Welke frees is geschikt voor mijn tractor

Geschikte frees kubota b7200

Deel dit topic

Reacties

KubotaB
Weet iemand of een frees van kubota 5000 geschikt is voor mijn kubota B7200?
roscho
@KubotaB Ik heb achter mijn Hinomoto van 17 pk (14 aan de aftakas) een frees van 1,35 m. Die is eigenlijk te groot, ik moet eerst ondiep fresen, daarna er opnieuw overheen, wat dieper (tot zo'n 15 cm). Een frees van 1,00 of 1,10 m. zou hij wel kunnen trekken.
Verder moet je even opletten of de frees aan je heffing past. Een normale driepunts zal geen probleem zijn, er zijn er echter ook die je rechtstreeks aan de trekker koppelt, zonder hefstangen en -latten. Daarvoor moet je dus steeds (een deel van) je heffing demonteren.
De breedte van de aankoppelpunten zal wel lukken, die van mij koppelt eigenlijk wat te breed aan, de heffing komt dan te dicht bij de achterwielen. Die heb ik er dus andersom aangezet, het trekkertje staat nu dus breder op het spoor. Ook gedaan voor mijn grasmaaier, dat ging ook te dicht langs de achterwielen. Als je een heffing hebt met gebogen heflatten (net bij de achterwielen naar buiten gebogen), zal het geen probleem zijn.
Fendt926Driver
Je bedoeld een frees die achter een b5000 van 10pk gezeten heeft
Of jou 17pk sterke B7200 die ook zou kunnen aandrijven??
KubotaB
Ja klopt, ik kan een frees kopen via marktplaats van een kubota 5000
Fendt926Driver
@KubotaB is dat de 90cm brede frees?
Die moet jou trekker makkelijk kunnen hebben.
Let wel op dat frezen altijd in een hele lage versnelling gebeurt en je dan genoeg vermogen hebt.
Niels_D
Was er ook niet iets met links -of rechtsdraaiende aftakas, of is dat bij beide modellen hetzelfde?
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Niels_D:
links -of rechtsdraaiende aftakas

Een kubota b6000 heeft een linksdraaiende aftakas de rest allemaal rechtsom.
De kubota freesje kun je bijna allemaal omzetten van links naar rechts draaiend
+2
mklok
@Fendt926Driver Ik had een B7000 met een links draaiend aftakas , dat ligt aan de import , of het rechtstreeks uit Japan of via de westerse distributie komt. Dit is mij verteld.
+1
mklok

(klik om te vergroten)

Heb sinds kort een frees van 105 cm. Wou eerst eentje van 125 cm , maar dat raden ze af. Je moet ook kijken of je trekker een links of rechts draaiende aftakas heeft . En dat moet dan communiceren met je frees.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden tractor , kubota en frees geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN