Eisen keuren oude international tractor

Hey mensen,

Wat zijn de eisen voor de keuring van de RDW voor een international 844 uit 1976,? Zit daar nog verschil in omdat het een oldtimer is qua remlichten enzovoorts. Ik ben bang dat ik heel veel aan een trekker moet gaan verbouwen om hem door de keuring te krijgen. Ik heb wel eens een auto op kenteken laten zetten maar daar werd hij van binnen en buiten bekeken. Gaat dit met een tractor net zo?

Groetjes Jef

Deel dit topic

Reacties

Hanomag22
Hij moet aan de eisen van toen voldoen. Goede verlichting, remmen en sturen waren toen ook al de wettelijke norm. Linker spiegel ook.
stephan-inter
Ik denk dat het nog wel een grote strijd kan worden.
Verlichting en remmen Zullen moeten werken.
Ik weet niet hoe streng ze zijn qua droogte scheuren voor de banden.
En speling op stuur inrichting en droogte scheuren hoezen van de stuurkogels.
Daar kan je ze misschien over bellen?
bart-spies
Ik weet niet hoe ik bestanden naar je kan versturen, maar ik heb nog wel een grappig boekje met verkeersvoorschriften voor de landbouw uit ongeveer die tijdsperiode
roscho
Op de volgende link vind je een beschrijving waar bij een trekker-APK naar wordt gekeken.
apk-handboek.rdw.nl/landbouwvoertuigen/
stephan-inter
@roscho kan nog wel eens een flinke strijd worden dus.....
+2
NH-Ford
Heb nu al een aantal keuringen van bestaande trekkers meegemaakt, valt nog best te doen.
Inderdaad moet hij overal redelijk netjes zijn wat banden, spellingen etc. Verlichting moet werken, al zijn bij oudere remlichten bijv. nog helemaaal niet verplicht.
Spelingen op stuurkogel, fusee en wiellagers mogen niet veel zijn, bij twijfel meten ze of die binnen marge valt.
Jef1965
Sorry voor de late reactie. Tractor is inmiddels gekeurd. Ging niet zonder slag of stoot. Stuur kogels zijn allemaal vervangen banden waren te slecht dus zijn redelijke tweede handjes op gekomen. En nog wat kleine dingen. Maar hij is goedgekeurd dus kan er hier de baan mee op. Allemaal bedankt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , oldtimer , tractor , kenteken , auto , international 844 , keuring , verbouwen , remlichten en rdw geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!