‘Boeren hebben een geweldig perspectief als lasser of elektromonteur’

Column Pieter Derks bij De Nieuws BV

Het lukte de vertrokken minister van Landbouw Henk Staghouwer maar niet om een perspectiefbrief te schrijven over hoe het nu verder moet met de veeboeren. “Misschien zegt dat wel iets over hoe houdbaar het huidige systeem is”, dacht Druktemaker Pieter Derks. “Dat het gewoon niet te doen is om weer een lulverhaal te schrijven over emissiearme stalvloeren en schijtremmend veevoer zonder bij voorbaat al wanhopig te klinken.”

“Je zou kunnen zeggen dat hij zijn huiswerk juist heel goed gedaan heeft als het niet lukt om een perspectiefbrief te schrijven waar Farmers Defence Force heel enthousiast van wordt”, meent Derks. “Al zegt het ook iets over de creativiteit van zo’n minister, want op zich is er perspectief genoeg natuurlijk: tekorten in allerlei sectoren. Boeren hebben an sich geweldig perspectief als lasser of elektromonteur of bagage-afhandelaar op Schiphol.”

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980

+14
mlkvhoudr
Ik denk niet dat we de wereld moeten aan doen dat ik lasser word😆

Caroline is hier gewoon eerlijk man was totaal ongeschikt dat vond hij zelf ook
+12
Elvis
@mlkvhoudr verschil tussen een lasser en boer, een lasser weet dat hij niet kan boeren
bio boer
@Elvis loonslaaf worden zal flink wennen zijn voor velen ondanks er ook voordelen aan zitten
Elvis
@bio boer moet je wat moois opzoeken, laatste werkgever sprak ik soms 3 maanden niet
+2
mestyle
@bio boer

Van de week.stuk op de radio van boer die nu in diepe gestapt was en in loondienst gegaan was. Eigenlijk beviel de rust en de tijd die die had hem wel. Kon nu savonds meer tijd doorbrengen met gezin en ook konden ze makkelijker op vakantie. En 67 kon die met pensioen. Er zitten voordelen aan. Maar zal voor vele wennen zijn
+6
cjw73
@mestyle ik hoop toch echt dat ik niet aan 67 door hoef..
Albert Peters
@cjw73 waarom niet?
+5
cjw73
@Albert Peters is niet mijn streven. Hoop dat ik eerder rustig aan kan doen.
mestyle
@cjw73

Volgend lijst van de bond moetmik tot 74 en 9 maand
+4
weurding
@mestyle weet niet hoe oud ie was, maar als je 55 bent en je verkoopt de zaak is het raar dat je nog "aandebak" moet dunkt me
+4
George
@weurding
Ik zou er vanuit gaan dat je dan toch wel meer dan voldoende moet hebben om de rest van je leven door te komen. Jan Hobbyboer had het altijd over een hectare grond per jaar dat je dan al oud moest worden. Ik zit dan inmiddels ook al op 90 jaar en dan heb ik mijn huis nog , dat is eigenlijk niet meer nodig op die leeftijd. 😀 En dan moet je voor de rest niks bij prutsen want anders heb je nog meer. 😀
Maar niet iedereen zit in dezelfde situatie maar ik ga niet meer lassen of elektromonteur worden.
Hoewel er niks mis is met die beroepen , maar dan lijkt elektromonteur me wel leuker en gezonder , maar na je 50ste wel lastig met de achteruitgang van je ogen en telkens een brilletje nodig hebt. 😂
+1
pieta
Quote Reactie van @George:
Ik zit dan inmiddels ook al op 90 jaar

Ik bied meer. 😁 Ben al door de honderd heen nu.
+1
George
@pieta
Je hebt altijd baas boven baas. 😀
+1
mestyle
@weurding
Hij moest nog 10 jaar dus 57.
+1
cjw73
@mestyle nee zo oud ben ik niet.
bluepower6600
@bio boer je bent toch niet gek zeker ?
+6
cjw73
@Elvis denk eerder dat de lasser wel kan boeren, maar de boer niet kan lassen.....
+4
roscho
De grote vraag is wie er nu wel in staat zal zijn om een rapport op te stellen wat voor alle partijen aanvaardbaar is.
De regering zit met coalitieafspraken dat de stikstofuitstoot verminderd moet worden, de stikstof-uitstoters (boeren, industrie, vervoer, vliegtuigen) zetten hier een rem op. De boeren worden nu als eerste getroffen, de andere 3 partijen houden zich angstvallig stil. Zij komen ook nog wel in het geweer als de stikstofmaatregelen hen treffen.
De standpunten liggen zover uit elkaar, dat niemand zich eraan waagt om een plan op te stellen dat voor alle partijen acceptabel is. Of het moet een "lege onderbroek" zijn, waarvan we er in onze regering al zo veel hebben.
Ik vrees dat Staghouwer heeft ingezien dat er geen compromis mogelijk is. Hij wil de boeren niet laten vallen, maar kan ook niet om de verlangens van zijn regering heen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @roscho:
Zij komen ook nog wel in het geweer als de stikstofmaatregelen hen treffen.

Je gelooft toch zelf niet dat dat gaat gebeuren?
+1
roscho
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
dat gaat gebeuren?

Ik ben bang van niet. Dat is ook juist het oneerlijke aan deze zaak.
+6
wim-same
@roscho Het gaat niet om de stikstof, het gaat om de grond. De luchtvaart, industrie en verkeer worden gespaard. en overduidelijk is ook wel het circuit in Zandvoort, midden in een Natura 2000 gebied. Niet dat ik tegen formule 1 ben hoor, maar het met twee maten meten zegt al genoeg.
bluepower6600
@wim-same juist wim
Oaverreize
@cjw73 En toch blijt t hier soms nog jaren aan elkaar hangen!
+3
roscho
@Oaverreize Ik weet dat veel boeren aardig goed ijzer aan elkaar kunnen bakken, maar om specialistisch lasser te worden, moet je iets meer kunnen. Om te beginnen een vaste hand hebben, daarop valt al een kwart uit. Ikzelf kan wel een beetje bakken, maar als ik het vergelijk met wat een professionele lasser kan, dan schaam ik me.
+4
Hans van Bergen
@roscho Dit soort boeren mogen koffers gaan slingeren op schiphol. Lekker 1500 koffers optillen en op de band zetten van de d66 criminelen die weer eens klimaat neutraal gaan vliegen
roscho
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Dit soort boeren

Laten we geen "soorten" boeren onderscheiden. Als mensen gedwongen moeten stoppen, zal voor iedereen individueel een oplossing gezocht moeten worden. Ik ben bang dat dit voor ons overspannen overheidssysteem te veel gevraagd is. Kijk maar naar de bestaande problemen die ook nog steeds niet zijn opgelost. En met deze "betrouwbare" regering hoef je ook niet raar te kijken als je een worst wordt voorgehouden en vervolgens met een leeg bot het bos ingestuurd wordt.
Kars
@cjw73 ik denk juist andersom.
cjw73
@Kars bedoel het cryptisch. Een boer laten kan iedereen...
+2
Kars
@Elvis en een lasser niet kan lassen als metaal fabrieken sluiten door hoge energieprijzen
komelker 2
Kabinet moet maar eens een maand naar de Hoorn van Afrika.
hoest
Inzet? Welke inzet?
+27
Noorderling
Je kunt je ook afvragen wat je als columnist toevoegt aan de maatschappij, zou je er niet meer toe doen als lasser, of X ongeschikt om te werken met je handen?

Daarnaast heb je nog factor willen, gezien de prijsvorming is er voldoende vraag.
Waar vraag naar is wordt geproduceerd. Derk zit uit de publieke gelden pot te vissen, dat is ook een vak apart, maar is daar daadwerkelijk vraag naar of is het een gereguleerde markt waar aanbod mogelijk wordt gemaakt?
Kan Derk zichzelf verkopen in de vrije markt of moeten de lasser, boer en bagageafhandelaar toch maar belasting betalen om Derk zn hobby uit te laten voeren?
+1
Weidezicht
@Noorderling zo, deze is raak.
+2
BertK
Mijn laatste grote las-project was een kilverbord. Ik wil wel met dat kilverbord aan het werk. Eén maal raden waar.
+2
Stier69
@BertK Alles in de hofvijver kilveren ?
+2
Hans van Bergen
Wat jullie niet in de gaten hebben is dat Derks hier het ruimen van een bevolkings groep salon fahig probeert te maken. Als je maar duk genoeg uitlegt dat boeren HET probleem zijn en dat er elders ruimte en mogelijkheden voor ze zijn dan wordt het steeds normaler dat er straks trucks naar boerderijen rijden om alles op te laden. Overigens vergeet Derks hier in zijn humor stuk te vermelden deze keer dat boerinnen billen kunnen wassen bi demente bejaarden.
+2
Mh12
De tijd komt, dat we toch echt met zijn allen keertje stoppen met leveren........ ze willen werkelijk alles weg hebben, kunnen ze vast oefenen hoe goed het gaat zonder voedsel.....
weurding
Denk ik wordt elektricien, lachen, waar staan die panelen?😁🙈
+1
Albert Peters
@weurding hier word gedacht dat er geen ander leven bestaat als boer
Zeker is dat als je een boeren achtergrond heb kan je in bija elke branche een goed bestaan opbouwen
+14
cb6520
@Albert Peters kunt wel zien dat jij geen echte boer bent als je zo gemakkelijk je beroep/leven af laat nemen voor een probleem wat niet bestaat
Albert Peters
@cb6520 ik gun niemand dat hij niet doen kan wat ie wil maar de wereld houd hier niet op
+10
de hoef
Quote Reactie van @Albert Peters:
kan wat ie wil maar de wereld houd hier niet op

de wereld houd niet op nee, maar dit is onze keuze, waarom moeten wij dan tegengewerkt worden, onderbouwd met leugens
+2
weurding
@Albert Peters als alle boeren een ander beroep kiezen is er ook geen werk meer voor hun, geen bakker, geen slager......
+1
kearl
@Albert Peters Ik heb het andersom gedaan. Qua capaciteiten kunnen de meeste het zat aan. Al een paar keer gezien dat de steunpilaar van een internationaal bedrijf geen abn kon en op vergaderingen in spijkerbroeken van de Welkoop zat.
Maar mij viel de werkmentaliteit, zeker op kantoor, nogal tegen. Het gaat allemaal zo traag en inefficiënt, doorpakken zit er niet in.
+2
Husqvarna
@kearl
Dat is het eerste wat mij zou gaan tegenstaan, heel veel nutteloos of inefficiënt werk doen, of soms wachten, wachten, daags uren in de auto. Is al weer 10 jaar geleden dat ik nog in loondienst zat, nachtdiensten draaien, weekend wel vrij, maar zonder beesten zou je je dan toch ook kapot vervelen.
de Tank
@Husqvarna Ligt eraan wat voor werk je hebt en waar je werkt. Na mijn schooltijd aantal jaar in loondienst geweest, daarbij vergeleken is de gemiddelde veehouder lui en inefficiënt.
+2
weurding
@de Tank haha, maar je was in het weekend vrij
+1
de Tank
@weurding Alleen op zondag, dan kon ik bijkomen tussen de koeien🤣
Was trouwens in de metaal, ik heb dus perspectief😜
Hans van Bergen
@de Tank Dat is wel zeker. Als een boer iemand belt na 1700 uur moet dat een andere boer of een loonwerker zijn. Op zondag ochtend ben ik toch echt de enige die werkt buiten mijn collega's en ik zie ook niet zoveel werknemers na of voort melken 1 a 2 haspels verzetten
+2
Kars
@Albert Peters heb 13 jaar vast gewerkt buiten de deur. Je hoeft mij niks te vertellen. Ik weet 1 ding. Een ondernemer zal nooit zijn draai vinden als werknemer.
Op mijn werk zijn er veel vertrokken die voor zichzelf begonnen. Als je ondernemen gewend bent, valt het niet mee om beslissingen op te volgen die in jouw ogen verkeerd zijn.
Dat ging bij mij op de duur ook knagen.
+1
cjw73
@Kars ach alles heeft zo zijn voor en tegen. Heb zelf ook 15 buiten de deur gewerkt. Ook een stuk minder dingen aan je kop en weekend vrij. Doe het zo weer als het moet.
+3
Mh12
@cjw73 ik ook 15 jaar buiten deur gewerkt, doordat het klein was kreeg ik na 5 jr steeds meer verantwoordelijkheid, en we zaten aardig op 1 lijn, dus weinig verschil met nu.....
Mis weleens de gezelligheid en aanloop van dat bedrijf, en contact met de klant...... wat dat betreft is boeren wel een wat eenzamer beroep, terwijl ik met bedrijf tegen dorp aanzit wat 55 meter van de stallen begint....... en mensen zijn echt wel vriendelijk in de buurt, maar is toch anders als contact met boeren en toeleveranciers.......
de Tank
@Mh12 Ik heb de contacten ook gemist nadat ik volledig veehouder werd.
+1
JappieJo
@de Tank hier hetzelfde.
Daarom de keus gemaakt voor minder koeien melken en een robot, zodat er tijd vrij komt voor ZZP werkzaamheden.
grös
@JappieJo
Heb dat in het begin ook gedaan (na jaren loondienst), maar toen vader niet meer mee kon werken was daar gauw geen tijd meer voor. Kan er wel tijd voor gaan maken, maar dan moet ik het onderhoud/bouw e.d. gaan uitbesteden of iemand in huren, en dat kan volgens mij niet uit.
+6
leonardvdm
Boer is geen beroep maar een manier van leven!!
Meestal gaat het niet om het geld maar bezig zijn met t vee of land werk en geld is wel nodig maar je geniet/genoot😢 van het werk
wim-same
@leonardvdm zo is dat Leonard.
+5
George
Quote Reactie van @leonardvdm:
Meestal gaat het niet om het geld maar bezig zijn met t vee of land werk en geld is wel nodig

Als er niks te verdienen valt is de lol er ook snel vanaf.
+3
JarnoDrenthe
@leonardvdm Het is ook niet een beroep, het is de hele cultuur die ermee samenhangt.
Hier tenminste wel , ben bang dat de hele plattelandscultuur verdwijnt. We worden een speeltuin van de randstad, een recreatiegebied voor kantoormensen.
mestyle
@JarnoDrenthe

Waarschijnlijk wel. Maar hoop door.al het andere gedonder in de wereld dat men al meer tegen dat geneuzel gaat keren
cs-agrar
Zou Derks zich wel eens afvragen wie er voor zorgt dat iedereen te eten heeft?
+1
GerbertXL
Dit heeft een hoog "learn to code" gehalte.
knowyourmeme.com/memes/learn-to-code/
aapheuvel
Ik word lasser BOER BAKKER BOLLETJE
+1
DB780
‘Boeren hebben een geweldig perspectief als lasser of elektromonteur’
Voor wie een geweldig perspectief? Voor de lage salarissen? Ik ben niet voor hoge salarissen, als wordt immers duurder. Maar als ik de vacatures bekijk, snap ik nog steeds niet dat een communicatie adviseur of manager 2 tot 3 keer het salaris van een lasser moet verdienen. Mijn inziens zouden bedrijven dat soort functies niet meer moeten subsidiëren. Dan kan de prijs die je per uur betaald voor een monteur ook omlaag, zonder dat de beste man iets in hoeft te leveren. De functie voor lasser wordt dan verhoudingsgewijs ook aantrekkelijker. Nederland kan, mijn inziens goedkoper.
Een boer als minister of bestuurder word in dit artikel niet gezien als perspectief?, waar bij ik mij af vraag waarom niet?
grös
@DB780
Mijn vrienden die monteur en lasser zijn verdienen als ZZP wel iets meer als de gemiddelde in loondienst, echter zij werken meestal voor zuivelindustrie en ook de Rendac, dat werk kan dankzij het kabinet ook vervallen.
Het is voor deze columnist ook makkelijk praten met overal personeelstekort, dat was 10 jaar geleden wel anders!
+2
Noorderling
@grös menig bouwbedrijf is er door de landbouw doorgesleept. Betoncentrale draaide alleen voor de agrarische sector, zzp'ers kwamen voor 2 tientjes.

Stank voor dank, maar zelf aan het npo66 infuus hangen..
+1
roscho
Quote Reactie van @grös:
verdienen als ZZP wel iets meer

Vergeet niet dat in geval van bezuiniging de ZZP-ers er het eerst uit gaan. Als compensatie moeten ze dan hun tarieven laten zakken. Op dit moment hebben ze gouden tijden, nu kunnen ze mooi hun pensioenkasje gaan vullen. Als het slecht gaat en ze voor 2 tientjes moeten werken, lukt dat niet.
+2
cs-agrar
Quote Reactie van @DB780:
Een boer als minister of bestuurder word in dit artikel niet gezien als perspectief?, waar bij ik mij af vraag waarom niet?

dan raken ze van de problemen af
Grasbaal
Ex-boeren kunnen veel meer dan dat:

Varkensboer Tonnie van den Eijnden verkocht na 30 jaar boeren zijn bedrijven en werkt nu in de hightechindustrie. "Voor het eerst had ik écht meer tijd voor mijn gezin. Ik ben eigenlijk te lang in de veehouderij gebleven, omdat het vertrouwd was."

"Veel boeren zijn misschien bang dat ze niks anders kunnen, omdat ze het al zo lang doen", denkt Tonnie. Hij wil met zijn eigen ervaringen laten zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Meer: eenvandaag.avrotros.nl/item/…
labella
@Grasbaal Als je na 30 jaar boeren nog uit werken moet heb je toch iets fout gedaan! Ik moet er niet aan denken, laat mij maar lekker een beetje door hobbyen.
Grasbaal
@labella niet iedereen heeft de luxe om te kunnen stoppen op die leeftijd
de hoef
Quote Reactie van @labella:
l Als je na 30 jaar boeren nog uit werken moet heb je toch iets fout gedaan!

waarschijnlijk kom je uit een welgestelde fam , en heb je geen opvolger
+2
weurding
@de hoef vooral dat laatste, dat 1e is geen must
labella
@de hoef niet dat ik weet maar zal mijn stamboom nog eens uitpluizen.😂
+2
Noorderling
Quote Reactie van @Grasbaal:
Voor het eerst had ik écht meer tijd voor mijn gezin. Ik ben eigenlijk te lang in de veehouderij gebleven, omdat het vertrouwd was."

slaaf worden van je bedrijf is een keuze.
Je werkt heel de dag thuis, als je op klus bent, in de kost, overwerk of nachtdiensten bij derden schuif je zaterdag avond bij een feestje, of door de weeks savonds ook niet aan als dat zo uit komt. Overal is wat bij.
Alleen de tijd dat een ander in de auto zit en je zelf in 2 minuten tussen werk en prive heen en weer kunt stappen is wat waard, maar voor Tonnie vast een valkuil.
mestyle
Voor een boer is altijd nog perspectief in politiek den haag. De afgelopen jaren is wel duidelijk geworden dat om daar te zitten je totaal aan geen enkele kwalificatie moet voldoen. In tegenstelling tot de gemiddelde gecertificeerde lasser welke elk half jaar zijn kwalificatie moet laten doorstempelen en elke 2 jaar zijn certificaat opnieuw moet halen.

En een boer of een paarnin den haag zou wat normaal verstand erin brengen
Hannesman
Wel een mooi kort door de bocht verhaal. Vakbekwaam electro monteur ben je niet zo opeens, net als Lasser. Beide zijn ook nog eens beroepen waar je gevoel voor moet hebben (net als boer zijn). En het loodzware gooien met die koffers voor het "schone" vliegtuig is een oplossing? Perspectief bieden is mensen een manier van leven bieden waarbij zij zich prettig voelen volgens mij?
+4
mlkvhoudr
@Hannesman ik snap best dat als je 50 bent geweest geen opvolgers hebt dat je het dan wel geloofd, maar dat gezeik over tijd hebben voor je kinderen en vrije tijd 😖😖😖
Als ik morgen koffie wil drinken bij George dan stap ik bij wijze van spreken na het melken in de auto, en kachel ik die kant op dit soort berichten komen alleen in het nieuws omdat het onze voormalige excellentie niet lukte om een fatsoenlijke perspectief brief te schrijven
+1
Hannesman
@mlkvhoudr precies dat
George
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Als ik morgen koffie wil drinken bij George dan stap ik bij wijze van spreken na het melken in de auto,

Je bent welkom , maar nu heb ik het wel effe druk. Maar als je even laat weten van te voren probeer ik wat te regelen. Ik zit momenteel ook in de mais.
pieta
@George Help je bij het hakselen?
bart-spies
@pieta Familie uitje naar een maisdoolhof 😜
George
Quote Reactie van @pieta:
Help je bij het hakselen?

Ja een beetje mais rijden en wat mee dorsen bij bevriende loonwerker.
+2
de hoef
@pieta george moet er ook al wat bij doen war
+2
pieta
@de hoef Die melkt niet he!! 😁
+2
George
@pieta
Ja en ook hier moet de schoorsteen blijven roken.....

Daarom zaag ik hout. 😀
+3
valmet 605
Het beeld van boeren die geschikt zijn voor mbo en ongeschoold werk. Hoeveel % van de boeren is niet mbo 4 of hoger geschoold. Stel eens voor dat boeren worden ongeschoold tot leraar.
+1
Jotke
Quote Reactie van @valmet 605:
Hoeveel % van de boeren is niet mbo 4 of hoger geschoold. Stel eens voor dat boeren worden ongeschoold tot leraar.

Gemiddelde boer heeft een hogere opleiding dan heel die topmannen en vrouwen van de grote bedrijven.

Dat zijn er stuk voor stuk die van binnen uit opgeklommen zijn met een cursusje hier en een cursusje daar.

Jammer dat veel mensen niet in de gaten hebben dat je echt niet zomaar boer meer kunt worden. Net als dat er na 7 jaar nog steeds mensen zijn die niet weten dat er tegenwoordig een erkend T rijbewijs is dat te vergelijken is met de andere rijbewijzen en niet zo maar een papiertje na een rondje over het erf. En dat trekkers( met kenteken en indien getrokken voertuig er achter ook op kenteken) al ruim een jaar 40 mogen en niet slechts 25...

En dat ze niet snappen dat je met een trekker echt niet met 40 op een smalle klinkerweg door een dorp rijdt.
+1
mlkvhoudr
@valmet 605 erger u niet verwonder u slechts valt niet altijd mee , overigens vind ik lasser ookm geen ongeschoold werk
+1
valmet 605
@mlkvhoudr lassen is echt wel moeilijk werk, concentratie is ook een groot ding. Jullie snappen mij wel denk ik.

Het is op dit moment al zo erg dat ik in overleg ben met een opleidingscentrum om te kijken dat er hbo mensen omgeschoold kunnen worden tot mensen die met hun handen kunnen werken.
+1
mlkvhoudr
@valmet 605 ik ben ooit eens aan een lascursus begonnen om me met de kleine dingen te kunnen redden, instructeur vroeg mij na een aantal lessen hoe ik het vond gaan, oftewel hij was niet erg onder de indruk van mijn laskunsten 😆
Ik was het met hem eens hoor heb er weinig gevoel voor ga ook gewoon altijd naar de Smit als iets echt goed vast moet zitten
+2
JappieJo
@mlkvhoudr owh ik dacht dat de cursus werd afgelast 😉
roscho
Quote Reactie van @JappieJo:
cursus werd afgelast

Heb je daar last van?
JappieJo
@roscho dat weet je nooit, misschien sloeg de vonk wel over
de hoef
Quote Reactie van @JappieJo:
werd afgelast

de cursus riet dekken zeker
+2
JappieJo
@de hoef nee de cursus omgaan met teleurstellingen
+1
robbies
@de hoef Zou Riet al beter zijn?
marcsterreborn
@robbies Deksels.. wist niet dat ze ziek was...
+2
pieta
Quote Reactie van @valmet 605:
lassen is echt wel moeilijk werk, concentratie is ook een groot ding

Ach kom nou man, je kunt op elk gewenst moment een pauze inlassen. 😁
+1
Jotke
Deze is voor jouw Pieter Derks😉: 🖕🏻
+2
CaseCS130
@Jotke ik stel voor om die flapdrol om te scholen naar bagagedrager op Schiphol. Dan school ik me wel om naar zijn functie, kan het nooit slechter doen dan hem.
+1
Jotke
@CaseCS130

Haha inderdaad!

Blijkbaar heeft die man ook totaal geen besef dat ook hij toch echt dankzij de boeren eten op zen bord heeft en drinken! En aan beide alleen Maar een steeds groter te kort komt! Anders doe je niet zo laconiek, van je kunt wel iets anders gaan doen.

En waarom zou er überhaupt een boer iets anders moeten gaan doen omwille van dat stikstofprobleem?

Ieder normaal denkend mens weet dat de boer daar niks maar dan ook echt helemaal niks mee te maken heeft en het een door de overheid zelf gecreëerd papieren probleem is. Het puur en alleen bestaat omdat de depositienorm met 0.00 mol een kleine 7.0 mol te laag is om haalbaar te zijn.

Boeren hebben helemaal geen schadelijke uitstoot dus al kopen ze alle boeren uit in NL, al doen ze het op heel de wereld, dan nog is de schadelijke uitstoot 0 minder. Het enige wat ze bereiken is honger!

Dit kabinet moet gewoon vallen en vervangen worden door mensen met verstand( Geen VVD, CDA, d66, ChristenUnie, FVD, PvdD, SP en zo nog wel een handig vol dus) en heel dat stikstofbeleid moet de schredder in en de norm omhoog naar minstens 7.0 mol én zoals waar Caroline ook al meermaals op aangedrongen heeft: Alles meten! Dus ook industrie, verkeer, luchtvaart en al het andere wat nu niet gemeten wordt en ook de opname van stikstof die de agrarische sector doet middels de gewassen die groter is dan hun eigen uitstoot.

En... last but not least! : Dergelijke wijsneuzen die van toeten nog blazen weten en dergelijke kwats verkopen geen podium meer geven!
marcsterreborn
@Jotke Ieder normaal denkend mens

Maar wat is normaal denkend..... Daar denk ik vaak over na....
+1
Jotke
@marcsterreborn

Is best simpel toch?

Je hebt NH3 en NOX.

NH3 is niet schadelijk. NOX wel.

De agrarische sector stoot NH3 uit, op de trekkers en machines na dan. De rest NOX.

Mocht er dan een probleem zijn... Wie zijn dan het probleem?

Maar om het nog simpeler te maken. 0.00 mol. Een hondendrol is nog meer uitstoot. De rest van Europa zit op 7.0 mol. Daar is geen probleem. Gewoon naar Brussel en die norm omhoog naar 7.0 mol én tis klaar.

En als er toch nog een sector in zou moeten leveren zouden ze eens moeten beginnen met de sectoren die nog niks gedaan hebben, zelfs meer zijn gaan uitstoten en waarbij de agrarische sector helemaal in het niet valt. Bijv. de luchtvaart en industrie!😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden geweldig , landbouw , veevoer , werkplaats , arbo , schiphol , farmers defence force , staghouwer en nieuws geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
106
DEELNEMERS
47
WEERGAVES
8.285