Illustratie van:
7

Fordson Dexta - Hoe werkt de smering van de brandstof pomp

Hallo
ik ben nu met mn brandstof pomp bezig
maar nu vraag ik me af hoe de de brandstof pomp gesmeerd word, moet ik zelf vet of olie tussen de lagers doen of komt er olie uit het blok bij ?

Deel dit topic

Reacties

Dat ligt eraan wat voor brandstof pomp je op de dexta hebt. Zijn 2 types, vacuum geregelde en latere dexta's hebben ook wel een lijnpomp.
Alle twee de types hebben volgens mij een eigen oliereservoir. Dus apart van de motorolie
@jan-kees same de vacuum geregelde heeft geen eigen olie, word gesmeerd door de diesel. De lijnpomp heeft eigen olie reservoir. Die kun je dus verversen.
Oke bedankt ik heb een vacuum pomp
Thuis hadden wij vroeger twee dexta,s , 1 super en een gewone ,met lijn en vacuumpomp ,zeker niet goed opgelet vroeger😆,weer wat geleerd👍
Je hebt zeker nooit gehoord dat diesel ook een smerende werking heeft in een pomp ik ken mensen hebben nog nooit olie in de dexta pomp gegooid, die dexta loopt nog steeds als een zonnetje. DUS noodzakelijk ? NEE nodig? NEE als je al een vulplug vinden kan gewoon een beetje motor olie erin tot de overloop begint te druppen klaro.
Dat weet ik zeker wel ,maar olie smeert toch beter dan gasolie ,wij namen met verversen ook altijd het brandstofpompje mee ,die kleine liter maakt het verschil ook niet 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden olie , blok , brandstofpomp , pomp , fordson , dexta , lagers , brandstof en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0