MF65 Welke hydrauliek blok te kiezen?

Mijn MF 65 is standaard, er zit alleen een kipper/rem hydrauliek op.
ik wil dit veranderen en heb de keus uit twee ventiel blokken of hoe die dan ook heten.
dat zijn blokken die een hendeltje hebben waarmee je de hef uitschakeld en de olie door de ventielen laat lopen.
daarna zit er bij blok1 een handle waarmee je de hef nog kunt bedienen, en twee handles waarmee je twee dubbelwerkende ventielen bedient.

Blok 2 heeft ook een hendeltje waarmee je de hef uitschakeld en de olie door de ventielen laat lopen.
maar heeft dan 3 handles waarmee je dubbelwerkende ventielen hunt bedienen.

Kan iemand mij misschien uitleggen welke ik het beste gebruik op mijn trekker?

Deel dit topic

Reacties

Hannesman
Ik heb beide soorten in gebruik, ik type een heel verhaal maar !!belangrijkste!! is om te kijken wat je aan ventielen nodig bent.(als je maar werk hebt voor 1DW ventiel daar een Blok voor uitzoeken, een 2DW blok is een stuk groter/duurder & zit soms je voeten in de weg, of met opstappen onhandig)

>Blok 1 (hef & 2DW ventielen) let wel op, hier zit meestal nog een losse knop/handel op voor inschakelen. (!na het inschakelen van de "externe hydrauliek" zet je de hef handle volledig op hoog! En !VOOR! uitschakeling weer op laag. (Anders gaat de hef op max heffen als je het blok "uitschakelt")

Dit blok gebruik je bijvoorbeeld bij een werktuig wat in de hef hangt met extra hydraulische functies. Zo kan je met Blok 1 het werktuig heffen, en bedienen met 2 DW ventielen. /alles met een DW functie, Of in combinatie met heffen en een hydraulisch topstang (let op voor ploegen werkt de diepte regeling niet)

>Blok 2 (hef uitschakeling & 2DW ventielen) met dit blok kan je de flow naar de hefcilinder onderbreken met de in/uitschakeling. (Je zet als ware de hef op slot), daarna kan je de 2DW functies gebruiken ook hier na het inschakelen van de "externe hydrauliek" zet je de hef handle volledig op hoog! En !VOOR! uitschakeling weer op de POSITIE waar de hef op stond. (Hef gaat hier weer van "slot" en gaat naar beneden/omhoog. Dit kan gevaarlijk zijn als je dit niet verwacht)

Dit blok gebruik je bijvoorbeeld bij een hydraulische kieper met hydraulische klep. Of een landrol met DW cilinder voor wielstel. En alles met DW zonder gebruik te maken van hefinrichting heffen
Bert353
@Hannesman Op dit moment kan ik nog niet precies zeggen wat ik nodig heb aan ventielen.
Omdat het ook wel voorkomt dat ik apparaten aansluit die ik zelden nodig heb, en daarom mag gebruiken van iemand anders.
wel heb ik zelf een hefmast, en een klepelmaaier op een hydraulisch bediende arm (Klepel loopt via dubbele V-snaar) en beiden hangen in de hef.
Hannesman
@Bert353 ik gebruik af en toe ook de hefmast achter de trekker, en ben nu met een ventiel bezig zoals jij blok 1 omschrijft

(klik om te vergroten)

Bert353
@Hannesman Ok, dat ziet er ook goed uit.
wat heeft voor jou de doorslag gegeven om de functies van mijn "blok1" te kiezen?
heeft de mogelijkheid van de hef te gebruiken samen met de hefmast bepaalde voordelen?
+1
Hannesman
@Bert353 ja ik heb haardhout voor vuurschotels die ik verhuur. Die kan ik dan mooi stapelen met hefmast. Ik doe dat nu met de voorlader maar is nu vol/ krap met keren. En deze trekker had 2x EW. Dus wou zoiezo al naar 2x DW

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , blok , hydrauliek , hef en ventielen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0