Illustratie van:
7

Werktuigen Voorlader - Cilinder lek, hoe te reviseren?

Hallo allemaal,

Ik heb een Alo Quicke 2200E voorlader op mijn trekker, nu is 1 van de cilinders behoorlijk lek. Ik heb hier een schema en reservedelen lijst van gevonden maar zie iets geks.

Onderaan de zuigerstang (2) zie ik geen manchet of afdichting tussen stang (2) en cilinderbuis (3)? Weet iemand hoe dit werkt? Er kan altijd wat olie naast de zuigerstang af lopen? Bovenaan zit wel een manchet (8) ter afdichting.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Schema voor topic

Reacties

+2
Dat klopt, omdat het een enkelwerkende cilinder is hoeft er geen afdichting aan de zuiger te zitten. Ik denk dat je de kop er zo af kunt draaien. Wel eerst even goed kijken of er nergens een borgboutje inzit. Vervolgens kun je zo de afdichtingen vervangen.
@jasper john deere top dank je, gaan we het eens proberen 👍
+2
Bij deze cilinders is de stangdiameter ook de zuigerdiameter.
+1
Als de kop losgeschroefd kan zoals bij deze is het 2 keer niks om te reviseren. Als je eentje hebt waar de borgveer via de olie aansluiting moet gedemonteerd worden is een heel ander verhaal.
@Jan mf6465 bedankt voor je reactie, ze zijn zoals op de afbeelding met losschroefbare kop. Zou goed te doen moeten zijn dus? 💪🏻
+1
@Sanderford
Als de kop niet te vast zit lukt het je wel om de cilinder te reviseren. Ik leg de nieuwe dichtingen ook altijd in zo heet mogelijk water. Die kunnen soms echt stug zijn en lastig te monteren.
@Jan mf6465 top! Bedankt voor de tip 💪🏻

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werktuigen Voorlader en hebben de trefwoorden voorlader , olie , trekker , revisie , lek , schema , werktuigen en cilinder geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!