Hardox rister??? Slijtvaster of niet

Is een hardox rister slijtvaster?

Deel dit topic

Reacties

joske1980
Hoi ik heb mijn ploeg te laat ingeruild 4 schaar lemken en de risters zijn doorgesleten. Wil ze vervangen granit is 3000eur ex montage en kan hardox aankomen voor minder dan 2000 eur. Is hardox slijtvaster? Gezien de waarde van de ploeg variopal 5 is 3000 best wel heel veel geld maar wil nog wel paar jaar vooruit met deze ploeg
dx11
Quote Reactie van @joske1980:
Is hardox slijtvaster?

Slijtvaster als wat?
willemk
@dx11 wat voor hardox?
joske1980
@willemk hardox 500
+1
dx11
@joske1980 hardox 500 is het spul wat wordt gebruikt voor het mes van een kraanbak. Dan hoef je niet bang te zijn dat ze na 5 hektare versleten zijn
willemk
@joske1980 staal 500 hb is vaak veel goedkoper dan hardox 500 en de kwaliteit hetzelfde. Hardox is een merknaam waar je voor betaald
joske1980
@dx11 dan standaard risters
Fast Eddy
Hardox is gehard staal. Het wordt taai als het warm wordt.
+2
dx11
@Fast Eddy onjuist. Hardox ik juist een legering, en goed lasbaar waarna het nog steeds zijn slijtvaste eigenschappen behoudt.

Ik verwacht dat gewone ploegscharen gehard zijn
+1
Fast Eddy
@dx11

Mangaanstaal is ook slijtvast. Dat wordt als het warm wordt taaier waardoor het minder slijt dan gewoon staal. Hardox en mangaanstaal zijn qua slijtvastheid ongeveer gelijk denk ik. Hardox is altijd hard en mangaanstaal wordt slijtvaster door warmte.
joske1980
@Fast Eddy maar waar zijn gewone risters dan van gemaakt?
Fast Eddy
@joske1980

Gehard staal denk ik.
joske1980
Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?
ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/…
jammermaarhelaas
Wat voor ristertype heb je dan? En zijn het alleen de risters of ook de slijthoek, scharen, schaarpunten, zoolijzers die vervangen moeten worden?

Bij lemken worden risters aan twee kanten gehard, elk type rister heeft een eigen mal (boven en onder) die met koelkanalen gekoeld worden, om het gewenste afkoeltraject te krijgen, dus geen onderdompelen in een bad na verhitting. Dit zal zijn reden hebben, en er zijn nogal wat typen.
Prijsvergelijk: een B35 (doet het goed hier in de regio) kost origineel Lemken € 260 en een B35 rister merkloos bij een prijsvechter € 189 (staat niets bij over hardox).
joske1980
@jammermaarhelaas
Heb D50 en de driehoek voorin moet ook en dan schaar en punt maar meepakken zoolijzers zijn nog uitstekend
jammermaarhelaas
@joske1980

Ja, zoals je al zei, origineel kosten de rister en inzetstuk voor 8 scharen € 3000,- Maar goed, dan heb je sowieso goed spul.
Heb de prijzen van een webshop, denk dat dit niet ver af zit van de prijs bij een lmb.

techniekwebshop.nl/rister-r-d50b-lemken-3441650.ht…

techniekwebshop.nl/inzetstuk-r-b2k-lemken-3451000-…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!