Illustratie van:

Fordson Dexta - Roest gaten in de tank

Hallo

ik heb de tank van mijn dexta uitgespoten met de hoge druk spuit,om dat er veel rommel uit kwam, nu keek ik door de vul opening heen en zag dat er heel veel kleine gaatjes in zijn geroest. hoe kan ik deze gaatjes het beste dicht krijgen

ik hoor graag

Deel dit topic

Reacties

+1
johndeere 2650
webshop.pattechniek.nl/brandstoftank-diverse-trekk…

Vaak is de ellende dat er steeds meer bij komen en goed dicht te krijgen is vaak lastig
Rossie
Dat probleem ken ik, ik heb geprobeerd het te repareren met koperfolie en tin, andere tank kopen (vaak ook rot en nieuw (bijna) niet te vinden, uiteindelijk ontroest met schoonmaakazijn en daarna een brandstof tank sealer er in gegooid> Tank cure wordt het ook wel eens genoemd.
Rossie
Zoiets:
histoparts.com/vh110-brandstoftank-sealer-tot-60-l…
In 2016 heb ik mijn tank zo behandeld (en die was echt compleet gaar) Nog steeds dicht.
sanderdh
Oké bedankt
Sanderford
Ik had ook een aantal kleine gaatjes in mijn tankbodem. Ik heb een laagje 2 componenten metaalplamuur aangebracht aan de onderkant. Dat gaat al jaren goed.
+1
sanderdh
Hoe heet dat plamuur?
+1
stephan-inter
Uitslijpen en nieuwe stukken in lassen
cyrus-van-gelder
@stephan-inter Daar ben ik zelf ook een grote fan van . Een nieuw stuk erin lassen dus. Geloof zelf niet zo in plamuur enzo.
Wel uit kijken dat de boel niet in de fik gaat. Wel eens zo,n geintje beleeft met een benzine tank van een citroen traction. De tank was goed uit gespoeld, en toch aardig fikkie he. ( was wel benzine ipv diesel)
+1
stephan-inter
@cyrus-van-gelder de rest is allemaal lapmiddel inderdaad.
+1
oldtimergek
In de pionier van sept 2022 staat een tank van een Dexta te koop.
cyrus-van-gelder
@oldtimergek ze zijn er nog wel dus !!!
  • 🙂🙂🙂🙂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden druk , tank , fordson , dexta , spuit , opening , fordson dexta en Roest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!