Illustratie van:

Mc-Cormick D 439 - Dubbelwerkend ventiel plaatsen op D439

Beste Forumleden,
Ben sinds kort in bezit van een D439. Hier had ik twee vragen over:
1. Tractor heeft een enkelwerkend ventiel maar waar zit hier de bedieningshendel van? Gek genoeg vind ik niks wat hier op lijkt.
2. Ik wilde graag het enkelwerkend ventiel graag uitbreiden naar twee dubbelwerkende ventielen. Hoe kan ik dit het beste doen (met behoud van positieregeling)? Enige wat ik me kan bedenken is een twee-weg ventiel in de persleiding te plaatsen maar dan moet je iedere keer de hendel omzetten als je van hef naar ventiel wil. Niet echt de ideale oplossing.
Alvast bedankt voor de reacties

Deel dit topic

Reacties

Klein Rot
@sebastiaanguzik
Zie bijgaande pagina uit het onderdelenboek zo te zien kan er achter het hefventiel een ventiel toegevoegd worden.

(klik om te vergroten)

redeagle14
@Klein Rot daar staat de 439 niet bij omdat die tekening van de dw hef is. De 439 heeft een exact hefdeksel.
Klein Rot
@redeagle14

Oo ok dat word zoeken dan.
redeagle14
@sebastiaanguzik plaats even een foto van het ventiel wat er nu op zit.
sebastiaanguzik
Topstang staat volgens mij in verbinding met hydrauliekregeling

(klik om te vergroten)

sebastiaanguzik
Foto van ventiel. Maar ik zie in ieder geval nergens de bediening van het ventiel..

(klik om te vergroten)

Klein Rot
@sebastiaanguzik
Die leiding is een drukloze retour olie gaat weer in het reservoir. Het lijkt dat op het vierkante deel een ventiel geplaatst kan worden zoals op de 24 of de 44 serie geplaatst wordt. De drukleiding van de pomp gaat Daan eerst naar het ventiel dan naar de hef ventielen. Zie foto rode cirkel.

(klik om te vergroten)

sebastiaanguzik
Dank voor reactie dan ga ik eens zoeken of ik zo een ventielblok kan vinden.
henrie-assinck
Bij de D-439 werd destijds een dubbelwerkend ventiel geleverd t.b.v. frontlader en maaibalkhef. Het originele onderdeelnummer voor dit stuurventiel is 3053064R91. In het onderdelenboek (zie documentatie "Ersatzteilhauptkatalog") op pagina 446 wordt deze ook afgebeeld onder referentie 2f. Ik zal een plaatje bijvoegen, al is deze geknipt/-plakt uit een ingescand document uit de jaren 1960 😉.

(klik om te vergroten)

henrie-assinck
@TrekkerBoer1 Bij de D-439 werd destijds een dubbelwerkend ventiel geleverd t.b.v. frontlader en maaibalkhef. Het originele onderdeelnummer voor dit stuurventiel is 3053064R91. In het onderdelenboek (zie documentatie "Ersatzteilhauptkatalog") op pagina 446 wordt deze ook afgebeeld onder referentie 2f. Ik zal een plaatje bijvoegen, al is deze geknipt/-plakt uit een ingescand document uit de jaren 1960 😉.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

sebastiaanguzik
@henrie-assinck Als ik het goed zie is de persleiding onderbroken en is hier het ventielblok tussen gezet. Heeft dit nog impact op de olieflow die naar de hefinrichting gaat. Normaliter hebben ventielblokken toch een "opening" (weet die naam hiervan niet) in neutrale stand om te voorkomen dat de druk in de leiding te hoog wordt (en de pomp kapot gaat). Meestal is dit een kleinere "opening". Dit zou betekenen dat hefinrichting minder olie krijgt dan zonder ventielblok.
Klein Rot
@sebastiaanguzik
er kan ook een overdrukklep in het ventiel blok zitten. Dat zou wel moeten eigenlijk.
Als het ventiel word gebruikt kan niet gelijktijdig ook de hef gebruikt worden.
brauheist
Ik heb deze hendel op mijn 432 waar ik geen beweging in krijg is dat ook iets van hydrauliek?

(klik om te vergroten)

Klein Rot
@brauheist
Ja dat is een hydrauliek ventiel.
brauheist
@Klein Rot oke krijg er geen beweging in
sebastiaanguzik
@Klein Rot Dat zou dan betekenen dat ik er ook een universeel ventielblok op kan zetten. Dan hoeft het niet specifiek het eerder genoemde originele artnr. te zijn.
+1
Klein Rot
@sebastiaanguzik
Ja dat kan moet het een wel een open center blok zijn als je het ventiel niet gebruikt moet de olie er vrij door kunnen.
sebastiaanguzik
Top. Bedankt voor de info. Ik ga ermee aan de slag.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 en hebben de trefwoorden tractor , hef , ventielen , hendel en Mc-Cormick geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!