Deutz 6507c schakelt niet goed

Hallo,
Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik bezig met een deutz 6507c. Nu heb ik alleen nog een probleem met het schakelen. De trekker kan redelijk makkelijk in de akkergroep, maar om hem dan in de versnelling te zetten moet met heel veel kracht terwijl als ik eenmaal in de versnelling er weinig tot niks aan de hand is. Aantal week geleden was er nog niks aan de hand.
Koppeling is al afgesteld en er zit genoeg olie in de versnellingsbak. Iemand enig idee wat het dan kan zijn en hoe het eventueel op te lossen is? Bij voorbaat dank.

Deel dit topic

Reacties

+2
roscho
Als je schakelt, heeft de trekker dan ook de neiging om vooruit te kruipen? In dat geval vermoed ik dat de koppeling toch niet voldoende vrij komt of dat het druklager vast zit. De synchromesh probeert dan de tandwielen op gelijke snelheid te laten draaien, maar dat lukt niet omdat de koppeling niet helemaal vrij komt.
Zo maar een fantasie, wellicht heeft iemand anders een beter idee?
+1
everteverts
@roscho klopt inderdaad. Als ik hem bijvoorbeeld in de 2 wil, pakt hij de versnelling niet maar begint wel ligt te rollen als je hem er tegenaan duwt.
+1
roscho
Quote Reactie van @everteverts:
Als ik hem bijvoorbeeld in de 2 wil, pakt hij de versnelling niet maar begint wel ligt te rollen als je hem er tegenaan duwt.

Conclusie: de koppeling komt onvoldoende vrij. Kijk eerst of je er nog iets aan kunt stellen, de vrije slag moet een cm of 2-3 zijn.
Als de trekker lang stil heeft gestaan, kan de plaat aangeroest zijn. Rem erop, in de versnelling zetten, motor aan de praat maken, beetje handgas en de koppeling even laten slippen. Als de motor zo helemaal niet rond wil, niet blijven proberen, dan gaat de startmotor eraan. Door het slippen slijt de roest eraf.
Helpt het bovenstaande niet, dan zit er niks anders op dan de trekker doormidden te gooien.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , trekker , deutz , versnellingsbak , versnelling en schakelen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!