Beregeningshapsel leegblazen voor winter?

Moet ik mijn beregeningshaspel leeg laten blazen voor de winter? Hij staat in een geïsoleerde schuur die ook verwarmd word dus geen vorst is dat dan nog noodzakelijk?

Deel dit topic

Reacties

leonardvdm
Dunkt me niet als er geen vorst bij kan maar ik weet t niet zeker😉
Holkenborg
Ik zou in ieder geval het kanon er af halen, vorig jaar is die ons kapotgevroren terwijl we de haspel wel leeg hadden laten blazen door de bulkwagen van onze voerleverancier.
valmet6400power
Neehoor wij doen het ook nooit. We zetten wel altijd de pomp in de (diesel)olie anders zit hij vast geroest binnen no time 😅
+1
stannetje96
Nergens voor nodig als er geen vorst bij kan komen. Alleen pomp water af laten lopen en iets van diesel/zonnebloemolie oid in doen zodat deze niet gaat roesten binnenin en vast gaat plakken
Jef1965
Het is weer geweldig dankjewel.
PieterA
Ik doe er niks aan, alleen de vetnippels smeren.
deufi
Wij doen niks aan het haspel. Staat vorstvrij binnen. In de pomp soms wat toevoegen tegen vastroesten.
+1
zettelmeyer
Hier staat die wel binnen maar in een niet geïsoleerde schuur. Ik blaas hem wel leeg en met een bal er door. Als je ziet hoeveel meuk er mee uitkomt ben ik blij dat die weer mooi schoon is
geerts 88
Wij blazen de haspel ook altijd leeg. En ook water vd de turbine af. Ook het filtertje en electrisch klepje voor de afslag klep vorstvrij. Ook doe ik ieder jaar nieuwe olie op het versnellings bakje.
spotmelker
Opvoerpomp (indien aanwezig) even loshalen en controleren/schoonmaken scheelt vaak ergernis bij 1e werkgang volgend jaar.
JohanvS
En banden van de grond, voor een paar tientjes heb je assteunen. Mijn haspel weegt vol 8,5 ton.
deufi
@JohanvS Afhankelijk van het model, kan je hem ook gewoon op zijn draaikrans laten zakken.
fjord
Hoi wij hebben een pentax waterpomp die op een waterput zit in de weide om deze in de zomer te sproeien, wij hebben deze nu binnen gezet vorst vrij, zou ik het pomp huis ook leeg laten en hier olie in doen zodat ze niet komt vast te zitten tegen volgend jaar? en zo ja welke olie?
+1
deJong
@fjord gewoon afgelopen olie is prima.
sanderdh
Wij blazen hem ook door met lucht
T douw een beetje jammer zijn als die verot vriest

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden vorst en schuur geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN