Tractor tijdens kooloogst ’s nachts van land gestolen.

Groenteteler Ursem Zuurbier uit Heerhugowaard is zwaar gedupeerd. Een groene Fendt-tractor die bij Avenhorn op het land stond is gestolen.

Deel dit topic

Reacties

Grasbaal
Gister met wat trekker vrienden discussie gehad over deze zaak; is een allrisk verzekerde tractor die in het land op slot geparkeerd staat nog verzekerd tegen diefstal?
+1
roscho
Quote Reactie van @Grasbaal:
is een allrisk verzekerde tractor die in het land op slot geparkeerd staat nog verzekerd tegen diefstal?

Ik denk het wel (maar ik weet het niet). Zou diefstal niet verzekerd zijn, dan zou elke auto die van particulier terrein verdwijnt, dat ook niet zijn.
Dat wordt dus polis lezen. Zolang geen voorbehoud wordt gemaakt voor "onbeheerd achterlaten" lijkt mij diefstal gewoon verzekerd. Wat is het verschil tussen op het land (=particulier terrein) gestolen worden en achter de boerderij (ook particulier terrein)?
JohanvS
@roscho Grote kans dat de verzekering niet gaat betalen.
Bijna alle trekkers staan ‘s nachts op eigen terrein en daar is de verzekering dan ook op gebaseerd. Wil je de dekking uit bereiden dan extra voorwaarden zoals gps-tracker en meer premie.
Vergelijk met auto’s is niet reëel want die staan weer allemaal op openbaar terrein.
roscho
@JohanvS Deze uitsluiting zou dan in de polis moeten staan. Meestal staat er wel iets in dat je moet proberen diefstal te voorkomen, dus: afsluiten. Misschien kan iemand zijn all-risk-polis er eens op nalezen. Ik kan dat zelf niet, mijn trekker is alleen WA-verzekerd. Zou die gestolen worden, dan krijg ik sowieso niks vergoed.
JohanvS
@roscho ik lees altijd mijn polis na voordat ik deze afsluit, elke maatschappij heeft weer andere voorwaarden.
Een gps-systeem valt weer onder toebehoren dus apart verzekeren.
brauheist
@Grasbaal mijn kraan moest ik op een klus in een atoombunker, 50 meter onder de grond neerzetten en dan nog was het maar de vraag of ze wat zouden uitkeren indien gejat
roscho
@brauheist Kun je die clausule ook in de polis terugvinden?
Als dergelijk voorbehoud wordt gemaakt, wat is een dure all-risk-verzekering dan nog waard?
+1
brauheist
@roscho mij niks, dus niet gedaan. Goed kijken waar hoe ik de machine weg zet en goede track en trace erop
+2
stijn-de-bock
Een groene fendt🙈
JD 6110
Ook al jatten ze het tegenwoordig uit de schuur. Ik zou het nooit zo op het land achter laten. liever kort bij de thuis basis. Bij alarm en camera's
2850Johndeere6R
@JD 6110 Ik ken deze mannen wel, een oud cliënt van ons werkt daar. het oogst veld is maar een 20 á 30 minuten rijden van het bedrijf op de transport trekkers zitten hollandse jongens en in het land werken de arbeidsmigranten die aangestuurd worden door de jongens die op transport zitten. Met verhuizen komt er een busje met volk die de trekkers verhuizen en de arbeidsmigranten stappen in het busje. eind van de dag blijven de trekkers dus op het land staan omdat de land arbeiders niet rijbevoegd zijn. Het zou ook niet mijn manier van werken zijn maar hun lopen dit risico graag blijkbaar
JD 6110
@2850Johndeere6R ... nou klinkt al lekker, als ze niet rijbevoegd zijn🙈.... dat kan dan op het land eigenlijk ook niet hè..

Ze jatten dus overal. Zelfde geld voor wie zen gps systeem er nu nog steeds niet afhaalt s'avonds . Kun je op wachten anders..
+1
2850Johndeere6R
@JD 6110 Die gasten rijden ook niet dat doen die jongens van transport.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gestolen en tractor geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!