Water aflaten van een beregeningshaspel voor de winter

Beste TF ers
Vraagje: wat doen jullie met jullie beregeningshaspels in de winter? Wordt het water in de slang verwijdert of laten jullie het water erin zitten? Neem aan dat er dit jaar niet meer beregent wordt. Die van mij komt binnen te staan. Laten jullie, ook als deze binnen staat, toch het water af uit de haspel?

Deel dit topic

donkey63

Reacties

+1
JohanvS
Leegblazen, turbine aftappen, olie bak verversen, doorsmeren en bokjes onder de as. Dan staat die weer klaar voor over 7 maanden.
PieterA
Zorg dat hij vorstvrij staat. Dan kan het water er gewoon in blijven, dan droogt hij ook niet uit.
deufi
Vorstvrij binnen zetten, doen er niets aan qua water, dat blijft erin. Voor regulier onderhoud smeren en kettingen olieën. Accu een paar keer aan de druppellader. Misschien turbine olie verversen.
spotmelker
Leegblazen met vacuümtank, beetje olie in pomp zodat die niet vast gaat zitten en de slang geleiding netjes in het vet.
reinder-mf
Ik laat het water in de slang. Maak de pomp wel leeg en gooi hier flink wat diesel en olie in. Even paar slagen de pomp draaien en klaar
MaxxuM4ever
@reinder-mf diesel?
reinder-mf
@MaxxuM4ever ja maakt de olie ff wat vloeibaarder 😜
+1
MaxxuM4ever
@reinder-mf ja, ik deed er vroeger ook diesel bij en dan met verlopen olie, maar gebruik nu wat dunnere nieuwe olie en dan verspuit het altijd wel goed vind ik.
donkey63
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb een idrofoglia 63x100, niks moderns. Turbine leeg maken en "invetten" is wel een goeie. Water laat ik dan wel in de slang.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden winter , water en Winterklaar maken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!