wel en niet kan in de laatste maanden van het opstal seizoen. Dus gewoon de markt blijven proeven. En dicht bij het vuur blijven.
Intern644
Wij bedoelen ook van wanneer is het absolute hoogtepunt dat paarden boeren inslaan.
+6
langeslagdiesel
@Intern644 als ze geld hebben. Of doen alsof ze geld hebben. Daar is geen peil op te trekken. Dus wat ik zeg: dicht bij het vuur blijven, en de markt blijven proeven.
+2
walker1
Quote Reactie van @langeslagdiesel:
Of doen alsof ze geld hebben

Precies dat ja, hier zeggen ze vaak: "Mensen met paarde hebben de hemel op aarde, maar als ze sterven valt er niks te erven!"
walker1
@Intern644 Paarden vreten het hele jaar hooi, in de winter waarschijnlijk wat meer omdat er buiten geen gras meer staat. Paardenboeren kopen dus ook het hele jaar door hooi, de een kan misschien voor een heel jaar hooi opslaan, de ander misschien voor een maand. Het is ook niet zo dat de prijs voor hooi door het jaar heen enorm op en neer gaat, net zoals bijvoorbeeld de koers van bitcoins. Hooiprijs wordt vooral bepaald door vraag en aanbod, het was de afgelopen maanden prima weer om hooi te maken, maar je moest dan wel gras hebben staan natuurlijk.
Intern644
👍
+1
leonardvdm
Ja mn baas is voorig jaar helaas gestopt met melkvee maar niet omdat hij dat wilde er speelde van alles omheen qua fosfaat en in 2016 nieuwe schuur die niet vol kon enzo dus hij is lang blij dat hij nu pension stalling kan doen zodat hij nog kan blijven boeren al het landwerk hebben we gehouden en het is erg druk qua verbouwing geweest verder het hooi wikkelen we allemaal in we hadden ook de 2e of 3e snee onverpakt toen hadden we echt veel balen die zijn bijna allemaal verkocht nog genoeg voor de winter de laatse snee is voor de vlees kalveren maar in zn hard blijft hij graag koeien houden dus hebben we ook vlees koeien
Dus niet iedere paardenboer is zo stom maar aan de andere kant als we er meer dan 60 kwijt kunnen en zn 350 euro per box word betaalt per maand en nog het een en ander omheen zoals rijbak gebruiken.voor de mensen mesten enzo heb je niet een heel slecht inkomen
+1
leonardvdm
En hij wil later nog wat loon of grondwerk gaan doen dus als je paarden houd zit je niet op je luie reet😂
bas101
Een niet te beantwoorden vraag , dit is NL elk jaar anders , heeft te maken met vraag en aanbod , wil de koper wel zoveel geld uitgeven , wachten tot t goedkoper wordt etc
van-engelenhoven
Ik begon eerder altijd rond december met verkopen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden verkoop en hooi geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN