Alle stikstof waanzin wordt op de boeren geschoven, maar kijk op de link.



Originele beschrijving

alle stikstofwaanzin wordt op de boeren geschoven, maar kijk op de link, dat zijn radarbeelden van alle vliegtuigen momenteel ik de lucht, van de brandstof van twee vliegtuigen kan ik mijn huisje mijn hele leven verwarmen.
 Vliegtuig Volgen met Vliegtuig Radar 24 (vliegtuigradar24.nl)

dendeze

Reacties

Henk E
Dat zag je bij de corona toen ook duidelijk bij de stikstofmetingen, en waarom doen ze daar niets aan?
Tom VB
@Henk E Dat waren geen stikstofmetingen Henk, maar CO2 volgens mij.
+1
walker1
@dendeze En wat kunnen wij met deze informatie? Voor de scheepvaart zijn er ook zulke kaartjes, schepen stoten ook stikstof en zo uit. We zouden ook een kaartje kunnen maken met alle auto's die nu rijden, zijn er vast een paar miljoen. Evengoed kunnen we ook alle koeien, kippen, varkens en andere beesten op een kaartje aangeven.
Dus nogmaals, wat kan ik met dat kaartje, ik zie die vliegtuigen, kan jij mij dan ook aangeven wat de stikstofuitstoot per type vliegtuig is? En wat de 1% grootste uitstoters zijn?
dendeze
@walker1 de grootste vervuilers zijn natuurlijk de boeren volgens jou dan en wat je mij vraagt kan je makkelijk zelf opzoeken ik kan je alvast verklappen dat er in één Boeing747-300 199158 liter kero gaat (petroleum) Ik ben PRO boeren!
+1
walker1
Quote Reactie van @dendeze:
de grootste vervuilers zijn natuurlijk de boeren volgens jou dan en wat je mij vraagt kan je makkelijk zelf opzoeken ik kan je alvast verklappen dat er in één Boeing747-300 199158 liter kero gaat (petroleum) Ik ben PRO boeren!

Ten eerste beweer ik nergens dat de boeren de grootste vervuilers zijn, dat verzin jij echt zelf.
Ten tweede geef je geen antwoord op mijn vraag.
Ten derde kan ik dan ook wel weer de vraag stellen wat je nu precies wilt vertellen met het feit dat er bepaalde hoeveelheid kerosine in een bepaald type vliegtuig gaat. Als je daar dan meteen berekening bij doet met hoeveel stikstof er dan vrijkomt bij het vliegen en hoeveel koeien dan kunnen blijven leven als dat vliegtuig niet meer zou vliegen, dan vertel je ook iets. Als ik nu vertel dat er in een kruiwagen van het merk Fort ruim 100 kg zand kan, is dat een net zo'n nuttig feit als hoeveel kerosine er in een vliegtuig kan. Maar goed, volgens komt er bij het verbranden van kerosine vooral CO2 vrij en dat is toch echt iets anders als stikstof.
dendeze
@walker1 iets wat je zelf kan opzoeken ga ik niet voor je doen, ik ben jou knechtje niet! Jij zou een prima vervanger zijn voor Rutte teflon!
Deutz77
@dendeze Er is in dit topic niemand die het met u oneens is of zegt dat alles eerlijk verloopt. Niks hoeft te escaleren houd het bij discussiëren.

Wat meer diepgang en duidelijkheid met cijfers zou wel helpen.
walker1
@dendeze Als je zelf de antwoorden niet weet moet je niet gaan roepen dat ik het zelf maar op moet zoeken. Ik vraag jou om je topic over vliegtuigen nader te verklaren, want een kaartje met een hoop vliegtuigen er op zegt mij niks, wat ik al aangaf, je kan van alles op een kaartje aangeven, vliegtuigen, auto's, schepen, koeien, tuinkabouters, pinguïns, enz, enz. Wat voegt het toe aan de stikstofdiscussie?

Wat die Boeing747-300 betreft, daar gaat inderdaad bijna 200.000 liter kersine in, maar daarmee kan dat vliegtuig ook 12.400 km vliegen met, afhankelijk van de indeling, 412 tot 496 passagiers plus bagage.
Henk Heida
Allemaal goed en wel maar de definitie is dat boven de 1000 meter niet mee telt. Het opstijgen van een groot vliegtuig kost ongeveer 7000 liter kerosine. Dat verbranden levert heel veel CO2 op maar ook NOx. Zo kun je heel gemakkelijk een groep pakken en de schuld geven. D66 gaat echt niet de achterban verbieden om nog op vliegvakantie te gaan. Dat kost heel veel stemmen bijv.
fendt2
Eerst CO2 nu stikstof. CO2 komt door verbranding. Omdat terug te dringen komt de hele economie in het geding. Nu dan maar stikstof gekozen. Het is niet het mileu. Maar een hoger doel. Maar welk I don 't know.
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden lucht , stikstof en brandstof geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!