Fendt 308 LS - De grootste versnelling moet je de versnelling pook helemaal tegen spatbord aan drukken om hem er in te drukken

Ik heb een vraag over onze fendt 308 als je hem in de laatste versnelling wil drukken dan moet je vaak roeren en helemaal naar rechts tegen spatbord aan drukken en martelen om er in te drukken heeft iemand anders ook dit probleem of heeft iemand een oplossing hoe dat kan worden op gelost ik hoor het graag

Mvg Maurice van Aperlo

Deel dit topic

MauricevA

Reacties

vriesjan215
Ehh nee gaat bij mij eigenlijk altijd best wel soepel, u weet dat er 2 vrijstanden sitten in de versnellingsbak?
MauricevA
@vriesjan215 ja dat klopt maar het is meer als je heb in de 40km wilt zetten dan moet je helemaal naar rechts drukken tegen het spatbord en dat probleem wordt steeds meer maar ik zat zelf te denken zal er misschien een plaatje onder zitten die heb geleid of zo iets
+1
roscho
@MauricevA Ik zou proberen om de pook iets bij te buigen. Versnelling vrij, zodat de pook vrij kan bewegen. Dan knop eraf draaien en twee lange ringsleutels om de pook, ieder naar een kant. Hiermee de pook bijbuigen, maar oppassen dat je de onderkant naar de bak niet forceert. Als het niet wil, de pook misschien warm stoken. Pas op dat je de boel niet in de fik steekt of dat pookrubbers verbranden.
+1
spotmelker
@roscho ik zou eerst even het 'gewricht ' van de versnellingspook controleren. Als dat los/verschoven/versleten is ( ik weet niet hoe dat bij Fendt precies zit/gaat) heb je wellicht het probleem te pakken. Met een verbogen pook heb je kans dat hij in de 1 of R tegen je been zit, das ook niet comfortabel.
MauricevA
@spotmelker ja dat klopt nu gaat die al tegen je been aan als je hem in de 1 en de r wilt zetten maar waar zit dat gewricht ongeveer?
spotmelker
@MauricevA ik denk net onder de cabinevloer. Ik denk dat @Fendt926Driver het wel weet.
MauricevA
@spotmelker aha oké zal mooi wezen als dat het dan is en dan makkelijk op te lossen is
+1
Fendt926Driver
Onder de kabine staat de versnellingspook op de zijbediening van de versnellingsbak.
Daar komt jou speling vandaan.
Kabine iets lichten en je zou erbij moeten kunnen.
Misschien kan het zelfs als je de bodemplaat uit de kabine haalt.
roscho
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
zijbediening van de versnellingsbak

Is dat zo'n tunneltje wat rechtstreeks in de bak uitkomt? In dat geval is het belangrijk dat de pookrubbers heel zijn, anders valt het zand uit de cabine rechtstreeks in de bak.
MauricevA
@Fendt926Driver aha top dan ga ik daar naar kijken bedankt
Janfendt1958
Heb dit probleem een keer gehad bij een Deutz DX 110.
De pook bleek tussen de cabine en de bak gescheurd, een dag later viel hij om, dat werd demonteren en lassen.
leonardvdm
Ik heb er de laatste tijd last van dat bij een DX3.60 telkens met optrekken in zn 4 uit zn vooruit versnelling schiet waar kan dit aan liggen?
Fendt926Driver
@leonardvdm synchro mesh vetsleten.
Versnellingsbak moet dan open. Als je zelf doet is het nog eel te betalen. Als je het laat doen wordt het (heel) duur
leonardvdm
@Fendt926Driver ik denk niet dat de baas het leuk vind als ik die halve trekker uitelkaar trek maar we waren toch vanplan om hem van de winter op te knappen dus wie weet maar ik denk dat i naar de Bruin Lexmond gaat.
leonardvdm
@leonardvdm om deze gaat het na 20 jaar trouwe dienst moet er wel het een en ander aan gebeuren

(klik om te vergroten)

.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LS en hebben de trefwoorden spatbord , fendt , versnelling en Fendt 308 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!