Is er iemand bekend met de minishovel van het merk Norcar?

Het aanbod van minishovel is best groot en er zijn duurdere en goedkopere varianten. Nu kwam ik het merk Norcar tegen en had er nog nooit van gehoord. Is er iemand bekend mee?

Groet Arjan

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Ik ben ze nog niet tegengekomen tijdens mijn werk. Lijkt mij geen raar merk. Op zoek naar een kleine shovel?
+1
inspecteurfendt
Ik werk af en toe bij een Norcar dealer en we mogen zeker niet klagen. De oudste loopt komende winter al 2 jaar bij een bouwfirma/hobbyboer. Deze is buiten onderhoud 1x binnengekomen om de arm opnieuw te kalibreren. Sinds maart hebben we het grootste type in de verhuur, ook zeer goed van te spreken enkel wat problemen met de uitlaatgasnabehandeling, dit komt omdat je manueel op OK moet drukken in het scherm wanneer hij voorstelt om te regenereren. Klanten klikken deze melding vermoedelijk weg waardoor hij op de duur in noodloop gaat. Kwa onderhoud zeer toegankelijk en een groot hefvermogen voor het kleine formaat.
+1
varken
Wat wil je ermee? Vind 't niet echt een machine waar je constant 200% mee moet gaan
Fast Eddy
@varken

Welk merk houdt dat wel dan volgens jou?
+1
zettelmeyer
@Fast Eddy knikmops
+6
Fast Eddy
@zettelmeyer

Ja inderdaad. Er zijn maar twee goede minishovels: een nieuwe Knikmops en een tweedehandse Knikmops.
+1
Mdbm
@Fast Eddy Nadeel aan die knikmops vind ik wel dat je er helemaal niet hoog mee kan.
Fast Eddy
@Mdbm

Klopt maar dat is tevens ook weer een voordeel. Hij is stabieler en je kijkt niet constant tegen een stuk ijzer aan.
dennisbouter
@Fast Eddy een knikmops is geen shovel en dat wordt het ook niet, prima machine voor de stratenmaker daar waar ze voor zijn uitgevonden
+1
zettelmeyer
@dennisbouter en waarom zal het geen shovel worden? Hier maakt die 10 a 15 uur in de week met shovel werk en geen stratenmakers werk
dennisbouter
@zettelmeyer ik weet niet wat je shovel werk noemt, ze hebben 0 bodemvrijheid daar begint het al mee
zettelmeyer
@dennisbouter tja en ik kom er op nattigheid verder mee als de giant van mij.... die staan gelijk te slippen terwijl de knikmops door gaat
+1
Fast Eddy
@dennisbouter

Op bodemvrijheid kan je meerdere shovels afkeuren. Bij alle klussen geldt: elk merk heeft zijn voor en nadelen. Je moet afwegen wat je er het meeste mee gaat doen en dan je keuze maken.
+1
zettelmeyer
@dennisbouter mais bult bij werken gaat ook prima

(klik om te vergroten)

Mooi randje nog ff bijwerke
Fast Eddy
@dennisbouter

We hebben op een klus een paar dagen lang een machinist die op een Volvo L60 zat ingehuurd. Hij mocht kiezen tussen een Knikmops 130 of een Thaler lader. Nu mag jij raden waar hij het eerst op stapte en waar hij uiteindelijk niet meer mee wilde werken.
dennisbouter
@Fast Eddy zet er eens een giant of schaffer bij !
Fast Eddy
@dennisbouter

Een Giant houdt het geen 10.000 uur bij intensief wegenbouw gebruik (al worden ze wel steeds beter doorontwikkeld). Schaffer zie je bijna niet en dat zal ook wel een reden hebben.
+1
cb6520
@Fast Eddy shaffer weet ik er wel met meer dan 20 000 uur en intensief gebruik. Giant hield het niet zolang vol indd
+2
casejxu
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Schaffer zie je bijna niet

Onbekend maakt onbemind. Giant en weidemann hebben een grotere naam dus zie je ze veel meer!

Net als thaler. Serieus een prima shovel maar iets minder bekend.

Wij hebben een sauerburger. Als ze nog gemaakt hadden geworden had ik direct weer zo een gekocht de volgende keer. Hoogste hefhoogte in zijn gewichtsklasse
spotmelker
@casejxu dat was hier de reden om een SH 400 te nemen. Kan mooi spul op zolder zetten en bak kan mooi royaal boven de doseerwagen kiepen. Draait alweer 11 jaar naar volle tevredenheid.
casejxu
@spotmelker thuis nu 3 jaar een SH500. 400 uur per jaar👌 komt met de kuilhapper in de mengwagen
+3
@Fast Eddy Hier al 20 jaar een Schaffer, bevalt heel goed. Bijna geen onkosten aan gehad.

(klik om te vergroten)

arjanvw
@MaartenMandemaker hoeveel kg weegt jouw shovel en wat kan hij tillen?
@arjanvw 2200 kg weegt hij volgens mij. Hij tilt een pallet gemalen stro van 1400 kilo net. Maar dan gooit hij de achterwielen wel snel omhoog.
zettelmeyer
@MaartenMandemaker is die wel een beetje stabiel als je bijvoorbeeld koe in heupklem hebt en die gaat lopem. Of donderd die dan zo om
@zettelmeyer Hij is best stabiel, heeft nog nooit omver gelegen. Het blijft natuurlijk wel oppassen met zware last in een knik met zulke shoveltjes.
arjanvw
@MaartenMandemaker wel handig dat je er ook een pallet mee kan tillen, die zitten ook vaak op een ton, maar denk dat voor tussen de boxen een maatje kleiner handiger is.
rommert14
@Fast Eddy Weidemann
zettelmeyer

(klik om te vergroten)

Weideman...
rommert14
@zettelmeyer brandstichting toch?
zettelmeyer
@rommert14 nee spontaan zelf in de fik gegaan
rommert14
+4
@zettelmeyer die indruk wekte je niet toen je die foto plaatste tijdje terug
casejxu
Geinige machientjes. In me mechanisatie periode 1 in onderhoud gehad. N kleintje. Zag erg prima en degelijk uit. En rijd ook wel prima met hydrostaat aandrijving bediening bij die. Net als bij avant. Nadeel is daarvan wel dat je vaak wat constanter hoger in toeren draai vind ik. Maar weet dan ook niet of ze allemaal zo aangedreven zijn. Meeste andere merken hebben gewoon gaspedaal. Vind ik zelf prettiger
+1
inspecteurfendt
@casejxu er zijn 3 keuzes kwa bediening.
1) gaspedaal rechts en links pedaal V/A
2) handgas en rechts 2 pedalen V en A
3) automotive, gas rechts en inching links. Deze hebben ook handgas wat van pas komt bij bv een palenmaaier of voerbakje.

Wij hebben alleen nog maar automotive verkocht
+2
casejxu
@inspecteurfendt top weer wat geleerd!
+1
zettelmeyer
Naar wat voor shoveltje ben je opzoek? Wat wil je ermee gaan doen. Op de roosters of juist slag groter etc.
Hierom heb ik een hele kleine mimishovel weegt met bak een 1200 kg. Kan met deze een koe met heupklem tillen en overal in de stal komen. Voor zwaarder werk heb ik trekker met voorlader
+1
arjanvw
@zettelmeyer @Fast Eddy Nou echt op zoek nog niet. We hebben een Tuchel trac trio voor mest schuiven en zaagsel strooien. Maar hij laat ons steeds vaker in de steek. Zijn al verschillende koppakkingen doorgegaan en van het voorjaar een compleet nieuwe motor ingezet. Nu ineens een blokkerend wiel. Ijzervijlsel erin. Nieuw wielmotor gemonteerd en hele systeem schoongemaakt, nieuwe filters en olie erop. Na een dag weer kapot... oliepomp los gehad en ziet er nog als nieuw uit.

Misschien dus iets anders voor dit werk. Zoek dan een klein handig wendbaar ding voor op de roosters. Voor het zware werk hebben we al materiaal.
Fast Eddy
@arjanvw

Duidelijk. Dus er zal een instrooibak aan moeten hangen? Norcar heeft wel versies met hoge olie opbrengsten. Bij Knikmops weet ik niet of ze dat ook hebben.
arjanvw
@Fast Eddy klopt, we hebben een van Lengerich instooibak, die eraan zou moeten. Heeft een minishovel een lagere olieopbrengst dan de TuchelTrac?
+1
Fast Eddy
@arjanvw

Qua olie opbrengst heeft een Knikmops al meer dan een Tuchel Trac. De Norcar heeft nog meer.
zettelmeyer
@arjanvw ik heb er een flingk strooibak voor hangen en olie opbrengst zat. Met hand gas zet ik hem half gas en met voetpendaal regel je de snelheid dan. Strooi er paardenmest mee en dat wil nog wel eens proppen in zitten en dan smoort ie op de hydromotor van de instrooibak. Shoveltje geeft geen krimp. Ik weet niet hoe stabiel zon norcar is? Anders wist ik het wel
J asper
@zettelmeyer Hoe ver kun je weg spuiten, kun je ook de rij die er achter ligt instrooien? Bedoel bij een dubbele rij boxen waar ze dus met de koppen naar elkaar toe liggen.
arjanvw
@zettelmeyer olie zat dus. Bedankt voor de info!
zettelmeyer
@arjanvw is een mest robot ofzo niet wat voor dagelijks gebruik? En dan 1x in de zooveel tijd strooien hou je de boel denk ik iets frisser qau materiaal om altijd in de mest te drukke
+1
arjanvw
@zettelmeyer dan heb ik 2 apparaten met onderhoud.. Valt nog wel iets mee hoe die onder de mest komt te zitten. Schuif zit voorop dus je schuift het eerst weg voor je erover rijdt. En af en toe schoonspuiten is ook een kleine moeite. Hij wordt ook alleen daarvoor gebruikt, rijdt er niet mee het hele erf over. Heb nu een hydrauliek specialist in de buurt gevraagd ernaar te kijken voor ik hem weg doe, hopelijk is hij nog te reddden. Heb er dit jaar al voor 5000,- aan verspijkerd dus doet al zeer genoeg..
J asper
@arjanvw Als het voornamelijk instrooien is, is zo nieuwe electrice ag zelfrijder niks? Stuk minder onderhoud lijkt me. Want het is telkens met koude motor vol gas en dan weer uit.
+1
arjanvw
@J asper we schuiven ook 2x daags de roosters ermee schoon en 1x in de 2-3 dgn (hangt van zaagsel af) strooien we de boxen. Heb geen idee wat voor apparaat het is waar jij het over hebt.
J asper
@arjanvw evenhuis.nl/zaagselstrooiers/…

Leek mij voor als je alleen zaagselstrooide wel een mooi ding, maar weet niet als er wel een schuif aan kan.
arjanvw
@J asper ziet er grappig uit, maar voor ons vind ik het niet geschikt. Hij kan zichzelf niet laden en bakje is ook wat kleiner. Ben dan ook langer bezig met instrooien en dan moet ik er ook nog zelf achteraan lopen...
+2
New Kobelco
Norcar stond vorige week op een beurs in Gent, met best een grote stand. Dus zullen wel zeker zijn van zichzelf. Dacht dat ze uit Finland kwamen.
arjanvw
@New Kobelco klopt ze komen idd uit Finland
+2
New Kobelco
De goedkoopste laadschop dat er bestaat is voor ons een knikmops. Wij hebben er twee. (Ongeveer) 1 keer per week tanken, 1 keer per maand smeren en 1 keer per jaar onderhoud, en ze worden zo 20 jaar.
+1
geerts 88
Ik heb wel andere machines van norcar gehad en deze waren zeer goed. Met de shovels van hun heb ik geen ervaring
+3
fendt509-power
Top knikladers👌 Buiten het contactslot dat ooit stuk gaat komt er zeer weinig aan. Zit ook een kubota motor in dus iswel betrouwbaar. Norcar heeft ook een zeer hoog hefvermogen en een bult olie opbrengst. Veel meer dan nodig
arjanvw
@fendt509-power niet alle Kubota motoren zijn heilig... in de Tuchel ligt ook een Kubota 2 cil.
leonardvdm
Wij hebben deze nu een jaar zeer over te spreken ik advizeer wel bredere banden voor meer stabiliteit

(klik om te vergroten)

Technische gegevens voor Fuchs F 1000
Motor / Koeling 3 cilinders / Water
Maak YANMAR
Ccm 1.642
Vermogen KW/PS
op toeren. 27/36
3.000
Breedte mm 950
Banden standaard 7,5 L 15 AS
Snelheid km/u 0 - 20
Bedrijfsgewicht kg 2.080
Draaicirkel binnen mm 1.080
Scharnierhoek graad 52
Hefvermogen daN 1.750
Kieplast recht, lastzwaartepunt in het midden van de bak kg 1,030
Aandrijving Axiale zuigerpomp & motor met variabel slagvolume automatisch geregeld, overbrenging tandwielkast
Tankinhoud brandstof/hydrauliek 38 liter / 32 liter
Hefhydrauliek Levering / druk 42 liter / 180 bar
Rijhydrauliek Levering / druk 84 liter / 380 bar
Afmetingen

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)
+1
Deutz10
Ik heb met best wat merken minishovels gereden. Maar vindt weidemann het fijnste werken en is ook erg degelijk gebouwd.
leonardvdm
@Deutz10 toen Deze Fuchs voorig jaar kwam dacht ik kijken hoelang die het volhoud nu een jaar verder en nul problemen en er word niet bepaalt voorzichtig mee omgegaan hij draait zn 1000 uur in een jaar

Nu we hem zoveel gebruiken voor uitmesten en voor vanalles komt er binnenkort eentje bij een F950 maar dan met hele smalle bandjes om in vrijloopstallen te kunne rijden het ziet er niet uit maar is wel praktich

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden merk en Minishovel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
59
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
2.299
TREFWOORDEN