Kentekenplaat oude stijl voor trekker

Aan de leden, ik wil voor mijn oude Fordson Major een ouderwetse blauwe kentekenplaat, wettelijk toegestaan en liefst vierkant, weet iemand van jullie een adres waar ik deze kan bestellen?

Met vriendelijke groet,

Bert Stam
Egmond aan Zee

Deel dit topic

Reacties

+2
DANOONTJE POWERR
Via iedere lmb kun je die bestellen.
Trekkers van voor 1978 mogen een blauwe plaat voeren en de vierkante zijn er in twee formaten.
+3
Pieter Buren
@DANOONTJE POWERR ik zou voor het kleinere formaat gaan.
B.Stam
@Pieter Buren Beetje late reactie van mij maar welk formaat bedoel je dan?
+1
Pieter Buren
@B.Stam motorformaat

(klik om te vergroten)

Rechtsonder
+1
B.Stam
@Pieter Buren Dankjewel voor je tip!
+2
GerbertXL
Als je trekker ingeschreven is kan het ook bij heel veel auto onderdelen boeren zoals Brezan of parts point. Ik denk dat het op zich bij ieder bedrijf met een rdw plaatje op de gevel kan.
+3
caseboy
@GerbertXL er zijn verschillende rdw plaatjes die allemaal een andere bevoegdheid aangeven. de meeste garages hebben wel een of meerdere rdw plaatjes hangen maar dat wil niet zeggen dat ze alles mogen zoals bijvoorbeeld kentekenplaten maken
+4
arnold-arentze
Op rdw.nl zit een zoekfuctie waarmee je erkende kentekenplaatfabrikanten kan zoeken in je buurt. Dat zijn meestal de grotere automaterialenzaken. Even je kentekenbewijs en legitimatie meenemen. Bij de oude tractoren kan je dan kiezen voor oud blauw motorplaat, dat is het kleinere formaat wat altijd keurig staat op de oudere tractoren 👌
+1
roscho
@arnold-arentze @B.Stam
De precieze link is deze rdw.nl/particulier/locatiewijzer/#
Geef aan dat je een kentekenplaat wilt laten maken en vul je postcode in, daarna verschijnen de bedrijven in het kaartje.
+1
walker1
Hier op de MF 135 ook een vierkante blauwe plaat, bij Brezam laten maken begin dit jaar.
Hidde Gröniger
Nu we het toch over dit onderwerp hebben heb ik ook nog een vraagje. Ik heb ook meerdere blauwe oldtimer platen op motorformaat. Nu is zo'n plaat iets kleiner en een gewone gele motor plaat. Ik wil eigenlijk nog plaat houders daarvoor bestellen alleen weet dus niet of dat past. Iemand die dat al heeft geprobeerd ofzo?
walker1
@Hidde Gröniger Dat kan je toch ook bij Brezan of soortgelijk bedrijf vragen? Neem eventueel een kentekenplaat mee en kijk of ze passende houder hebben.
Hanomag22
@Hidde Gröniger heb nog geen passende kunststof houder gevonden, maar vindt een blauwe plaat in een houder ook een beetje bijzonder. Je kunt wel van die rvs beugels kopen ( marktplaats/Google) die zijner mooi maar vind ik nogal prijzig.
1046
@Hanomag22 beter duur dan niet te koop, ga zelf maar es een plaatje rvs halen en bewerken
+1
Hanomag22
@1046 daar heb je helemaal gelijk in. Heb een aantal jaar in de plaatbewerking gewerkt dus weet wat iets kost om te maken. Ik vind zo’n plaat nogal prijzig voor wat je er aan hebt. Ik snap de verkoop prijs wel vanaf de aanbieder gezien.
labella
@Hanomag22 ik heb de blauwe plaat wel in een houder, de plaat was 1,5 mm te breed dus maar even de flex langs de plaat gehouden.😊
bart-spies
@Hidde Gröniger het formaat heet officieel ook "motorplaat" mischien kun je dan iets meer houders vinden
flip1150
Een blauwe kan alleen maar als het de eerste plaat is die afgegeven word. Als je nu een gele hebt kun je deze niet meer ruilen voor een blauwe. Van blauw naar geel gaat wel.
+1
Hanomag22
@flip1150 blauwe kun je zo bij halen. Zijn geen Gaik platen. Blauwe monteren en gele in de kast leggen en klaar. Je ziet er in de grensstreek genoeg met voor en achter blauw erop.
B.Stam
@blauwe tractor Ja precies, waar besteld en welke maat heb je opgegeven dan?
blauwe tractor
@B.Stam Gewoon in de tijd van GV laten registreren, erop knutselen en gaan met die Super.
Besteld bij een auto materialen zaak, maar vandaag hoorde ik dat ze nogal moeilijk doen over de maat en soort nr plaat.
casejxu
@B.Stam zie dat je vlak bij alkmaar zit? Rijd even langs het az stadion. Bij broekhuis rechts af en direct over het water links bij LKQ automaterialen naar binnen lopen👌👌 prima service. Plaat word vaak terplekke gedrukt terwijl je wacht
+1
B.Stam
@casejxu Dankjewel!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , fordson en kentekenplaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0