Toerental aftakas hinomoto e14d

Hallo beste leden,

Ik heb afgelopen weekend een hinomoto e14d gekocht.

Nu heb ik zelf niet zoveel ervaring met minitrekkers, maar ik ben er nu achtergekomen dat ik 3 standen heb voor de aftakas qua toerental.

Nu wil ik in de toekomst veel met een cirkelmaaier aan de gang en wil dan graag weten in welke stand de aftakas zou moeten staan. Zou iemand mij hier iets meer over willen vertellen?

Mvg cedric

Deel dit topic

cedric-bisselink

Reacties

+1
roscho
De sticker op bijgaande afbeelding zit op mijn Hinomoto C144. Ik verwacht dat er met die van jou niet veel verschil in zal zitten.
Bovenaan: toerental 2500.
Midden: snelheden in de verschillende versnellingen
Onder: toerentallen van de aftakas in de 3 verschillende standen.

Bij een maaier die gebouwd is voor 540 toeren zit je met stand 1 goed, als 540 gewenst is, moet het motortje dus zo'n 2300-2400 toeren draaien.
Bij een maaier op 1000 toeren lijkt mij stand 2 i.v.m. de trekkracht het best, je motortje moet dan zo'n 2700 toeren draaien.
Op stand 3 trekt het motortje het bijna niet meer, de boel loopt dan warm.

(klik om te vergroten)

Hinomoto C144, snelheden en aftakastoerentallen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden aftakas , toerental , cirkelmaaier , ervaring en toekomst geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!