Illustratie van:
2

International 856 XL - Hef functioneert niet goed (senso-draulic)

Beste TF-ers,

Ik heb een vraag over een de van een international 856xl. De hef functioneert niet goed. Het is een systeem met senso-draulic. Dit houdt in dat alles door een hydraulisch stuurcircuit wordt aangestuurd. De hendels in de trekker bedienen alsware een ventielenblok.

Het probleem is als volgt:
- De draaiknop van positieregeling / trekkrachtregeling moet in het midden staan om de hef goed te laten werken.
- Met zware last zakt de hef erg langzaam. Als de last op de grond staat in eens snel. Met lichte belasting zakt hij normaal. Draaiknop van daalsnelheid bedienen haalt niet uit.
- Met de heftmast onlangs achter gekomen: als je de last op de mast minder wordt (met de hand onderdelen aftillen), gaat de hef steeds verder omhoog.

Hef blijft met zware last netjes omhoog (ook als de motor uitstaat) en de hoeveelheid kracht (met hulpcilinder) is ook niets over te klagen.

Wat zou dit kunnen zijn?

Alvast bedankt.
Corné

Deel dit topic

Reacties

Wellicht ten overvloede: knop op het spatbord staat volledig teruggedraaid?

Quote:
De draaiknop van positieregeling / trekkrachtregeling moet in het midden staan om de hef goed te laten werken.

Knop op de console moet normaal gesproken naar achter staan, maar ik geloof niet, dat dit dergelijke effecten heeft, als hij in het midden staat.

Stukje ervaring: wij hadden ooit vuile olie (lekkage in de verdeelkop op de bemester), gaf ook problemen in het hydraulisch systeem.
Die staat dicht. Al zou het kunnen zijn dat deze niet goed werkt. Volgens mij werkt het als een 3-weg klep. Alleen kun je de uitgaande leiding niet losdraaien om dit te controleren, aangezien er waarschijnlijk vanaf de andere kant druk op staat.

Zou kunnen dat dit bij de vorige eigenaar gebeurd is. Er heeft hier nooit een bemesten achter gehangen/ olie en filters zijn 2 jaar terug vervangen (gaat een leuke plons olie in met extra reservoir).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 856 XL en hebben de trefwoorden trekker , netjes , motor , hef , onderdelen , belasting , grond , hydraulisch , ventielenblok en International geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
317