Kieper zakt niet drukloos

Hallo, ik heb een case maxxum 5120, nou hebben we hier een Beco combidunper achter hangen. Als ik hem omhoog doe is er niks aan de hand maar zodra ik hem drukloos zet zakt hij niet. Ik heb ook met 2 andere trekkers geprobeerd en daar zakte hij drukloos wel snel. Het probleem ligt dus bij mijn trekker, maar kan dat een afstelling zijn van de hydrauliek ventielen? Of misschien dat de snelkoppeling op mijn trekker is versleten? Ik kom er zelf niet uit.

Deel dit topic

Reacties

Fendt926Driver
Je hebt toch wel 2 of 3 dubbel werkende ventielen op de trekker.
Wissel dan eens onder met boven of het 2e of 3e ventiel onder en boven of daar verschil in zit.
Bij een olie filter dat misschien iets dicht is kan de retourdruk ook iets oplopen waardoor die minder snel zakt
steyn-huistra
@Fendt926Driver Jaa heb 3 dubbelwerkende en heb alle mogelijkheden al geprobeerd, dat is het niet. Oliefilter kan ik inderdaad nog eens controleren
+7
radium45
@steyn-huistra dat met dat filter is onzin. Als die zo dicht zit?? Denk eerder dat je het in de slangbreuk beveiliging moet zoeken. Hadden hier ook wel trekkers wat een gedoe was voor de kipper omdat steeds de beveiliging dichtsloeg als je het ventiel bediende.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @radium45:
dat met dat filter is onzin. Als die zo dicht zit??

Hier gehad met een 3 tons kipper eigenbouw met een vrachtwagen kip cylinder eronder.
Die bak was veel te ligt voor die cylinder.
Als de 305 liep zakte de bak niet
Als je de trekker uit zette zakte de kipper langzaam.
Later 450kg gewicht in het kopschot gelast en toen was het zakken beter
+6
dx11
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Later 450kg gewicht in het kopschot gelast

Was dat makkelijker dan een nieuw filter er op te zetten?
+2
basia
@dx11

Bijna 100 euro oud ijzer ; filter is vast goedkoper ?!
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @dx11:
Was dat makkelijker dan een nieuw filter er op te zetten?

Bij andere trekkers zakte die ook zeer langzaam. En de laatste trap pas als er een bak zand of andere lading in gegooid werdt.
Dat waren we snel zat.
radium45
@Fendt926Driver vaak zit er een drosselplaatje op de plek waar de slang op de cilinder gemonteerd zit wat dit veroorzaken kan.
+2
redeagle14
@steyn-huistra de eerste 1 of 2 trappen laten zakken en dan op zweven zetten. Dat is heel normaal bij een goed werkend slang breuk ventiel.
+4
Mauritsdb
Alleen als je m drukloos zet zakt hij niet? Dus als je het ventiel rustig bedient wel? Wil hij niet zo snel zakken dat de slangbreukbeveiliging dichtslaat op de kiepcilinder?
+1
Ronijn
Bij sommige trekkers slaat gaat ie in de slangbreukbeveiliging als je em te snel in de zweefstand gooit. Kieper kiepen, en dan heel voorzichtig naar de zweefstand. En anders weer iets druk geven. Dat is bij sommige trekkers bij ons de oplossing
+2
varken
Ontluchter van de trekker dicht…. Olie kan de bak niet in
@varken
Als je dat aan de hand hebt druk hij we de keerringen eruit,
is mij eens overkomen met kipperwerk, laden, lossen heel snel achter elkaar.
De de achterbrug kon het niet bij houden, zo werd er druk in de achterbrug opgebouwd, zo zocht de overdruk zijn weg naar buiten met lekkende keerringen van de trompetten.
+1
marco955
Het kan ook zijn dat de olie koppeling dicht slaat als er een veertje binnenin wat slapper is geworden door de jaren heen
Eurotrac
Vervang bij de koppelingen eens wil wel eens helpen

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , case , hydrauliek , beco , afstelling , trekkers , maxxum en Case maxxum geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0