HSCS GS35 gloeikop startprocedure

Goeden dag tractorfanners , ik vraag mij af hoe de startprocedure van een HSCS GS35 in zijn werk gaat , bij een Lanz verwarm je de gloeikop , haal je de stuur uit de kolom steekt deze in het vliegwiel en werp je m aan , de HSCS heeft ook een gloeikop maar geen demonteerbaar stuurwiel , dat zou betekenen dat je met de handen direct het bliegwiel zou moeten aanwerpen , echter is t praktisch onmogelijk vat op t vliegwiel te krijgen , berder de braag met t voorpompen ban okie en brandst3 ..

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
SJB533
Mario-fransen
@SJB533 ik
Zou even op YouTube kijken voor een ander filmpje, want deze down under is niet echt VCA technisch verantwoord bezig. Het gedrag vd hond is nog wijzer zeg maar.
+1
SJB533
@Mario-fransen
Is allemaal niet bepaald verantwoord, als je het mij vraagt.
Mario-fransen
@SJB533 klopt het aangooien is niet zo veilig als bij een na oorlogse Lanz met aanwerp schijf.
Maar dit filmpje laat zien dat de as terug gaat in het vliegwiel, in het eerste filmpje zou het met een blok hout moeten blijkbaar.😉 nu weet ik niet of dit bij elk type HSCS is met deze as/ handvat.ook nog de gloeikop vol met brandstof waardoor hij nogal hoog in toeren loopt met aan gooien.
+1
MarcelFendt
Vierzon's hebben dit hele fijne aangooi pennetje ook... laatst voor een kameraad zijn vierzon gestart maar het blijft geen fijn gevoel haha...

een landini gooi je ook aan via een kaal vliegwiel, gewoon even handschoenen aan met goed grip en dan gaat het prima.

@bas101 had jij die hscs niet te koop staan?
Mario-fransen
@MarcelFendt sommige landini’s hebben een heel klein aanwerpschijfje/ stuurtje erop. Weet ook niet of dat orgineel op type is of later erop verzonnen. Maar altijd fijner dan zo’n pennetje.
MarcelFendt
@Mario-fransen met dat kleine stuurtje krijg je hem denk niet aan zo klein is dat weet ik nog van een L25,

deze zitten er vaak op als er een poulie op zit voor bijv. dorstkast aan te drijven. ( dus neem aan het meer is om dan makelijk rond te draaien met het decompressie klepje los. zodat de band erop kan draaien )
Mario-fransen
@MarcelFendt ik snap wat je bedoelde met de poelie, maar op zo’n zelfde wijze heb ze wel eens rechtstreeks op het vliegwiel gezien. Denk inderdaad dat het niet makkelijk is met aangooien.
bas101
@MarcelFendt idd die Landini met dat kleine stuurwiel is helemaal een ongelukkige constructie
bas101
@MarcelFendt ja heb m te koop staan ; maar mensen zlzijn niet zo kooplustig als ie niet loopt vandaar mijn vraag hoe deze tractor te starten , met de blote handen aan t vliegwiel trekken os een riskante bezigheid , ze kunnen klem komen te zit ten tussen de beschermplaat
+1
roscho
@bas101 Met zo'n pen is 't evengoed riskant. Je zult met je mouw achter die pen blijven haken.
En zo te zien draaien de chauffeurs in beide filmpjes met de duim in ondergreep. Ze hebben mij altijd geleerd dat alle vingers, incl. duim bovenop horen te liggen, om te voorkomen dat bij terugslag je duim breekt. Geldt ook voor een slinger.
bas101
@roscho t zal toch met de pen aanwerpen worden omdat je zo tenminste kracht kunt zetten , t zal wel met werkhandschoenen aan worden , met de blote handen is mij te riskant , op t kale vliegwiel kun je praktisch geen kracht uitoefenen dus dat wordt m niet
roscho
Quote Reactie van @bas101:
met de pen aanwerpen

Maar hou die pen dan tenminste in bovengreep vast, dus de duim ook bovenop.
Mario-fransen
@bas101 je zou met een beetje werk een aanwerpschijf erop kunnen monteren. Zoals op een Lanz, ik zie er 3 gaten zitten, daar zou je met een lange bout en een busje er tussen misschien iets op kunnen verzinnen.
Het is niet orgineel natuurlijk, maar wel veiliger om hem aan te gooien en te laten lopen.
Mario-fransen

(klik om te vergroten)

Met deze zou je iets creatiefs kunnen maken, je hebt ze in 2 diameter 440 en 570 mm
bas101
@Mario-fransen ik vind t stuurwiel constructie van de Lanz gloeikop t meest praktische , je kunt zo kracht uit oefenen en als de motor aanslaat trek je eenvoudig weg t stuur er uit , bij deze constructie van HSCS is t meer oppassen geblazen
bas101
Iedereen bedankt voor de antwoorden , heb vanavond gekeken in t vliegwiel zitten idd 2 pennen die je uit kunt trekken en automatisch weer terug veren , daar moet je m mee aanwerpen , ik zal nog verder startprocedure bestuderen als olie en brandstof voorlopen, bij de HSCS is t toch allemaal anders als bij de overbekende Lanz , kennelijk werden bepaalde constructie s gepatenteerd.
Mario-fransen
@bas101 kijk mooi dat deze pennen nog in beweging zijn, ik weet niet hoelang de trekker al stil staat maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten voor je hem gaat starten.
Ik heb nog nooit een HSCS in handen gehad, dus inderdaad wijkt het veel af van bv een Lanz Ursus le percheron of pampa. Maar check even of het Carter niet vol olie zit de smeer leidingen open en of de gloeikop niet vol diesel is gelopen.
bas101
@Mario-fransen ja dat was ook mijn idee , je wilt niet dat zo'n 1 cilinder op hol slaat met de overtollige die in t carter zit , ga mij er s rustig voor zitten , mooiste is als ik ergens documentatie kan vinden
Mario-fransen
@bas101 je kunt veel op het wereldwijde web vinden en nog op YouTube natuurlijk, wel oppassen voor de juiste informatie.😉 we hebben allemaal onze ervaringen natuurlijk, en allemaal kunnen we er iets van opsteken.
MarcelFendt
Ik weet nog wel iemand die een paar hscs’s heeft evt. zou je hun kunnen vragen. Pb me maar voor het nummer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden lanz , stuur en vliegwiel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
22
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN