Illustratie van:

Volvo BM 810 - Welke versnelling gebruiken op zandbaan trekkertrek

Welke versnelling trekkertrek ,

volvo bm td60 met tractrol

Deel dit topic

Reacties

valmet6400power
Hoeveel pk heeft hij, welke banden staat hij op en is het 2wd of 4wd, welke klasse doe je mee, hoeveel gewicht heb je te verhangen.

Bedoel wij kunnen niet vanaf hier raden of je in de 8 ton mee wil doen of in de 13 ton en of je op cultuurwielen staat of op 900 banden..
+1
DANOONTJE POWERR
Quote Reactie van @valmet6400power:
2wd of 4wd

Dat hoor jij toch te weten als Volvo/Valmet fan? 😉
+1
valmet6400power
@DANOONTJE POWERR
Ja zeker, ik doelde ook op dubbellucht of niet 😄
+1
806
@valmet6400power ja nu val je door de mand
RVM
@mf6213 zoals hierboven al beschreven afhankelijk van de klasse. Je zult wel 5,5 of 6,5 standaard rijden. 2 hoog en dan aan het eind tandje terug met de tractrol is de veiligste keuze op een zandbaan. 1 hoog is te laag, 3 hoog zal aan de pk’s liggen.
RVM
Je kunt het in de 3 hoog proberen, tractrol laag wegrijden en dan opschakelen na de start.
mf6213
Staat op 650/65r38 achter, 2wd
5.5 ton standaard
+1
goeiedag eem
@mf6213 met of zonder dubbellucht en klei of zandbaan? Veel profiel of weinig? En is hij opgevoerd of standaard pk, en dan komt de trekhaak er nog bij, krijg je druk op de trekker of slepen ze met lange ketting, kortom wat er hier gezegd wordt is een ongeveer indicatie en je zal door veel factoren afhankelijk zijn, oefening baart kunst, en door ervaring ga je je trekker leren kennen en kom je steeds verder. Trekkertrek is meer dan even aanhaken en gas geven, 😉😉
dennisbouter
Zundert? Als ik maar verder kom 🤣
RVM
@mf6213 ik zie dat je inschreven bent in Yssesteyn. Die hebben vanaf dit jaar geen zandbaan meer, maar 2 kleibanen. Dan zul je toch een paar versnellingen terug moeten
DANOONTJE POWERR
@RVM waar zie jij startlijsten?
RVM
@DANOONTJE POWERR ze hebben 2 websites heb ik ondervonden.
Www.pullingdays.NL is voor het NTTO NK. Startlijsten op site NTTO.
Www.trekkertrekysselsteyn.NL is voor de zondagwedstrijd. Hier staan startlijsten voor de lokale wedstrijd die altijd al werd georganiseerd met eigen regelement. ( is normaal 2e weekend augustus ).
DANOONTJE POWERR
@RVM aha, dank.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 810 en hebben de trefwoorden volvo , trekkertrek , volvo bm , versnelling en tractrol geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1.981