Illustratie van:
3

International 633 - Stabilisatie hefinrichting ander systeem

Hallo,

Ik ben op zoek naar een ander soort systeem voor de stabilisatie van de hefinrichting voor een international 633. Op dit moment zitten er aan de binnenkant verstelbare kettingen, en aan de buitenkant schoorstangen. Het probleem is dat ik dit met sommige werktuigen niet vast genoeg kan krijgen (bijv de schudder blijft in de hefinrichting nog wat zwabberen, en de balenpers in de gatenbalk ook), ook niet als ik alles opvul met plaatjes bij de pennen. Dit komt natuurlijk ook wel door slijtage van de pennen en gaten.

Ik zou eigenlijk naar een systeem willen zoals dat ook op de Massey Ferguson 6100, 6200 serie zit. (zie afbeelding, van Kramp) Dit systeem heeft aan één kan een schroefdraad, en aan de andere kant (bij het oog) een buis waar de huls overheen schuift. Hierdoor kunnen de huidige kettingen en schoorstangen vervallen, en kan ik de stabilisatie met dit systeem vast, los, of ergens ertussenin zetten.

Is er iemand die weet of zoiets passends leverbaar is, of zelf al eens zoiets gemaakt heeft?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Dit systeem heb ik ook al eens ergens gezien, maar dan moet je bij het ploegen nog weer de spindel ertussenuit halen, om de stabilisatie vrij te laten lopen, en blijf je ook de binnenste kettingen houden.

(klik om te vergroten)

@MaikMF
Ze zijn met verschillende begrenzers geleverd ook het model dat aan de 44 serie zit bv. die vierkante waar je die pennen in kon steken.
Probeer de stabilisatie van de latere modellen aan te komen,zoals gezegd a la -44 serie.Punt is namelijk dat die de ploeg vrij laat bewegen tijdens het werk en hem centreert bij het heffen.Dat is erg makkelijk.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 633 en hebben de trefwoorden massey ferguson , schudder , ferguson , hefinrichting , massey , balenpers , werktuigen , international 633 , slijtage en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!