Illustratie van:
36

SaMASZ Frontmaaier - Hoe zijn jullie ervaringen met samasz trible maaier

Hoe zijn jullie ervaringen met samasz maaiers

Deel dit topic

Reacties

Nieuw of gebruikt
@mdoornekamp nieuw
@Herbert die maait met een triple maaier volgensmij.
@Terwisscha met de triple heb ik nog geen 500 meter gemaaid dus daar kan ik nog niet over meepraten 😂 De frontmaaier al wel een paar weken dagelijks in gebruik om te stalvoeren en die bevalt goed. Een grote boer in de buurt heeft al jaren dezelfde set, maait per snede meer dan ik in een heel jaar, en die is ook heel tevreden.
@Herbert Ziet er inderdaad degelijk uit ja.
Hier in de buurt liep één die vraagt wel aardig wat vermogen. Kon met 250 pk Valtra nog geen snelheid maken
Op youtube heb je een ierse "vlogger" farmer phil die maait dit jaar ook met een set
die vertelt er ook wel aardig wat over

@rubenv farmer phil😁
Moet je @Deere Hunter even vragen, die hebben er 1.
Wij maaien nu voor het 2de jaar met een Samasz trippel maaier met zwadbanden. Bevalt erg goed, degelijk maaiers die netjes maaien. Messen wisselen gaat eenvoudiger dan bij een kuhn is onze ervaring.
Maait @Wilting NH er ook niet mee?
@new holland koen klopt. Heb alleen achter maaiers met kneuzer van samasz
We hebben er het bevalt slecht, de messen raken mekaar als je goed kijkt en. Daarnaast is de maaibalk erg dik. Heb eventueel foto's hiervan bij een gloednieuwe maaier, het antwoord daarop van samasz is dat het zo hoort
@ArjenVermue Ik heb het ook niet zo op zulk spul, slechte ervaringen in het verleden(geen samaz) Maar ze gebruiken toch de zelfde maaibalk als krone?
Quote Reactie van @J asper:
Maar ze gebruiken toch de zelfde maaibalk als krone?

dat wordt overal gezegt, maar komt in hun eigen video's niet naar voren. Het is wel zo dat de opbouw van de maaibalk heel erg op die van Krone lijkt
+2
@J asper mchale heb volgens mij ook samaz balken
@rubenv heb ze ook bij enkele van die zerograzers gemonteerd gezien.
Quote Reactie van @J asper:
maaibalk

Doordat de maaibalk vrij dik is laat de maaier strepen achter het gemaaide werk, de messen heb je niet zo heel veel last van als je maar recht zet na het verwisselen

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
@ArjenVermue die schijven zitten toch niet goed gemonteerd? Die moeten toch allemaal 90 graden verdraaid zitten van elkaar, dan kunnen de messen elkaar nooit raken.
@labella Di is zo het hoort volgensmij, op de beurs heb ik verschillende samasz maaiers beken hebben allemaal het zelfde met of zonder kneuzer maakt niet uit
@ArjenVermue zo staan ze inderdaad ook in de folder zie ik maar vind het toch raar, bij mijn claas staan ze wel 90 graden verdraaid ten opzichte van elkaar en volgens mij mijn vorige pottinger maaier ook.
@labella die 2 schijven draaien dezelfde draairichting. Dus iets verder draaien en ze staan op die 90° wat jij denk ik bedoelt.
@ArjenVermue wat voor maaischijven heb je? Met of zonder graswerpers. En hoe hoog maai je? Ik heb met 7 a 8 cm geen enkel probleem qua strepen
@Herbert de strepen heb ik vooral met 1 ste snee, ik heb een maaier waar van alle schijven naar binnen draaien en de 2 buitenste verhoogd
@ArjenVermue ja zo'n frontmaaier heb ik ook. Ik denk dat je te kort wil maaien met deze maaier waardoor je hem te ver voorover hebt staan. Dan krijg je die strepen. Vleugels op de maaischijven heeft ook wat invloed heb ik het idee. Hebben die 3 middelste lage schijven 2 hoekijzers erop gelast of gewoon vlak?
+3
@ArjenVermue Hier met een SIP waar alle schijven naar binnen draaien hetzelfde. Van alles geprobeerd: minder of meer toeren, hoger of lager maaien, maar t blijft slecht maaien. Volgens mij komt het gewoon doordat de maaier bij een dikke snede veel gras van de buitenste schijven naar het midden gooit bovenop het nog te maaien gras. Dit ligt dan plat en maait slecht+ deze schijven moeten al het gras verwerken
+1
Quote Reactie van @J asper:
maaibalk

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
@ArjenVermue Dit lijkt me niet de bedoeling. Maaischijf uit de maaibalk nemen en een paar tandjes verdraaien lijkt me de beste oplossing.
@frank_mf Als de maaischijven in dezelfde richting draaien kun je niet veel anders. Als messen recht staan raken ze elkaar niet. Als je hem iets verzet dan raken ze elkaar aan de andere kant van de schijf.
+3
@frank_mf
Quote:
beste oplossing

Of doorsparen voor een Kuhn of Claas
+1
@mdoornekamp Heb met bijna alle merken gemaaid, maar vond Samasz niet onder doen. Bij Kuhn en Claas heb je bij sommige modellen ook schijven naast elkaar die dezelfde kant opdraaien. Hierboven is een schoonheidsfoutje. Heb wel gekkere dingen meegemaakt.
+2
@mdoornekamp De nieuwe Kuhn/JD heeft op 3.10 m ook maar 7 schijven tegenwoordig. Daarom blijft mijn JD 131 (8 schijven) frontmaaier.
@sjuu wij hebben ook nog set jd/kuhn maaiers die blijven ook, nooit geen gedonder mee super maaiers. Nieuwe maaiers zijn minder goed hoorde ik.
Service is belabberd @jvt

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de SaMASZ Frontmaaier en hebben de trefwoorden ervaring , maaier , ervaringen en Samasz geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
2.960