ATH: Hoe krijgen jullie die tassen/handen toch zo snel vol op de ATH?

Goede avond!

Vandaag was het dan zo ver! 4 jaar na de laatste ATH en 3 na de laatste GTH gingen de gecombineerde beurzen Agrotechniek Holland en GroenTechniek Holland dan eindelijk van start.

Wat verbaasde mij?

Al om 11u( de beurs opent om 10u!!!) kwam ik de eerste mensen al tegen met volle tassen aan folders, gadgets, posters en handen vol met bijv een uitpuilende Agrifac boodschappen tas, Lemken gereedschapsbak, Case IH of Steyr emmer en zelfs stro hoeden waarvan ik de afkomst er niet op zag staan.

Nu, heb ik het complete beursterrein op de officiële bezoekersingang na gezien maar het enige wat ik zag wat zo voor het grijpen lag was de inmiddels vertrouwde Agrifac boodschappentas die in de vertrouwde bakken zitten.

Dus bij deze mijn vraag, gewoon uit nieuwsgierigheid, hoe krijgen anderen het voor elkaar om binnen 1 uur hun handen vol te hebben met tassen, emmers, gereedschapsbakken enz?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik als ik het niet zie er ook niet om ga schooien ofzo. Ik pak zo'n dingen alleen als het zoals bij Agrifac bijv. "voor het grijpen ligt". Des te meer verbaasde ik me over de hoeveelheid mensen van jong tot oud die ik er zo vroeg al mee zag lopen.

Deel dit topic

Reacties

+8
weurding
In het verleden was er in de evenementenhallen vooral een categorie klederdracht die je ook vaak zag met tassen en emmers vol🙈😅
+1
Jotke
@weurding

Haha ik moet eerlijk toegeven er vroeger ook wat van te kunnen( kan nu nog doen met de pennen van de Agrovak bijv. die zo'n 12 jaar geleden ophield te bestaan.🙈 (Gebruik ook niet vaak pennen dus dat scheelt.)

Maar emmers ofzo alleen bij netjes vragen of als we een voucher van een exposanten hadden bijv. Maar was echt verbaasd dat mensen zo snel zoveel hadden.
+2
Fendt926Driver
Quote Reactie van @weurding:
In het verleden was er in de evenementenhallen vooral een categorie klederdracht die je ook vaak zag met tassen en emmers vol

Nog elk jaar zijn die klederdracht mensen ruim vertegenwoordigd op de beurs in hardenberg.
En nog elk jaar voorzien van tassen emmers folders pennen en alles wat er maar voor (maar ook niet voor) het oprapen ligt bij standhouders.
Jotke
@Fendt926Driver

Haha ik zag er vandaag in Biddinghuizen wel die op gele houten klompen rondliepen maar echt klederdracht heb ik nog nooit op een beurs gezien maar ik geloof het meteen van Hardenberg!

Zoals ik al eerder zei, ik heb in men jongere jaren ook genoeg verzameld. Ook echt wel eens als er een berg pennen lag op tafels een van gepakt bij meerdere stands maar wat @InsaneNL zegt zou ik niet kunnen en niet willen doen. Ze moeten het ervoor klaar zetten wil ik wat meenemen.

Op de Agritechnica had Joskin bijv kalenders liggen om mee te nemen. Die neem ik dan wel een mee. Maar niet alsk er om moet gaan vragen, zonder coupon ofzo en zeker niet bij een standhouder achter in de tent. Avant kon je ook wat krijgen als je registreerde. Wel geregistreerd maar als daar 6 vertegenwoordigers met hun handen in hun zakken staan te wachten op klanten ben ik niet zo dat ik daar op afstap voor waarschijnlijk een klein prulding.
+1
weurding
@Fendt926Driver ben al jaren niet meer geweest, vandaar, ga stapje verder terug, de prins Bernard hoeve, daar moest je op woensdagmiddag niet zijn....wel benieuwd hoeveel van de toenmalige schooljeugd nu nog boer is of überhaupt geworden
+1
marcsterreborn
@weurding mooie tijden waren dat
+2
marcsterreborn
@weurding en de Landbouwrai in Amsterdam...... trams afgeladen vol met boeren.... na afloop allemaal via de Wallen terug...
+1
weurding
@marcsterreborn bananenbar....
+2
j h p
@weurding Ik was met de beurs in Zuidlaren altijd een dag in 1 keer ziek. 😂 Verzamelziekte, tassen vol folders en die uitstallen op m'n slaapkamer, begin- half jaren 80, eerst langs de Rabo die vlak bij school stond voor vrijkaartjes. O ja en ik melk ook nog. 😉
+1
vedder
@weurding en van die typische boodschappen tassen met thermoskannen van huis mee
+2
InsaneNL
Ik zag bij de stand van Smits een paar jongens zo naar achter in de tent lopen om een emer van de stapel te trekken, stond totaal niet in het zicht. Iemand van Smits vroeg of hij ze ergens mee kon helpen en, die jongens keken een keer moeilijk en verder deden ze er niks op uit. Gewoon door honds brutaal te zijn dus.
Jotke
@InsaneNL

Aah hadden die ook emmers. Ben daar wel geweest, mede voor de actie van de pomp die je kunt winnen maar inderdaad geen emmer gezien. Hondsbrutaal ja!

Op die manier had ik bij Lemken ook wel zo'n gereedschapsbak mee kunnen nemen. Stonden hier en daar enkele op tafel. Maar ik zou zoiets alleen pakken als het er duidelijk voor staat zoals andere jaren als ze voor aan op de stand een stapel hebben staan.

Vorige editie was er een bonnenboekje waar coupons inzaten waarbij je tegen inlevering ervan op de stands bijv bij Manitou een emmer kreeg. Dat toen ook gedaan. Die lagen toen op de infopunten.

Nu waren die nergens te bekennen al vermoed dat nu het een en ander bij de ingang te krijgen was gezien ik ook beursboekjes op de grond tegen kwam.

Ik ben met exposantenkaart samen met mensen van een exposant waar ik bij mee ben gereden binnen gekomen dus de gewone ingang niet gezien.
radium45
@Jotke laat me raden welk bedrijf waar jij mee naar binnen bent gekomen....
+1
Jotke
@radium45

Dat mag je. 😉
+3
mlkvhoudr
Ik kom nooit op beurzen, bracht vanavond machine terug naar verhuurder, die had er 15 km wandelen op zitten bij de beurs, ze kunnen daar dus beter speldjes voor de wandel1daagse gaan uitdelen;)
+1
Jotke
@mlkvhoudr

Ohw dat zal ik ook wel achter de rug hebben. Houdt de kilometers niet bij te voet op zo'n dag. Ben meer bezig met alles te zien wat denk ik gelukt is.
cjw73
@Jotke wordt tijd voor een stappenteller hoor ik wel.
+1
Jotke
@cjw73

Die heb ik op mijn mobiel maar kijk ik niet meer na.🙈

Heb nu effe gekeken. Men mobiel zegt 10.544. 8,29 km. Vraag me af of ik dat moet geloven, ik denk meer.🙈
+1
ArieV
@mlkvhoudr dat zijn ganzestappen. Meestal sjokt iedereen achter elkaar aan. Maar dat zijn geen stappen voor een stappenteller. Of je moet kunnen instellen dat elke stap 25 cm is 😅😅
+5
JD 6110
Een kalender met een paar mooie vrouwen er op zou ik ook mee nemen 😜
+1
cyrus-van-gelder
@JD 6110 Die mag ik ook altijd wel graag zien zulke kalenders.
  • 🤫🤫🤫🤫🤫
+1
Jotke
Quote Reactie van @JD 6110:
Een kalender met een paar mooie vrouwen er op zou ik ook mee nemen

Jammer dat ze die geen hebben liggen.😜
+1
cyrus-van-gelder
@Jotke ja dat is wel jammer . Gelukkig zie ik mijn vrouw ook graag hoor
  • 🤪🤪🤪🤪🤪
+1
Jotke
+3
2850Johndeere6R
@cyrus-van-gelder Zelf even mooie fotos maken. 12 stuks het liefst, dan kun je zo zelf een kalender met jou mooie dame maken en die in de werkplaats aan de muur hangen😉
+3
cyrus-van-gelder
@2850Johndeere6R vind ik helemaal niet eens zo,n gek idee!!!
  • 😉😉😉😉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
    Quote:

    Of ze er aan meedoet is nog een vraag, er komen meer mensen in de werkplaats he
    • 🤪🤪🤪🤪🤪🤪

+2
demelkboer
Als je op een beurs iets koop heb je het niet nodig of je had het al lang moeten hebbeb
+4
GerbertXL
Ik ben veel te lui om de hele dag met een emmer van anderhalve euro rond te sjouwen.
+1
labella
@GerbertXL ik neem altijd iemand mee die de tassen en emmers kan sjouwen..
+1
weurding
@labella in klededracht❓😅
+1
labella
@weurding nee, zonder.😄
+5
Twentsch Land
Heb je dat van Mark Rutte 😉

@labella
gerardj
Wat ik wel merk is dat er meer weg gegeven wordt emmers rolmaat sokken en andere spullen tot badlakens toe koffie mokken
het is wel eens anders geweest
+1
JappieJo
@gerardj rolmaat, altijd handig heb je nooit teveel van
JappieJo
@gerardj rolmaat, altijd handig heb je nooit teveel van
Jotke
@gerardj

Hmm... Ik had juist het gevoel dat het minder was...

Dat andere jaren meer gepromoot werd van "kom bij ons langs en krijg dit".

Vorige editie hadden ze ook een coupon boekje waarmee je bijv een emmer kon halen ergens. Case IH deelde toen stoelen uit als je vooraf registreerde. Heb die toen ook een voor een kennis meegenomen.

Nu deelde Case IH/Steyr emmers uit blijkbaar maar ik heb ze op de stand niet gezien, ga daar dan ook niet om vragen.
+1
Twentsch Land
Veel wat weggegeven wordt staat de nodige reclame op, dat past mij meestal niet zo, neem dan ook bijna nooit wat aan op een beurs.
+3
weurding
@Twentsch Land ik ook niet, zie ook wel eens mensen met jassen en petten van hun favoriete merk lopen op een show van een ander merk, denk dan ook, doe dat nou niet, je hebt vast wel wat anders liggen
+1
Jotke
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Veel wat weggegeven wordt staat de nodige reclame op, dat past mij meestal niet zo, neem dan ook bijna nooit wat aan op een beurs.

Een emmer of boodschappentas zou mij niks uit maken wat voor merk er op staat. Kunt ze altijd gebruiken.😉
huub
@Jotke
Quote:
Een emmer of boodschappentas zou mij niks uit maken wat voor merk er op staat. Kunt ze altijd gebruiken.

De meeste boeren hebben emmers met 'eigendom aannemer' op de onderkant.
harke
Krijg daar nooit geen uitnodiging voor.
Zal wel te weinig ijzer kopen
labella
@harke ik ook niet maar heb even een mailtje naar mijn trekker en hooibouwmachine importeur gestuurd voor gratis kaarten.😄
+2
stephan-inter
Heb vandaag rondje gelopen op de ath. Vond het erg tegen vallen wat er stond vergeleken met vorige edities
+3
GerbertXL
Mijn oogst

(klik om te vergroten)

Jotke
@GerbertXL

Die kon ik ook wel gebruiken.😜

Tis bij een Agrifac boodschappentas voor men moeder gebleven dit keer.
+1
labella
@GerbertXL mijn oogst.

(klik om te vergroten)

+1
Vdejong
@labella pijnlijke schouders van het sjouwen en lamme benen van het slenteren 😁
Jotke
Quote Reactie van @Vdejong:
@labella pijnlijke schouders van het sjouwen en lamme benen van het slenteren

Zal wel meevallen, die Lemken bak, dat pak drinken? pennen/kladblokjes/WD40 kunnen in die tas. Emmers gewoon in elkaar( kunnen zelfs ook nog wel in die tas maar echt handig is dat niet denk).

Heb afgelopen week jongeren met net zoveel emmers, meer tassen en zo'n Lemken gereedschapsbak en die nog allemaal vol met posters, folders enz zien lopen. Dan valt dit nog mee.

Ik had zelf wel een lamme schouder maar dan van men tas met eten( waar ik vervolgens eenmaal het parkeerterrein gepasseerd niks meer van op heb), drinken, petje voor de regen die gelukkig niet kwam enz die ik heel de dag meegesjouwt heb. Normaal legde ik die wel eens bij de standhouder waar ik bij mee was in de tent en ging daar eten maar toen was ik er 2 dagen ipv 1 en nu ging ik met iemand van een andere standhouder terug dus was dat niet handig.
+1
labella
@Vdejong Ik had een tassendrager mee.😂
Vdejong
@labella Sophie?
+1
labella
@Vdejong nee die kon niet, die moest met Rutte mee.
Jotke
Quote Reactie van @labella:
mijn oogst.

Das een mooie bescheiden oogst!👌🏻

Mag ik weten hoe je aan de Lemken gereedschapsbak en emmers bent gekomen?

Emmers klant van Univé en dat andere bedrijf?

Zie ik daar nu een pak AH drinken tussen staan?🤔
labella
@Jotke bij unive gescholen voor de regen en kreeg daar 2 emmers mee, bij lemken gaven ze mij 2 bakken waar ik er eentje met een andere standhouder heb geruild voor 2 blauwe emmers. Dat pak drinkyoghurt werd mij ergens aangeboden waar ze ook gratis patat en gratis melk hadden en bij CaseIH nog een gratis broodje gegeten.😄
Jotke
Quote Reactie van @labella:
@Jotke bij unive gescholen voor de regen en kreeg daar 2 emmers mee, bij lemken gaven ze mij 2 bakken waar ik er eentje met een andere standhouder heb geruild voor 2 blauwe emmers. Dat pak drinkyoghurt werd mij ergens aangeboden waar ze ook gratis patat en gratis melk hadden en bij CaseIH nog een gratis broodje gegeten.

Ben op de verkeerde dag geweest denk!😅

Die Lemken bakken overal gezien behalve op de Lemken stand( ja iedere tafel 1 maar dat ziet er niet uit als "mag je meenemen"). Gratis friet en broodjes, dat klinkt goed! Bij mij bleef her bij een gratis Agrifac tas en een gratis blikje Sinas na afloop op de John Deere stand.😜
labella
@Jotke laatste dag moet alles op, anders moeten ze het weer mee terugnemen.😉
Jotke
@labella

Aah ja das ook wel weer zo ja.

Int verleden was het altijd dat hoe later tijdens de beurs je ging hoe meer er op was( heb het dan over Agrovak enz).
+5
PG77
In de beginjaren van Hardenberg dat je nog zelf boerenkool en hutspot kon pakken heb ik wel s mensen gezien die hun emmertje van de Sprayfo of Wildkamp vulden met boerenkool en hutspot voor de volgende dag thuis...
Je zou je toch dood schamen voor zulke
Sommige boeren worden nooit mensen zeg wij wel s .
+1
labella
@PG77 het is alleen jammer dat die boerenkool niet te vreten is.😂
david2
@labella als het gratis is smaakt het altijd lekker🤣🤣🤣
+2
Twentsch Land
Ik moet altijd lachen om zulke gasten .... voor een paar stuivers verkoop je je karakter.

@PG77
+3
weurding
@Twentsch Land hebzucht is een raar iets, en gratis lijkt wel een toverwoord
+3
PG77
@Twentsch Land Mensen die al weken thuis bonnen uit de Boerderij, Veeteelt ,etc verzamelden. En dan de godganse beurs met die troep in de handen lopen waar ze die bonnen inleverden.
Ik ga nooit meer naar beurzen etc , je komt altijd met moeie poten en pijn in je kop thuis
JappieJo
@PG77 serieus?? Dat is toch wel heel erg ..
PG77
@JappieJo zeker weten
+2
labella
@PG77 toen kwam je er ook nog straal bezopen vandaan, kon je nog onbeperkt bier drinken.😅
Jotke
Quote Reactie van @labella:
@PG77 toen kwam je er ook nog straal bezopen vandaan, kon je nog onbeperkt bier drinken.

Nu niet meer?

Gorinchem staat altijd bekend als de vreet en zuipbeurs. Zelfde beurs, andere locatie.
labella
@Jotke je kunt nu alleen nog alcohol krijgen via de standhouders, ander drinken wel vrij.
Jotke
Quote Reactie van @labella:
@Jotke je kunt nu alleen nog alcohol krijgen via de standhouders, ander drinken wel vrij.

Aah oke.
+1
Jotke
Quote Reactie van @PG77:
die hun emmertje van de Sprayfo of Wildkamp vulden met boerenkool en hutspot voor de volgende dag thuis...

🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
+1
MRdeere
Als standhouder denk je af en toe dat je alles wat niemand mee mag nemen moet vast spijkeren.

Maar goed het is wel fijn om er te kunnen staan en helaas is het zo dat petjes en ander spul mensen aan trekt.

(klik om te vergroten)

+1
JD3010
@MRdeere Zijn dat anti-drift doppen? Ze zijn zo groot. 😉
+1
MRdeere
@JD3010 zeker dan is de drift discussie ook meteen afgelopen 😂😂 kun je er meteen onder douchen 🤪
+4
Molcon
@MRdeere In een voorgaande editie van de ATH hebben we kinderen wel eens terug moeten roepen omdat ze er met onze lunchpakketten vandoor gingen....
Hans van Bergen
@Molcon Zal ik even een filmpje maken van de huizen, de verzamelingen, de 2e huizen, de auto's van de machine handelaren en dit hier plaatsen?? Als jij jouw klanten niet zo slim vind of als die beperkt indruk op jouw maken moet je iets anders gaan doen. Maar de handelaren hebben er alles voor over om op de beurs te kunnen staan zodat ze savonds lekker de hort op kunnen zonder moeder de vrouw erbij.
Jotke
Quote Reactie van @Molcon:
@MRdeere In een voorgaande editie van de ATH hebben we kinderen wel eens terug moeten roepen omdat ze er met onze lunchpakketten vandoor gingen....

Serieus?😱😳
+2
Hans van Bergen
Hebben jullie enig idee wat er verdiend wordt aan die machine handel?? Al die importeurs en tussenhandelaars? Dat is gigantisch. Neem gerust wat spullen mee hoor
+3
Tom VB
@Hans van Bergen Je hoéft niet van ze te kopen he
+2
Jotke
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Neem gerust wat spullen mee hoor

Wat meenemen dat ze ergens op de stand neerzetten om mee te nemen is geen probleem.

Het gaat er hier vooral om de verbazing dat sommigen al in een uur hun handen vol hebben met dingen die anderen nergens zien staan en dat blijkt dat mensen gewoon achter in een tent bijv van een standhouder zonder te vragen spullen pakken en dus hondsbrutaal zijn.😉

Het is een stukje fatsoen dat je niet zomaar alles maar pakt zonder dat men laat blijken dat je het mag meenemen.
Hans van Bergen
@Jotke Tis verbijsterend inderdaad net als vertegenwoordigers die ongevraagd langs komen koffie meedrinken koeken lusten je tijd verprutsen en dan zeveren over een folder, emmer oid?? Pleur ff op. Je moet reuring hebben op je stand. Ben vaak zat op Zetor stand geweest en daar is dan niemand. Die ene vertegenwoordig zit op zijn telefoon te spelen en ziet jouw liever gaan dan opflikkeren. Das ook geen winst
weurding
@Hans van Bergen je was toch niet van plan een zetor te kopen waarschijnlijk, mensenkennis heet zoiets 😬
Hans van Bergen
@weurding Ik heb er 3 gekocht dus tja
weurding
@Hans van Bergen ok, je was al voorzien dus, maar stoor je daar nou niet aan, het wordt pas ernst als de vertegenwoordiger waar je ze van had gekocht je niet wil zien, al horen ze altijd alert te zijn
Tom VB
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Tis verbijsterend inderdaad net als vertegenwoordigers die ongevraagd langs komen koffie meedrinken koeken lusten je tijd verprutsen

Je hoéft ze geen koffie, koeken en/of tijd te geven... ben je toch zelf bij?
assink
Bij de ATH een aantal jaren geleden ook gezien, mensen die in de rij stonden voor een broodje hamburger. Terwijl ze nog met de hamburger aan het eten waren die ze daarvoor hadden in dezelfde rij. Sloten zo weer achteraan.
Als het maar voor niks is 😅
Daar pas ik voor, net als hele gezinnen allemaal met een zelfde emmer en bezem en weet ik wat.
Hans van Bergen
@assink Voor niks??? Akkerbouwers/loonwerkers die iedere maand lease betalen voor hun miljoenen kostende machine troep? 95 euro per uur service?? Voorrijkosten?? Mogen die misschien een hamburger een sticker en een petje??
+2
Albert Altena
@Hans van Bergen Als je daarmee denkt terug te krijgen wat je denkt teveel betaald te hebben ben je wel kortzichtig.
Hans van Bergen
@Albert Altena waar staat dat ik dat denk????????????????
Albert Altena
@Hans van Bergen Er zit verschil tussen iets letterlijk of figuurlijk lezen.
+4
DANOONTJE POWERR
@Hans van Bergen neem nog een slokje azijn joh, pffff.
+1
Jotke
Quote Reactie van @assink:
Als het maar voor niks is

Het moet bij een standhouder zijn anders is het echt niet voor niks. Catering daar kent hun prijzen ook.😉
+2
van-engelenhoven
Vroeger vraagden ik en men broertje altijd lief als we iets mochten mee nemen en toen zei der eentje jullie zijn de eerste die het vragen deze week🙈, maar ik vind dat een beurs vooral is om ervaring op te doen kwa offerte of demo.
+1
Yanmarthomas
Ik had m’n handen vandaag zo vol door het WD 40 meisje en alle mensen op de stands waar ik even op wat machines stond te kijken kreeg allerlei folders en vanalles in m’n handen gedrukt haha.
+2
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @Yanmarthomas:
handen vandaag zo vol door het WD 40 meisje

Dat doe je goed! 🤣
+2
Yanmarthomas
@DANOONTJE POWERR 😂 ben er 3x langs gelopen en 3x kreeg ik een busje van het zelfde grietje 🤷‍♂️🤪
+2
marcsterreborn
@Yanmarthomas ben er 3x langs gelopen en 3x kreeg ik een busje van het zelfde grietje 🤷‍♂️🤪

Dan heb je te weinig indruk gemaakt. Werk aan de winkel...
Yanmarthomas
@marcsterreborn hahaha. Is niet nodig😉😛
+5
weurding
@Yanmarthomas wd40 meisje.... voor alles wat stroef gaat❓
Yanmarthomas
@weurding zoiets 😝
Weidezicht
@weurding gaat juist gesmeerd met die dame.
+2
Jotke
@Yanmarthomas

Pfff... kzie het wel. Volgende keer op zaterdag gaan!🤭
+2
Yanmarthomas
@Jotke 😂😂🫣
+2
Hannesman
Emmers, petten, en een aantal t shirts en petten van New Holland 😅. En eem gelachen bij een goentechiek stand waar de snipper/ trekker combo werd gesloopt 🤷
Yanmarthomas
@Hannesman haha ja inderdaad

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden steyr , folders , stro , case , case ih , lemken , agrifac , boodschappen , beurs en ath/gth 2022 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!