Illustratie van:
7

Fordson Dexta - Maat schroefdraad ontluchtingsschroef brandstoffilter

Hoi iedereen,

De interne schroefdraad voor de ontluchtingsschroef op mijn brandstoffilter is dolgedraaid. Nu wilde ik hier een helicoil plaatsen, heb de dikte netjes opgemeten en kwam uit op 5/16. Maar ik kan nergens vinden of de schroefdraad van de ontluchtingsschroef BSW of BSF is, heeft iemand hier ervaring mee?

Deel dit topic

Reacties

Ik zou niet gaan zitten stoeien daarmee.
histoparts.com/brandstof-filter-huis-fordson-major…

Voor een major had ik 1/8 bsp plug nodig trouwens. Op een fram filter.
Quote Reactie van @Hanomag22:
s. Op een fram filter.

Reageer @Hanomag22





+1





Sanderford
antwoorden

10u geleden

-->




Rapporteer aan admin
Stuur persoonlijk bericht

Kopieer link




Normaliter ben ik idd ook fan van vervangen wanneer kapot, alleen de aansluitingen zitten anders op de nieuwe filterhuizen van histoparts e.d. waardoor deze niet passen op onze dexta zonder alle leidingen opnieuw te leggen.

Heb in de verzameling een identieke 5/16 bout gevonden welke een iets grovere draad nog had en wel mooi vast wilde draaien, dus het dexta'tje loopt weer als een zonnetje vooralsnog.
@Fryslan_dexta top. Wist niet dat dat qua leidingwerk niet uitkomt. Als je dat aanpast wordt het ook niet zo mooi als origineel meestal.
+1
Ik had destijds het gat een beetje opgeboord en er een metrisch boutje in gezet met een koperen ring ertussen. Geloof dat het m8 was
+2
Heb ik ook gehad ik heb hem uitgeboord en een grotere bout er in gedraaid met een kopere ring
@sanderdh volgens m 10
+1
@sanderdh m10 zou inderdaad ook geweest kunnen zijn.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden netjes , hoi , maat , brandstoffilter , fordson , dexta , ervaring , fordson dexta en bsf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0