Illustratie van:
8

Same Centurion 75 - Werking van de mechanische remmen

Goeiemiddag,

Ik wil de remmen van een Same Centurion 75 (bouwjaar ca 1985) controleren en evt. vervangen.
Volgens het boek zijn de remschijven 175 mm. Weet iemand of deze schijven in olie lopen of niet? De remmen worden mechanisch bediend, zie foto. Er zijn dus geen remcylinders aanwezig.
Tweede vraag, weet iemand waar men nog onderdelen krijgt voor deze trekker?

Groeten
Giel

Deel dit topic

Reacties

Foto mechanische remmen

(klik om te vergroten)

@giel-steinbusch Dit zijn droge schijfremmen. en ik denk dat @joop-same deze remschijven nog wel kan leveren.
+1
@wim-same
En als ze niet meer leverbaar zijn, dan eens vragen bij een rem en frictie bedrijf. Die kunnen er wel nieuwe voering op maken waarschijnlijk.
@yoohan Oudshoorn in Woerden kan er ook nieuwe voering op maken.
+1
@wim-same
Klopt, daar heb ik ze van de Delfino ook vandaan, die lagen zelfs nog als 'ruilers' op voorraad. Weet niet waar de topicstarter woont, maar Oudshoorn is een prima adres.
@giel-steinbusch Ik denk dat ze nieuw ook nog wel leverbaar zijn, bij de oude platen kunnen de tanden ook versleten zijn.
Zuid-Limburg. Bedankt voor de info tot zover.
@giel-steinbusch Oudshoorn zit in Woerden.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Centurion 75 en hebben de trefwoorden olie , same , remmen , werking , onderdelen , vervangen , mechanische , boek , controleren en remschijven geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
347