Illustratie van:

Mengele LW - ?achter de auto?

Nu een deel van de landbouwaanhangers ook een kenteken heeft, mag ik ze nu achter de auto knopen?
In Canada hingen we veelvuldig lege wagens achter pick-ups.

Mijn gedachte was als ik een dolly heb mag ik dan een gekentekende wagen erachter hangen. Mits binnen de toegestane gewichten.

Zal wel niet mogen....

Deel dit topic

Reacties

brauheist
Oplooprem
Loeideutz
@brauheist Goed punt.
Loeideutz
Jouw landbouw aanhangers hebben een max snelheid. Mits jij daar niet over heen gaat denk ik niet dat de politie of andere handhavers veel kunnen. Maar dat is maar mijn gedachte.
Misschien zijn er nog andere dingen, bijvoorbeeld op gebied van verlichting, waar je aan moet voldoen, die anders kunnen zijn.
walker1
@Loeideutz Bovendien kan zo'n oude Mengele misschien een constructie snelheid hebben van max 25 km/h...
nhfendt fan
Even wat dingen die zo in me opkomen : spiegels van de auto moeten naast de wagen kunnen kijken . Remmen hoe ga je dat doen ? Wagens staan volgens mij als langzaam verkeer geregistreerd ?! . En wat mag je auto op het kentekenbewijs trekken ? Dan dien je dus ook het laadvermogen van de aanhanger te weten. En zo kan ik nog even door gaan, ik ken iemand in Canada die idd wel eens wagens achter zijn Dodge ram hangt maar de regels zullen zijn vast anders zijn dan hier
Loeideutz
@nhfendt fan In Nederland mag een ongeremde aanhanger achter auto of vrachtwagen Max 750 kg wegen. Zo’n Dodge Ram zal ongeremd wel meer aankunnen volgens de fabriek, maar hier moet het geremd worden boven de 750.
+1
walker1
@nhfendt fan En ook de juiste trekhaak aan de auto hebben.
walker1
Ik weet niet hoe ze dat zien met een dolly, is het dan een soort oplegger, of zien het als 2 aanhangers? Namelijk eerst de dolly en als 2e de Mengele? In Nederland mag met een auto geen 2 aanhangers trekken, wat met een trekker wel mag.
Hanomag22
Zie uitleg bij vraag 81. otmv.nl/nieuws/…
Kippeboertje
Dolly achter de auto is al heel lang niet meer toegestaan.
jan4072
Bij je auto staat geen max snelheid op het kenteken. Waarschijnlijk staat op het kenteken van je Mengele wel een max constructie snelheid. Dan mag het dus niet. Als dat wordt gehandhaaft mag je dus met een 50km trekker geen 25km wagen trekken. Met trekkers zal dus wel niet gehandhaaft worden maar als je er een auto voor doet dan is het makkelijk te zien voor de politie. Bovendien (mijn inschatting) is je Mengele veel te zwaar voor het max trekgewicht van je auto.
Loeideutz
@jan4072 Wanneer je een aanhanger hebt, voor achter je landbouwvoertuig, zonder eigen kenteken, mag je maar 25 rijden. Ook als je tractor is gekeurd voor 40.
Vroeger zag je veel schaftketen van gemeente, aannemers of groen beheer die niet geschikt waren voor snelverkeer. Die werden toch achter een vrachtwagen of bestelbus gehangen. Dan maar wat langzamer rijden naar de volgende klus of de thuisbasis.
Maar gezien de opmerking van @Hanomag22 is het dus niet toegestaan.
walker1
@Loeideutz Inderdaad verhaal van @Hanomag22 is gewoon duidelijk. Bovendien geeft @Kippeboertje aan dat een dolly achter een auto ook niet mag.
Op zich zou zo'n Mengele nog wel gaan achter een flinke terreinauto of pick up, maar die oude Mengele wagens zijn gebouwd voor max 25 m/h vermoed ik, misschien voor 40 km/h, maar meer is het nooit. Dus de hele constructie is niet berekend op hogere snelheden, de remmen zijn er niet op berekend, de banden niet. Dus er 80, 90 mee gaan rijden gaat vroeg of laat voor problemen zorgen, of je moet van alles aan gaan passen. Maar goed, het was al duidelijk dat het toch niet mag, dus die Mengele moet maar gewoon achter de trekker blijven hangen.
valmet 605
Al met al is het mij duidelijk dat er aardig wat haken en ogen aan zitten. Mijn gedachte was dollie met goede remmen en evt een booster naar de aanhanger en dan met 40 naar de klus rijden. Scheelt me aardig wat rijwerk met de trekker.
walker1
@valmet 605 Wat voor auto had jij er voor willen zetten?
valmet 605
@walker1 nissan navara. Het was een gedachten gang. Van neem nu eens een dolly die een rembooster heeft enz. Ook was het een gedachten gang van kenteken en nu?
varken
@valmet 605
Ik heb het vorig jaar eens gevraagd, maar dan met een vrachtwagen en 4-wiel aanhanger met luchtremmen en 40 kilometer kenteken..... Maar was niet mogelijk, ook niet als ik 40 ging rijden met de vrachtwagen....

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele LW en hebben de trefwoorden gewichten , kenteken , canada , dolly , auto en Mengele geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
17
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
1.564