Illustratie van:

Fendt 106 S - Ervaring met een Motor Revisie van een Fendt 106S

Ik ben van plan om eerdaags mijn 106s met ruim 10500 uur te gaan reviseren vanwege onderdruk.

Hij loopt verder super. Aftakas koppeling etc is al gereviseerd.

Nu wil ik enkel de motor nog doen zuigers, bussen, alleen nu was mijn vraag ik wil mijn drijfstang schalen/drijfstang lagers ook vervangen.

Alleen dat zijn de 58mm schalen/lagers maar nu staat er ook bij bijvoorbeeld 58mm + 0.25 en groter standaard is 58mm + 0.0 maar je hebt ook met overmaat als ik dit zo begrijp hoe zit dat weet iemand van jullie dat en welke zou ik nodig hebben

Ik hoor het graag van iemand

Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

eicher4048driver
Welke krukas- en drijfstanglagerschalen je nodig hebt kan je enkel achterhalen door demontage en te meten. Het is mogelijk dat motor al ooit is open geweest en de krukas naar een ondermaat is bijgeslepen. Ook kan het zijn dat krukastappen meer speling hebben dan aanbevolen en dan is het het beste om de krukas te laten slijpen naar de volgende ondermaat en dus dikkere lagerschalen te steken. Meten = weten, Inspectie noodzakelijk.
+1
HJak transport
Niet zoveel uur, als hij verder goed loopt niet aan beginnen
vriesjan215
@HJak transport zij hij niet wat vermogen verliezen als hij veel onderdruk heeft?
+1
Yanmarthomas
@vriesjan215 aan de waterrem zetten dan weet je het. Zolang hij niet aan peilstokhoogschieten doet zal het wel meevallen
+1
vriesjan215
@Yanmarthomas Ja, dat klopt meten is weten haha
vriesjan215
@HJak transport en na 10000 uur mag het ook weleens toch?
jim353
@vriesjan215 Er zijn genoeg motoren die dan nog een hele tijd meekunnen.
vriesjan215
@jim353 Ja, oke dat is ook wel weer zo
Nick.v
Olie komt wel uit het peil stok gat gespoten als de peil stok er niet helemaal goed in zit dus er zit flink wat druk achter.

Wat zal ik reviseren of niet?

Alvast bedankt joôs voor de reacties👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 106 S en hebben de trefwoorden super , fendt , aftakas , revisie , koppeling , ervaring , vervangen , lagers , reviseren en bussen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!