Tractor behandelen met owatrol

Hoi mede TF-ers,

Mijn Deutz D25 wil ik komende winter gaan behandelen om roestvorming tegen te gaan.
Ik wil de originele uitstraling behouden, en niet alles overspuiten.
Nu heb ik hier vaker gelezen over owatrol. Dit zou bestaande roest conserveren, en nieuwe roestvorming tegengaan.
Heeft iemand hier ervaring mee?
En watvoor owatrol (ze hebben meerdere producten) moet ik bestellen?

Alle tips zijn welkom!

Deel dit topic

Reacties

+1
Minitauro
Hoi, met Owatrol heb ik ervaring voor hout te conserveren. Er zijn twee soorten bij mijn weten namelijk de D1 en D2 olie. D1 is een dunne impregnatie olie om als eerste laag te gebruiken voor hout. Daarna wordt de D2 olie eroverheen gezet voor de dichte lak afwerking. D2 is een beetje vergelijkbaar met gekookte lijnolie en hard na een langere periode uit.
+2
Mario-fransen
Voor 10 15 jaar terug werd dit veel gebruikt op oldtimers en stationaire motors. Ik heb wel begrepen dat het dan geen erge roestvlekken moeten zijn, want dan roest het door en komt het door de owatrol er toch weer heen.lijnzaad olie werd ook veel gebruikt maar na een paar jaar moet het weer opnieuw. Ik wrijf de Lanz Bulldogs hier in met dikke oude olie en een vieze stoffige doek.1 week de zon erop en de vettigheid is weg. Roest niet verder als de trekker maar droogstaat, en heeft een orgineel uiterlijk. Met owatrol heb je een glimmende vernis laag, maar ieder zijn ideeën en meningen natuurlijk.
+2
Deutz77
@JD-4450

Voor een paar weken terug heb ik, vanwege dezelfde redenen als jouw, mijn trekker behandeld met Owatrol Olie, zie link.

bol.com/nl/nl/…

Ik heb eerst de trekker schoongemaakt met een hogedruk vanwege zand. De verwerking is makkelijk en zuinig. Ik heb het verwerkt met een kwast en dat werkte prima.

Na een aantal dagen was het goed droog. Na het opbrengen is het eerst namelijk plakkerig maar hoe warmer het is hoe eerder je daar vanaf bent.

Het laat inderdaad een glimmende laag achter en daar moet je van houden. Bij stickers zou ik een beetje voorzichtig zijn. Ik heb het idee dat bij één sticker de Owatrol daar onder gekropen is.

Hoe goed het werkt en hoe lang het blijft zitten is voor mij ook nog afwachten. Herhalen schijnt toch te moeten, zeker als je hem vaak wast.

Je kunt ook nog kijken naar gekookte lijnolie.
Voor een groot deel schijnt Owatrol hier ook uit te bestaan. Gekookte lijnolie is goedkoper en laat geen glimmende laag achter. Ik kwam onderstaand filmpje voorbij en dit vond ik ook een goed idee.


Hieronder een topic van iemand met foto's van voor en na Owatrol.

tractorfan.nl/topic/287278/
+2
JD-4450
Dank voor de reacties!
Dat de lak iets meer gaat glimmen, is voor mij geen probleem, dus ik ga het proberen met de owatrol die @Deutz77 in de link had staan.
+1
Deutz77
@JD-4450 Houd wel rekening met eventueel gebruikte doeken e.d. Laat deze uitgevouwen drogen. Wanneer je dit niet doet schijnt de doek i.c.m. Owatrol te kunnen ontbranden. Veel plezier en succes.
JD-4450
@Deutz77 thanks! Dat had ik inderdaad ergens gelezen dat er broei kan ontstaan.
+2
MarcelFendt
Ik heb hier thuis de F15 en F12 in de owatrol gezet, beide zijn nu na wat maanden wel minder gan glimmen zoals eerst, maar het blijft een hele verbetering,

Het verder roesten is gestopt ( de F15 heeft op de ath een week buiten gestaan )

(klik om te vergroten)

Voor owatrol

(klik om te vergroten)

Na owatrol
Deutz77
@MarcelFendt Bedankt voor de info.
+3
erik9831
Ook zo een mooi voorbeeld daarvan ...

+1
Deutz-oldie
Mij is nog geadviseerd om erger roest vooraf wat op te schuren met scotch spons. Weet iemand daar meer over?
+2
Deutz77
@Deutz-oldie Dat heb ik ook in een filmpje gezien. Wanneer metaal al "krokant" en als losse bladeren op elkaar zitten heeft het weinig zin om dit te behandelen. Je zult naar het metaal moeten wat eronder ligt en minder roestig is.

Het advies zal bedoeld zijn om de matige roest "open" te schuren. Hierdoor kan het middel dieper binnen dringen.

Bij mij was het al wat matige roest. Ik heb Owatrol er zo overheen gezet met de gedachte schuren kan altijd nog.
+2
erik9831
@Deutz-oldie voor de ID-plaatjes gebruik ik staalwol. Is ook perfect geschikt voor vliegroest.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden winter , hoi , tractor , deutz , ervaring , deutz d25 en Roest geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0