Illustratie van:
15

Fordson Major - Start moeilijk Met startpilot start hij direct

Hallo ik heb een fordson major van 1956 draait mooi maar start moeilijk als ik een beetje startpilot in de luchtfilter spuit start hij goed Aan wat kan dat liggen Mvg,robbe

Deel dit topic

Reacties

+2
Lage compressie in de motor? bijna versleten?
Probeer eens een compressietest, als je dat weet kun je al een heleboel uitsluiten.
@Bert353 dan ben je er gelijk achter idd. Zou voor een trekker van die leeftijd geen schande zijn als de motor te weinig compressie over heeft.
Te weinig startopbrengst van brandstofpomp
Je drukt voor het starten al wel dat knopje in op de inspuitpomp? (er vanuit gaande dat het een dieselmoter is en geen petroleum of benzine)
+2
Op de hevel aan de brandstofpomp waar je hem mee uit zet zit een knop welke je in kan drukken [koudstart knop] en dan moet hij vlot aan slaan.
verder kun je de klepspeling gaan contr. of de verstuivers zijn slecht.
als dit alles goed werkt zou het kunnen zijn dat de compressie te laag is .
@monster 2012 geheel mee eens.
  • 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 en met startpiloot gaat zeker weten de boel echt goed naar de kl.....

@monster 2012 heb je toevallig een foto als voorbeeld vind niet direct een knopje ?
@basia bij mij schiet dat terug is dat de bedoeling of moet het ingedrukt blijven ?
@Guldner_fan
Het knopje moet wel blijven ingedrukt zitten ; is een foefje bij meende ik , even gashendel aantrekken of zo
zodra de motor loopt zal het knopje weer uit gaan
@basia inderdaad, even met de gashendel heen en weer tot ie blijft zitten. Bij mijn Dexta precies hetzelfde, meestal pakt ie hem op stand gashendel op minimum.
+2
Met startpiloot versnel je wel het overlijdensproces van je trekkermotor. Als je dat nodig hebt bij een major moet je hoognodig onderhoud plegen. Die starten normaal altijd.
@Hanomag22 helemaal met je eens!!!! Als ie met startpiloot wel start zal het wel een compressie probleem zijn. Misschien is een koprevisie al een wereld van verschil.
+1
@cyrus-van-gelder verstopte filters, slippende koppeling in startmotor en lekkende kleppen heb ik al meegemaakt bij slecht startende major. Slechte verstuivers kan ook natuurlijk nog. Daarom beginnen met goed het onderhoud nalopen zou ik adviseren.
@Hanomag22 Dat kan het ook allemaal zijn idd. Bij m,n eigen trekker moest de motor eerst gereviseerd worden. De kop ook . Verder zijn nieuwe filters, en ook nieuwe verstuivers in gekomen.
Ook de Startmotor vervangen, plus een acu die aardig wat meer vermogen heeft.
Nu start ie echt wel,ook met koud weer.
De vorige eigenaar had er aardig in om geprutst. De bedrading was ook bar slecht.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Major en hebben de trefwoorden mvg , fordson , spuit en luchtfilter geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
847